מישהו נפש או טייל בסביבות EGER

מישהו נפש או טייל בסביבות EGER

ומוכן לחלוק את רשמיו איתנו? אני אשמח מאוד לכל מידע בתחום, מכיוון שזה האזור בו אנחנו, מקוים לנפוש השנה.

kropacsek

New member
יין../images/Emo48.gif

כמובן יין, יותר מזה אני לא ממש זוכר... הייתי שם ב-95' העברתי ערב די נחמד. ירדנו ועלינו אל/ מתוך מרתפי יין קטנים שחצובים בסלע. הקירות היו מכוסים באיזה סוג של טחב שהדביקו עליו המון מטבעות. למטה קריר ונעים אבל העליות והירידות, ובעיקר היין של כל מרתף, מסתכמים בשיכרון קל.

ואם כבר מדובר ביין וב:Eger

היין המפורסם: Egri Bikaver שפרושו "דם שוורים מאגר" מלווה באגדה שכאשר הטורקים צרו על העיר, והמלחמה התארכה, נשות העיר העלו לחומה את קנקני היין לחיזוק רוחם של הלוחמים. זקניהם הנוטפים יין אדום הולידו את השמועה המפחידה, שהלוחמים שותים דם שוורים. היין כבד מאוד ומופיע במגוון גדול של אכויות. ממליץ בחום. ("הר חרמון אדום" של יקבי רמת הגולן טוב ממנו!)

בנניטה

New member
יש גם מצודה נחמדה

ובכלל הסמטאות מאד נעימות. עמק הנשים היפות- אני מקווה שלא טעיתי בשם. בגלל היין, הגברים שיכורים ובטוחים שכל הנשים יפהפיות... ולדעתי- גולת הכותרת של המקום- מעין חנות קטנה באחת הסמטאות, הנשים שם מכינות רטש (עם תפוחים, גבינה ובטח עוד אבל אני לא זוכרת). אוירה קסומה. הנשים עובדות מאחורי הדלפק לעיני הלקוחות. אין אדם שעובר ברחוב ולא נכנס לקנות!(הלכים בעקבות הריח.)

Chocoholic

New member
באגר אכלתי את הארוחה הכי טובה

שאכלתי בהונגריה (עד כה). כבד בציפוי פירורי לחם (כמו שניצל) עם טבעות בצל מטוגן. ולפני כן מרק בצל. בכלל, זו חובה לקחת מרק למנה ראשונה. כל מרק תענוג. באגר הייתי סה"כ כ 3 שעות - טיול במבצר, אח"כ טיול ברחוב הראשי הישן וכמה סימטאות וארוחת צהריים. לאחר מכן המשכתי ל Lillafured - עיירה שמתרכזת סביב מלון גדול ומפואר ליד אגם קטן. מקום מדהים. הגעתי עד עיר הפועלים Miskolc ששם אין מה לחפש. כל הכבישים באיזור זה הם מפותלים, בתוך הרים לא גבוהים ומלאי יערות. כשהייתי שם בסתיו, הצבעים של העצים היו ירוק,צהוב,כתום ואדום. מחזה שאי אפשר לתאר במילים.

chocoholic תוכל להגיד לנו בבקשה

באיזה חודש הסתובבת באזור ההוא. אנחנו מתככנים למתצית הראשונה של ספטמבר, והיתי רוצה לדעת מה הסיכויים שלנו לראות את צבעי השלכת?

Chocoholic

New member
הייתי באמצע אוקטובר

כך שיש סיכוי לא קטן שתראה את תחילת השלכת.לא כמו בארץ, שם ספטמבר זה כבר סתיו, כמו ברוב אירופה.

פרט למצודה החולשת על העיר,

יש אזור גדול למדי של מדרחוב עם מאות בניינים מתקופת הרנסנס. אמור להיות מרשים ביותר!

למעלה