מישהו נתקל בתופעה?

רותי ע

New member
מישהו נתקל בתופעה?

ילד קטן מחפש חברים... עידן בן שנתיים ו-7 חודשים. בזמן האחרון הוא שואל ללא הרף את הקרובים לו (בעיקר ההורים) "את חברה שלי?" "אתה חבר שלי?" ומדובר בבן יחיד, נכד יחיד, מוקף אהבה ותשומת לב. אני קוראת לו בצחוק "הנסיך הקטן". ילד מאוד חברותי בגן. מוקף חברים שמדברים עליו בבית ללא הרף, כך מספרים ההורים. אז מאיפה בא הקטע הזה? יש רעיונות?

נתקלנו, נתקלים

רק אתמול בערב, הערתי לשחר על משהו בעדינות ובתגובה : אמא, את חברה שלי ? נראה לי שבגיל הזה הם כל הזמן מבקשים חיזוקים לאהבה שלנו כלפיהם. ביחס לחברים בגן היא מסווגת לקטגוריות : כל חבר/ה שלי ולא חבר/ה שלי. כשהקריטריון הוא עם מי היא משחקת.

מלכה ב.

New member
זה קורה כשלא מסכימים איתו או כועסים

עליו? אני יודעת שבגן יש עניין כזה שילדים אומרים לאחרים שעכשיו הם לא חברים (כשהעליבו או לקחו משהו או סתם לא הסכימו בינהם) אז כנראה שהוא מנסה לוודא שבקרב המשפחה זה לא המצב ושם יאהבו אותם תמיד וללא תנאי. גם אצלנו נשמעת השאלה מדי פעם, ואני מקפידה להבהיר בעת קונפליקט, שאנחנו כועסים עכשיו אבל ממשיכים לאהוב תמיד. אני בטוחה שהתקופה הזו תעבור יום טוב.

נירית1

New member
תופעה בהחל מוכרת

רק אתמול (טלפטיה?
) דיברתי עם חברה בטלפון וניצן שואל אותי מי זו? אני אומרת אילת, וניצן שואל - היא חברה שלי?

הבן שלי בן חמש ועד היום הוא שואל

כל אחד בגן אם הוא חבר שלו- עד כדי כך שלפעמים יש ילדים שאומרים לו דווקא שהם לא חברים שלו והוא התמים שלי כל כך נעלב...אפילו הגננת העירה לו על כך שזה מציק להם כשהוא שואל כל הזמן...אבל הוא בשלו- מודאג...

odeia

New member
זה התחיל בשאלה אם אני חברה שלה

והיום היא לא רק שואלת אותי אם אני אוהבת אותה, היא יכולה פתאום להגיד: את (אמא) לא אוהבת אותי ולעשות את פרצוף הפודל הכי עצוב. כנראה עוד אחד מהשלבים שהם מעבירים אותנו ההורים בדרך להתקפת לב בעקבות ייסורי המצפון

wolf18

New member
מחפשים חברים

חבר´ה, בינינו, הם שואלים את אותן שאלות שאנחנו שואלים כל הזמן. הם רק שואלים אותן בצורה הכי נקיה וישירה שיש. אנחנו כבר פיתחנו כל מיני כבישים מפותלים לשאול בדיוק את אותה שאלה: "אתה אוהב אותי?" "אתה באמת חבר שלי?" הרי זה עושה כל כך טוב לשמוע את זה וגם אנחנו ה"מבוגרים" צריכים חיזוקי אהבה כל הזמן. אז למה אנחנו כל כך מופתעים כשאנחנו שומעים אותם שואלים את זה בצורה כל כך ישירה? כי אנחנו כנראה שוכחים והם פה כדי להזכיר לנו. זה לא אנחנו מלמדים אותם זה הם מלמדים אותנו, רק צריך לשים לב ולהקשיב טוב טוב בכיתה

למעלה