מישהו פה אוהב DISCWORLD מלבדי?

Dorfl

New member
מישהו פה אוהב DISCWORLD מלבדי?

סליחה אם זה SPAM, אני סתם מנסה לפתוח בדיון בנושא.

לא, פראצ´ט מוקצה מחמת המיאוס

רק עוזר לך לפתוח דיון. לכותרת הזו יהיו תגובות.

הייזל

New member
בוודאי שאוהבים

פראצ´ט זה פנטסיה, לא? מזמן לא היו דיונים על דיסקוורלד אבל המלצה חמה ממני: 1. כנס למאמרים של הפורום(שורה אפורה למעלה). 2. כנס לכללי הפורום. תקרא. תפנים. 3. חזר לרשימת המאמרים המלאה יש שם רשימה של כל ספרי דיסקוורלד שיצאו עד עכשיו לא כולל נספחים, ספרי בישול של מכשפות, מפות ומחזות. 4. תהנה. 5. ברוך הבא
הייזל|חייזר| תוחזר ה|חללית| לאלתר!

Dorfl

New member
תודה, אבל אין צורך.

יש לי את כל הספרים שלו בבית, ובאנגלית (אני סולד מתרגומים).

Boojie

New member
דוגמה שימושית לפתיחת דיון על פראצ´ט

"שלום, קוראים לי בוג´י, ואני נורא אוהבת את הספרים של פראצ´ט. אחד הדברים שאני אוהבת אצלו, זה שהוא לא רק צוחק על המוסכמות של ז´אנר הפנטזיה (מה שהוא עשה בעיקר בספרים הראשונים של עולם הדיסק), אלא גם מטפל בצורה חכמה מאד בהרבה רעיונות פילוסופיים וחברתיים שעצם ההצבה שלהם בתוך סביבת פנטזיה עוזרת לראות את הגיחוך שבהם ומצד שני את האמת שבהם. מה דעתכם?" שמת לב מה עשיתי? אמרתי משהו בעצמי, לא חיכיתי שאחרים יעשו בשבילי את כל העבודה השחורה. עכשיו, יש הרבה יותר סיכוי שמישהו יגיב על מה שאמרתי ויתפתח דיון, כי למי שקורא את ההודעה הזו יש מה ללעוס, יש מאיפה להתחיל את הדיון. לא נראה לך?

לא. כבר אמרת הכל, אין מה להוסיף

או שמסכימים איתך או שלא. אם מסכימים אין מה להגיב. אם לאו, לא ממש השארת מקום לשלילת דעתך כי לא הכעת דעה. הבעת עמדה נחרצת כעובדה, ועם זה אין הרבה מה לעשות. בלי קשר, רוב האנשים שקוראים פראצ´ט קוראים בשביל ההנאה, לא בשביל דיונים מטא-חברתיים.

avima

New member
זה הגיל ../images/Emo8.gif

תראה - היא צעירה וכול העולם לרגליה אז איך יכול מישהו לחשוב אחרת מאל קדום ולהיות צודק רחמנא ליצלן. חוץ מזה אתה זה שטועה תמיד לא ?

elad2040

New member
פראצ´ט אמר פעם:

הסיבה שבגללה טוב לקרוא פנטסיה היא, שמתרגלים לחשוב על דברים שלא קיימים, וזה מכין אותנו למחשבות על דברים נוספים שלא קיימים, כמו צדק למשל, או רחמים.

elad2040

New member
הייתי אומר

שפראצ´ט הוא סופר הפנטסיה הטוב בעולם, אם הוא לא היה ה*סופר* הטוב בעולם!

Dorfl

New member
לא מדויק

הספרים שלו אינם בדיוק ספרי פנטסיה אורתודוכסיים (אם יש דבר שכזה).

elad2040

New member
לא אותודוקסי זה טוב.

לפחות לדעתי. אורתודוקסי זה "הגיבור התמים יוצא לעולם הגדול, בעזרת חברים ומדריכים מתחזק ומגלה את כוחותיו החבויים ומנצח את אדון הרשע"? זה יכול להיות נחמד, אבל בדרך כלל זה מעייף. בכל מקרה, מהשם שלך אני מניח שגם אתה חובב של פנטסיה לא אורתודוקסית

elad2040

New member
אני דוקא חושב

שכישור הזמן הוא די גבולי מבחינת האורתודוקסיות שלו. חסר אלמנט ה"קווסט", המסע המדהים בליווי חברים דרך ארצות שונות ומשונות. חסרה הבהירות של המטרה. חסרה הבהירות בין טוב לרע (לפחות בצד ה"טוב", הרעים די רעים). בכל מקרה, זאת בעיני סדרה מצוינת, אם כי נראה לי שהיא איבדה קצת מומנטום בשני הספרים האחרונים. אני מקווה שזה ישתפר (וגם שהסידרה תיגמר יום אחד).

תפריד בין הספר הראשון

לכל אחד ואחד מההמשכים. בראשון יש קווסט. המומנטום נעלם כבר מהשני.

הייזל

New member
חכה חכה

יום אחד עוד נגלה שכישור הזמן מתחבר באיזושהי צורה עקומה לרומח הדרקון וכל החגיגה תתחיל מההתחלה.
איכס חוץ מזה מישהו יכול להיות מאד נחמד ותמצת לי את הספר האחרון בכישור הזמן כולל ספויילרים? תחסכו לי 55 ש"ח. בבקקששהה?

למעלה