מישהו נתקל בבעיה הבאה

barksa

New member
מישהו נתקל בבעיה הבאה

כאשר אני לוחץ על ידית הברקס הקידמי (הידראולי), המזלג הקידמי מתחיל לבצע רעידות מהירות (תנועות אחורה וקדימה) שמרגישות מאד מסוכן. חשבתי שהבעיה היא שהדיסק עקום אז החלפתי אבל הבעיה עדיין לא נפתרה. חשבתי לאחר מכן שהבעיה בשמיניות בגלגל, תיקנתי ולא עזר (למרות שהייתי צריך לדעת שאין קשר בין שמיניות בגלגל לדיסק). אני חייב לציין שהדיסקים ה של SHIMANO XT SM-RT77 (center Lock ומורכבים על מעצורי HAYES NINE. אם יש לכם רעיון כיצד להשאיר את התצורה הנוכחית ולפתור את הבעיה הודה מאד.

ido pro

New member
גם לי יש את הבעיה הזאתי וניראה לי ש

וניראה לי שזה די קשור לבולם אבל זה לא משהוא רציני כל כך שמפחיד אותי

amirgal

New member
חופש בהד סט.

תיפתח את שני הברגים של הסטם, תחזק את הבורג העליון במידה, תסגור את הברגים של הסטם, תחלץ על הברקס הקדמי, תנענע את האופניים קדימה ואחורה. אם אין חופש מכיוון האד טיוב והסיבוב של הכידון נשאר קל, אז סיימת. אם עדיין יש חופש תחזור על הפעלות ותחזק קצת יותר את הבורג העליון. אם הסיבוב של הכידון קשה, אז תשחרר את הברגים של הסטם ותיפתח קצת את הבורג העליון.

psycho killer11

New member
../images/Emo45.gif מוסיף

זה בהחלט נשמע כמו חופש בהד סט, אבל זה יכול להיות שהברגים שמחזיקים את הקליפר והמתאם לא מחוזקים מספיק. רוב הסיכוים שזה אכן חופש בהד סט כמו אמרו לך כאן וזה כן משהו שצריך להדאיג אותך ורכיבה ככה פוגעת בהד סט.

oren_hershco

New member
../images/Emo18.gifחכה רגע עם ההד-סט../images/Emo70.gif

החלפתי רפידות ל KOOLSTOP לפני מספר שבועות, וגם אצלי התחילו רעידות. אלא שלי יש cannondale, ובמיסבי ההיגוי האלה אין ולא יהיה חופש גם עוד 6 שנים. כלומר - יש עוד מקורות אפשריים לרעידות האלה. לכן, אל תמהר להדק הד-סט (מיסבי היגוי) שייתכן שמכוון כרגע באופן תקין לחלוטין, לפני שאתה מוודא שהוא אכן רופף. אורן

תופעה שכיחה כאשר משנים משהו במערכת

אהלן ממתי אתה סובל מהבעיה הזאת? אם התחלת לסבול מרעידות לאחר ששינית משהו (החלפת רוטור, כיוונת את הקליפר, החלפת רפידות וכו'...), קרוב לודאי הבעיה תיפטר מעצמה לאחר כ-100 ק"מ. הרעידות נובעות ממגע לא רציף בין הרפידות לרוטור. כאשר אתה מחליף רפידות (או רוטור או מזיז את הקליפר), שטח הפנים של הרפידה לא מתאים לרוטור ב-100%. אחרי זמן מה זה מסתדר. לאומת זאת, אם הבעיה היא כרונית (כלומר, תמיד הייתה מההתחלה ולא נפתרת מעצמה): 1. בדוק את ההד-סט (כמו שאמרו לפני). 2. בדוק אם הקליפר מקביל לרוטור (יכול להיות שהמתאם לא ישר). 3. לעתים, לרפידות של הייז יש חופש קטן בתוך הקליפר - במקרה זה, הרעידות לא חזקות מדי ואפשר להתעלם מהבעיה. 4. כמעט שכחתי: בדוק אם אין חופש בנאבה קדמית. זוהי סיבה שכיחה מאד לרעידות! בהצלחה.

למעלה