מישהו עושה עכשיו את קורס המכניקה

מישהו עושה עכשיו את קורס המכניקה

בטכניון? מה בדיוק קורה שם? הבנתי שהקורס נידחה והתחיל רק השבוע. מתי מתקיימת הבחינה? התקבלתי רק עכשיו אז לא מוכנים לרשום אותי לקורס. מישהו יכול בבקשה לעזור לי עם החומר?

Carla12

New member
שנייה !

אני לא מבינה משהו , ואודה אם תוכלי להסביר : אנחנו חייבים לעבור קורס פיזיקה\כימיה של הטכניון לפני תחילת הלימודים ?! כשקיבלתי את מכתב הקבלה , ציינו שם שאלו קורסי רענון ואינם קורסי חובה ! ולפיזיקה ניגשים רק אלו שלמדו 5 יח' בתיכון , והמועד האחרון להרשמה כבר עבר מזמן , אז לא טרחתי לתקשר ולברר . מה קורה שם.. ?!

GooD LucK 4 us

New member
כל אלו שלא למדו פיזיקה בתיכון ברמת

4 יח"ל לפחות וממוצע 60 לפחות (למיטב ידיעתי) חייב לעבור בחינת סיווג בפיזיקה. הקורסים נועדו כדי לעזור (לא חובה) .. יכולים ללמוד באופן עצמאי... בהצלחה

Carla12

New member
קורס קדם בפיסיקה

תודה לך
חשבתי שפיספסתי משהו... עוד משהו , עכשיו התקשרתי לטכניון וכנראה שיש קורס קדם בפיסיקה : הקורס הזה מיועד רק לתלמידים שלמדו פיסיקה 5 יח"ל (לא חובה אבל מאוד מומלץ) , מצב ההרשמה פתוח ומי שרוצה להירשם צריך להתקשר למספר טלפון : 04-8294536 כדי לקבל את טופס ההרשמה בדואר . הקורס ייפתח ב- 17.9 . בהצלחה לכולכם .

זה מה שאני יודעת:

תלמידי רפואה לא חייבים לגשת לבחינת הסיווג בפיסיקה לפני הלימודים. עם זאת, ממליצים על כך כדי להקל על העומס תוך כדי הלימודים. אם יש לך ידע בפיסיקה או שאת מסוגלת ללמוד אותו עד ה-21.9 תפתרי את עצמך מהבחינה הזו. עכשיו, בקשר לקורסי הכנה - הם היו אמורים להתחיל ביולי, אבל נידחו בגלל המלחמה. קורס מכניקה התחיל השבוע. היום השיעור השלישי. רציתי להצטרף, אבל לא אישרו לי כי התפוסה מלאה. לפי מה שהבנתי יש מועד נוסף לבחינה, אבל קיבלתי מהטכניון מידע סותר - או שהמועד לפני תחילת הלימודים, או קצת אחרי תחילתם. אני כבר ממש בבלגן עם הנושא הזה... מידע נוסף: אגודת הסטודנטים מפעילה גם קורסי הכנה לבחינות הסיווג, אבל עדיין לא הצלחתי לברר מה מערכת השעות בשנה א', אז אני לא יודעת אם הקורסים מתנגשים זה בזה מבחינת השעות. יש לך מושג מהי מערכת השעות? אם הבנתי נכון אנחנו מתחילות ללמוד יחד?

Carla12

New member
קודם כל,

אני רוצה להבין משהו , מה ההבדל בין קורס השלמה לקורס הכנה ?! במכתב הקבלה של הטכניון מצויין שקורס השלמה מיועד לתלמיד שלא למד פיסיקה ברמת 5 יחידות לימוד . אני חושבת שזה אותו קורס שאת קוראת לו "קורס הכנה" . מה שאני לא מצליחה להבין זה שכולנו בשנה א' חייבים להשתתף בקורסי פיסיקה או שיש אפשרות לקבל פטור מהם אם משתתפים בקורס כלשהו לפני תחילת שנת הלימודים ? בקשר לשאלה שלך - אני לא יודעת מהי מערכת השעות , אבל זוכרת שסטודנט שנה א' פירט את לו"ז שלו בשרשור שהיה לפני כמה זמן בפורום ,תוכלי למצוא אותו אם תריצי חיפוש . אני לא בטוחה שתהיה לנו אותה מערכת שעות אבל בטח שזה לא שונה לגמרי . ואני עדיין לא בטוחה שאני מתחילה ללמוד בטכניון

כמו שאמרת, קורס השלמה מיועד

למי שאין לו בגרות בפיסיקה, וקורס קדם למי שיש לו. אם אין לך בגרות את מחוייבת לעבור את בחינת הסיווג בכל מקרה, לפני הלימודים או עד הסימסטר השלישי אם אני לא טועה. קורס השלמה לפי מה שהבנתי לא מאפשר פטור מפיסיקה, לומדים בכל מקרה. הטלפון שנתת קודם ממש עזר לי, תודה! ענתה שם אחת נחמדה מאוד.

Carla12

New member
אהה הבנתי..

תודה גם לך
כפי הבנתי מדברייך את ניגשת לבחינת הסיווג ? את לא עושה קורס קדם נכון ?

בזכות הטלפון שנתת

אני מצטרפת לקורס שכבר התחיל, קורס ההשלמה. קורס קדם אני לא יכולה לעשות כי אין לי בגרות בפיסיקה. וניזכרתי שמישהו ענה לי על שאלה בפורום ואמר לי שהוא לא ניגש לבחינת הסיווג לפני הלימודים אז בסימסטר הראשון של שנה א' הוא עשה קורס מכניקה שמהווה דרישת קדם לפיסיקה 1 של סימסטר ב', וקורס חשמל בסימסטר א' של שנה בי, שחייבים לעשות לפני פיסיקה 2 של סימסטר ב' בשנה ב'.

למעלה