מישהו עבר פה או שמע על מישהו שעבר

razoh

New member
מישהו עבר פה או שמע על מישהו שעבר

הקרנות לאיזור הפה והצוואר? רז בעלי האהוב והיקר והמושלם עובר את ההקרנות לאיזור הזה והגיע למצב שהוא לא יכול לאכול כלום חוץ מקרח, כמובן שתיהיה לו זונדה בשבוע הקרוב , אבל ממש מעניין אותי אם מישהו עבר את זה , שיוכל לעודד אותנו קצת ולספר לקראת מה אנחנו הולכים, הרופא אומר כל הזמן שאנחנו רק בהתחלה וזה ממש גן עדן לעומת מה שאמור להיות. שיהיה שבוע טוב לכולכם !!!!!!!

ihovav

New member
שלום לך,

היו פה לאחרונה כמה שרשורים בנושא (לשמחתי אני לא מבינה בהקרנות...) אני מצרפת קישור לאחד השרשורים... מקווה שתעברו את זה כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות תופעות לוואי... ושרז יחזור להרגיש טוב. ד"ש לרז ואנחנו איתכם...

enwhysea

New member
נסיון שלי

כדאי באמת לבדוק את השרשור הקודם... אני לא ממש יכול לעודד כי לי זה היה אחד הדברים הקשים שעשיתי.. *אבל* זה נגמר.. זה עובר.. יושנים הרבה, אכלתי הרבה שמנת (כי כמעט כל דבר אחר היה בלטי אפשרי) וכדאי לבקש מהרופא משהו לטיפול בפצעים בפה (oracort אני חושב שקיבלתי...) אני לא קיבלתי זונדה , היו לי איזה שלושה ימים שלא אכלתי, היה קשה.. אבל אחרי תקופת ההקרנות חזרתי לעצמי די מהר. כדאי לבדוק את עניין ה Salagan שמוזכר בסוף השרשור הקודם ופשוט לא להתיעש (גם אם מוסיפים עוד כמה הקרנות בסוף) במצב הכי קשה שלי, שלא הייתי יכול לאכול, נתנו לי הפסקה של יומיים-שלוש ואחרי זה היה חג... ההפסקות עזרו מאוד. אבל אני לא בטוח שהם כדאיות. שבוע טוב

עברתי את זה

ידידים שלי עברו את זה כי היה לה גדול על מתרי הקול אז אוכלים קר ורך בעיקר דייסתי , אני אכלתי רק דברים רכים לא חומציים אבי ז"ל היה מקלך לי את קליפת העינב ומאכיל אותי רק את התוך או אבטיח חתוך לחתיכות קטנות , גלידת וניל לא מתוקה מדי !!! אוכלים מעט וקר בשום ואופן לא חריף או חמוץ !!!!

t w i x i t

New member
היי

אני עברתי הקרנות לאיזור הגרון והצוואר... דבר ראשון הבנתי שבעלך כבר התחיל את ההקרנות. אני יודעת שלפני הקרנות לאיזור הפה - מומלץ ללכת לרופא שיניים, לעשות בדיקה, לסתום חורים אם יש, ולעשות ציפוי פלואוריד. משום שהן עלולות לפגוע בשיניים. לי למשל, בזמן ההקרנות, בערך באמצע (עשיתי 11) התחיל לכאוב הגרון, ממש צרב, והיה קושי לבלוע משהו כמו יומיים ואז זה כבר עבר מעצמו... אז המליצו לי לאכול בעיקר גלידות ולשתות שתייה קרה. וזה באמת מקל קצת. אני מניחה שאם כבר התחילו לו תופעות אז אולי הוא מקבל עוצמה או כמות שונה ממה שאני קיבלתי... כמה הקרנות הוא עובר? בכל מקרה שיהיה בהצלחה!!

כן

עברתי הקרנות לאזור הצוואר ובית חזה עליון. היו כוויות ובצקות, פגיעה בחוש הטעם והריח, פגיעה בבלוטות הרוק וקשיים באכילה. התפריט שלי היה מורכב מאוכל רך, הרבה גלידה, ושום מזון שהוא חומצי, מטובל או חם מדי. ואצלי, אחרי שנגמרו ההקרנות, המצב רק התדרדר וחייתי על מלפפונים וגבינה לבנה ורק שבוע - שבועיים אחר כך המצב מתחיל להשתפר. אני יודעת שזה לא נשמע מי יודע מה מעודד, אבל זה עובר. צריך לשים לב לשמור בתקופה הזו על השיניים, לצחצח לפחות פעמיים ביום במברשת רכה כדי לא לפצוע את החניכיים, במידה ומופיעים פצעים בפה אפשר לגרגר מי מלח ולקחת טבליות אבץ שיכולות להפחית או למנוע את ההופעה של הפצעים, לבדוק שימוש בכדורים שאמורים לשמור על פעילות בלוטות הרוק וע"י כך הם שומרים על תעלות הרוק פתוחות ופעילות (כדורי SALAGEN), ולשתות הרבה מיים. וכמובן לדווח לרופא המטפל על כל תופעת לוואי. ואחרי שזה עובר - חושי הריח הטעם חוזרים, בלוטות הרוק אצלי חזרו לתפקוד מסויים (אבל לא כמו שהיה לפני כן). ממליצה גם לעשות בדיקת תפקודי בלוטת תריס לאחר תקופת ההקרנות כדי לוודא שלא נפגעה. שבוע טוב ובריאות

razoh

New member
היי כאן רז

אז תודה לכולכם על התגובות.אני עובר סדרה של כ-35-40 הקרנות לצוואר ובכלל טיפול שהרופא שלי הכין אותי אליו כקשה מאוד מאוד מאוד.אני אחרי 12 הקרנות וכבר מתחיל להיות לי ממש קשה לבלוע(פרט לנוזלים לא מכניס לפה כלום).אני מעודד הרבה יותר מבחינה נפשית וזה עוזר לי והפיתרון שמציע הרופא הוא לעשות לי זונדה לקיבה שאוכל לקבל דרכה את המזון שאני צריך. "הכאב הוא זמני והוויתור הוא לנצח" זה לא משפט שלי אך באמת משפט שילווה אותי ומלווה אותי לאורך כל הטיפול ומקווה שבעוד 5-6 שבועות אני אומר למחלה שלום ולא להתראות ומתפנה להכנות לקראת לידת ביתי הראשונה. אז המון תודה לכולכם אני ממש מתרגש עד דמעות לקרוא כאן תגובות של אנשים, הרבה אושר בריאות ואהבה לכולנו והמשך שבוע טוב...

א ש ת ו

New member
../images/Emo39.gifלרז ולכל מי שנמצא פה

אני נכנסת לכאן כל כמה ימים וקוראת את מה שאתם כותבים ואת איך שאתם עונים ומגיבים. הרבה פעמים אני בוכה תוך כדי קריאה, לפעמים בגלל הסבל של כולם ויותר פעמים בגלל הכוחות שלכם. אני כמעט תמיד פותחת תגובה ואז אני מגלה שכמעט כל מה שאני רוצה לכתוב לכם נשמע קלישאה ואני סוגרת ולא כותבת וליבי יוצא אליכם ואני מרגישה שאני רוצה איכשהו לשלוח אהבה גדולה לכל אחד ואחת מכם אנשים זרים לי לגמרי, אלמוניים לחלוטין ועם זאת כל כך קרובים. אוהבת אתכם אנשים והלואי שהזמן יעבור מהר ויגיעו הימים שאחרי שאולי גם הם לא כל כך קלים אבל קצת פחות כואבים.הלואי שיכולתי איך שהוא לחזק אתכם יותר ולהקל עליכם את המסע הזה. תודה על עצם קיומכם כאן.

מיכלי56

New member
לאשתו של..

מרגישה שמה שכתבת נכון וקולע. יש פה פינה ברשת הענקית הזאת שמאפשרת הבנה מסוג אחר.שותפות גורל של אנשים שנקלעו לסיטואציה דומה-ואיזו סיטואציה... חושבת שבשביל הסבל הזה לא קיימות קלישאות,כל מה שיאמר או יכתב יהיה הכי נכון בעולם. אז תודה לך אשתו של על עצם היכולת לחלוק.

דגנילי

New member
תודה רבה רבה לך אישה טובה ומיוחדת

אני שולחת לך המון אהבה חזרה
וגם הרבה חיבוקים
ואת בתור "אישתו של"... סובלת לא פחות. ושום דבר שתכתבי לא ישמע כקלישאה אלא כמשהו ייחודי שיוצא מהתחושות שלך ומהמחשבות שלך.. אני מאחלת גם לך וגם לרז הרבה בריאות ושתהיו כבר מאחורי זה.

לדעתי!

לא כדאי להיתחבר לזונדה זה רק יציק לו. מה שהכי טוב זה ברד. איס קפה. קרטיב. גילה שהוקפאה לשעה. וכן על זה הדרך כל דבר שמרדים את הגרון בשעה שהאוכל עובר. תתגברו על זה ביחד ובעיקר תיזכרו שמה שהרופאים אומרים לכם זה מכוח תפקידם להכין אותכם למקסימום אבל למעשה לא עוברים את הגהינום המדומין.

למעלה