מישהו פה התנסה בגידול שוגר גליידר?

Litalxo

New member
מישהו פה התנסה בגידול שוגר גליידר?

רציתי לגדל חמוס, אך חששתי שלא יסתדר ואף יפגע בשאר החיות שלי (תוכי קוקטייל, ארנבונת, לכלבים פחות דאגתי), כשחיפשתי בע"ח אחר, נתקלתי במודעות של מגדלי שוגר גליידר (המכונה סנאי מעופף). מישהו מכיר את החמודים האלו ויודע איך הם כחיות מחמד? האם אפשר לשחררם בבית?

Sweet Fantasy

New member
סנאי מעופף זו טעות

שכן זה לא סנאי והוא לא מעופף
השם העברי הוא כיסנאי דוהה - וזה לא מכרסם. ולעניין - זו לא חיה שנועדה לשחרור בבית, הם קטנטנים ודורשים השגחה הם חמודים מאוד, לא יודעת כמה מתקשרים עם בני אדם הם זקוקים לטיפול מאוד מסויים ולעיתים לא הכי קל, כלוב מיוחד ותזונה מאוד מיוחדת. הם אחלה חיית מחמד לאנשים שאוהבים אתגר
מציעה לקרוא מאמרים ברשת.

pRimaVeriTaVIV

New member
ומוסיף למה שמיכל אמרה

שוגר גליידרים פעילים בלילה וישנים ביום, שזה עוד משהו שכדאי לציין.

Litalxo

New member
בגלל זה כתבתי "מכונה סנאי מעופף"

ברור לי שזה לא סנאי, נראה יותר כמו חית כיס אוסטרלית

Sweet Fantasy

New member
הוא לא מכונה כך

אולי ע"י אנשים שלא מבינים, אלו שכן, מכנים אותו בשמו הנכון.

pRimaVeriTaVIV

New member
יש חיה שמכונה סנאי מעופף

אבל לא שוגר גליידר, החיה שמכונה סנאי מעופף היא בעצם סוג של סנאי... משהו על זה שהוא קופץ מעץ לעץ וזה נראה כמו תעופה

CHENKROVY

New member
אם יש חיות אחרות לא ממליצה

שוגר גליידר היא חיה שמאוד קשה לטיפול! אני בעצמי חשבתי על זה לפני כמה שנים טובות, וכשהבנתי את עומס האחריות פשוט וויתרתי. שוגר גליידר זקוק למירב תצומת הלב ויהיה מאוד מאוד קשה לטפל בו בעודך מטפלת בהרבה חיות אחרות..

צ'ינצילות הן נהדרות

חייה נחמדה ונעימה, צריך לשמור עליה מכלבים וחתולים בדיוק כמו על ארנבות ,שרקנים או כל מכרסם אחר אבל מעבר לכך הם נפלאים, גם חמוס הוא חיה נפלאה אבל צריך לזכור שהוא חיה טורפת, לעיתים נשכנית ויש לה ריח שלא כולם אוהבים, יש פורום מיוחד לחמוסים, לי יש בבית גם צ'ינצ'ילות וגם חמוסים לכל אחד מהם כלוב מאוד גדול משלו וכל אחד משוחרר למשחק בנפרד, וכיף לנו עם שניהם

Litalxo

New member
התלבטתי לגבי חמוס.. ואני מעדיפה בע"ח

שיוכל להיות משוחרר 24 שעות ביממה, כמו הארנבונת והכלבים שלנו... אז נראה לי שצ'ינצ'ילה גם לא תתאים לי, חוצמזה, אין לי מזגן בבית ולא הייתי רוצה לגרום לבע"ח חורפי שכזה לסבול בחום.

CHENKROVY

New member
אין הרבה מכרסמים שיכולים להיות משוחררים 24

שעות ביממה, מהסיבה הפשוטה שהם "מכרסמים". פשוט מכרסמים כל מה שעומד בדרכם.. כבלים עלולים להיות מזיקים גם להם וגם לכם, שלא לדבר על בגדים וכו'.. יש מכרסמים שיכולים להיות משוחררים בהשגחה, אבל 24 שעות ביממה בשום אופן לא.

Litalxo

New member
חוץ מהארנבת שלי../images/Emo13.gif כבר שלושה חודשים ש

הכלוב זה רק שרותים עבורה

zulli

New member
חמוס ומכרסמים וארנבונים לא יכולים לחיות יחד

מהסיבה הפשוטה שמדובר בטורף ונטרף. צ'ינצ'ילות צריכות אקלים וסביבה מאוד ספציפיים ולכן הן אינן מתאימות לחיות משוחררות בבית ובחברת יותר מדי בע"ח נוספים משום שזה מאוד מלחיץ אותם. למה אתם רוצים להוסיף עוד בע"ח על הארנבונת והכלבים?

zulli

New member
שוגר גליידר

חיית כיס אוסטרלית. (חית כיס היא המלטה של עובר לא מוגמר, מבחינה פסיולוגית עיניים סתומות, אין שורשי שערות וכו'. העובר מטפס אל תוך הכיס וממשיך את ההריון והגדיל בתוך כיס. הכיס נוצר בגלל האקלים והמבנה הפסיולוגי). השוגר גליידר, הוא ה"דואה המתוק", ה"כיסנאי המעופף", אינו קרוב כלל לסנאי שהוא ממשפחת המכרסמים. מבנה הגוף של השוגר גליידר הוא חצי פרימאטי. יש לו שתי שיניים תחתונות שמדמה אותו לטורף קטן. בעל לסת קופית. בעלי ראייה טלסקופית. השוגר דואה באויר, מרגע שיש רוח השוגר ידאה. הוא מסוגל לדאות לאורך קילומטרים רבים אם יש רוח מתאימה. למעשה זו דרך התנועה שלו. השוגר מאוד אוהב סוכר בצורתו הטבעית בטבע. בטבע השוגר יאכל חרקים ודברים מתוקים. בשבי קיים אוכל מיוחד לגליידרים, חרקים קטנים (תולעי קמח), מנגו, אפרסמון, תפוח ופירות הדר מתוקים, קני סוכר. יש להימנע מהאכלת גליידר באוכל שננגס ע"י אדם חולה, הוא רגיש מאוד למחלות. הכלוב צריך לאפשר דאייה מענף לענף ועל כן תריך להיות בנוי לגובה. בנסיעות הגליידר יעדיף כיס אינטימי ונעים. מדובר בבע"ח שדרוש ניסיון על מנת לגדלו, דורש הרבה טיפול והמון זמן והשקעה. לא בע"ח פשוט ולכן לא מומלץ לגדלו כחית מחמד באופן לא מקצועי.

למעלה