מישהו עצבן אותי...

• פותח הנושא SHEX
  • פורסם בתאריך

SHEX

New member
מישהו עצבן אותי...../images/Emo95.gif

אני ממש גרוע בקטעים האלה... איזה חבר עשה משהו שנורא הכעיס אותי ועצבן אותי, אבל הוא לא מודע לזה... אני נשארתי עצבני עליו והוא המשיך כרגיל... נורא בא לי לכעוס עליו, אבל זה נראה לי טיפה מיותר... אם הסיטואציה כבר עברה זה לא יהיה קצת טיפשי לחפור בזה עכשיו?

Elsewhere

New member
לא.

מה אם הוא יחזור על זה? מה אם זה יקרה שוב? איך הוא ידע שאתה נגד זה אם לא תגיד לו? ולמה לכעוס? כאילו, אתה מוזמן, אבל זה לא קצת בזבוז זמן? אתה יודע, בגרות, לדבר, שטויות.

lollapalooza

New member
אם זה מפריע לך,

זכותך להגיד לו. ויכול להיות שהוא באמת לא התכוון (אלוהים יודע שאני עושה את זה יותר מדי...), וצריך לגרום לזה שהוא ישים לב ויהיה מודע לזה שהוא פוגע.

לא כך הוא...

לא "מישהו עצבן אותי" אלא "אני מתעצבן כש..." הבה נודה - גם אם מישהו אחר היה עושה לך את אותם דברים היית מתרגז. אתה כנראה מתרגז מדברים כאלה (מה שהם לא יהיו) - בלי קשר למי שעושה אותם. אם אתה לוקח אחריות על כפתורי הכעס שלך לא יהיה לך כל כך קשה להגיד להבאה מה מפריע לך ולא רק להפיל את האשמה והאחריות על מי שהפריע לך. להגיד משהו כמו: "אתה יודע, חיימ'קה אני תמיד מתרגז כשמישהו רומס את הכבוד שלי ולא מתחשב בי. מה שעשית ביום שני היה בדיוק זה. יכול להיות שזה היה לא בכוונה או שלא שמת לב - וזו בדיוק הנקודה. לא שמת לב... אני מצפה מחבר שישים לב... בלה בלה בלה" טוב- אולי המילים הללו הם לא בדיוק כוס התה שלך, אבל הרעיון הוא לא סתם להתרגז על חיימ'קה ולחשוב שהוא אמור לדעת איך לנהל את הכעסים שלך (כלומר לדעת להתנהל בעולם כך שלא תכעס עליו חלילה), אלא להתרגז על המעשים שלו ולתת לו לדעת מתי הוא עובר את הגבול מבחינתך.

Elsewhere

New member
וואו.../images/Emo47.gif

אין מילים בפי, אף פעם לא חשבתי על זה ככה.

SHEX

New member
באמת רעיון טוב../images/Emo95.gif

אבל, לצערי הרבה, הוא יכול להתאים לי בכל מקרה בחיים חוץ מהמקרה הספציפי הזה... כי ברמת העקרון מה שקרה (בלי לפרט מדי) היה שאמרתי את זה, והייתה התעלמות מוחלטת. הוא פשוט המשיך במה שעשה, והיו לזה השלכות לא ממש הפיכות...

resputin

New member
אז יש לך שתי אופציות, בגדול.

הראשונה; לחפור בזה. לשבת ולדבר איתו לא רק על המקרה עצמו, אלא על ההתעלמות כגורם מכפיל, להסביר שזה לא מקובל ויאדה יאדה יאדה. השניה; להתעצבן על זה, בגלוי או בסתר [עדיין, זכותך], להתמרמר על זה קצת ואו שזה יעבור לך לבד או שבשלב מסוים כזה או אחר תדברו על זה אחרי שהעוקץ כבר ייצא והפואנטה תיזנח. הכל תלוי בחשיבות המקרה [וגודל ההתעלמות] ומה היא מסמלת, האם זה משהו חד-פעמי או מצטייר כמשהו מעבר. אה, כמובן גם עד כמה אכפת לך מהבנאדם, יש אנשים שלא שוים את המאמץ שבכעס והתמרמרות עליהם.

../images/Emo62.gif פעם, די מזמן

עשיתי מעין סקר לא רשמי כזה על כעס והתרגזויות. גיליתי שבסופו של דבר אפשר לצמצם את כל הנושאים הקשורים לכעס אנושי לשתי קטגוריות (!!!) 1- כעס כתגובה לפגיעה בכבוד 2- כעס כתגובה לאיזה שהוא אי צדק, כאשר האמונה היא שאפשר היה לפעול אחרת. מה שהיה מעניין בסקר הוא שגם אנשים, שהיה להם איזה דימוי על עצמם של "מתרגזים בקלות" או "עצבניים" – בתחקור קצרצר היה אפשר לנקז את כל ימבה הנושאים שמרגיזים אותם לנושא אחד ששמו "פוגעים בכבודי". פגיעה בכבוד יכולה לבוא בכל מיני תלבושות: "לא שמים עלי"; "מזלזלים בי"; "מתעלמים ממני"; "לא מתחשבים בי"... הכל קשור *בי*, ובזה שמישהו out there עשה מה שעשה ולא לקח אותי, את האג'נדה שלי ואת רגשותיי בחשבון. חוסר צדק, במובן זה, יכול היה גם להיכלל ברשימה הנ"ל, אבל הפרדתי אותו כי יש אנשים בעולם שהכעס שלהם מופעל גם על ידי חוסר צדק חברתי/קוסמי/אוניברסאלי – ולא רק דברים הקשורים אליהם אישית, אבל עקרונית הוא דומה במובן זה שמי שחווה חוסר צדק שהוא לא רק בין אדם לחברו, אלא משהו יותר גלובאלי, גם חש שלא מספיק מתחשבים בו ולא רק בכל האנושות כולה. אני חושבת שמה שמבדיל בין אנשים והיכולת שהם מפגינים בהתמודדות עם כעסים, קשור לשתי "מיומנויות" קוגניטיביות, ומיומנות אחת של אינטליגנציה רגשית: מיומנות קוגניטיבית אחת קשורה ליכולת [המחשבתית] לעבור בין התבוננות על אי הצדק או העוול שנגרם באופן אישי, להתבוננות על העוול הזה מתוך פרספקטיבה רחבה יותר – כלל אנושית או חברתית אם תרצו. מיומנות קוגניטיבית שנייה קשורה ליכולת להפריד בין המעשה שפוגע, לבין האיש שמתנהג כמו אידיוט חסר התחשבות (כמו שכתבתי למעלה בשרשור). המיומנות הקשורה לאינטליגנציה רגשית היא היכולת לא לקחת כל דבר שאומריך לכם באופן אישי. אם מישהו מתנהג כמו אידיוט ופוגע בכם – הוא אידיוט שפוגע, לא אתם! אתם בסדר. רק פגועים קצת מאיזה אידיוט. לא מתים מזה, ואפשר להמשיך הלאה.

../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif ועכשיו

תחזרו לקרוא מה שעופר כתב: הוא אמר משהו כזה: (בתרגום חפשי שלי) כל מה שאת כותבת זה טוב ויפה חוץ מהפעם הזאת, כי עשיתי את מה שעשיתי ו... "במקרה הזה הייתה התעלמות מוחלטת" I rest my case

למעלה