מישהו פה יודע משהו על איזה אתר

רמץ

New member
מישהו פה יודע משהו על איזה אתר

ברמת הגולן שהוא אמור להיות מין סטון-האנג´ מיניאטורי...

רמץ

New member
או בכלל - ממליץ על איזה אתר עתיק

ומבודד איפהשהו בארץ...

Dia Leoghann

New member
וודאי....

האתר הוא רוג´ום אל הירי, או "גלגל רפאים". הוא נמצא בתוך שטח אש של צהל ליד המושב יהונתן. בעיקרון בגלל שזה שטח אש אפשר להגיע אל האתר רק בשבת, אבל...... כדי להגיע לרוג´ום צריך לעבור דרך יהונתן שהוא ישוב דתי ולכן הוא סגור בשבתות - אין יוצא ואין בא. מי שמתעקש להגיע צריך מפה טובה (של החברה להגנת הטבע מספיקה), רכב 4X4 או רגליים מתאימות להליכה כי יהיה עליו לחצות את כל שטח האש. האתר עצמו הוא כנראה מהתקופה הכלכוליתית השנייה (סביבות 4000 לפנה"ס). הוא כנראה שימש לפולחן, ומתחתיו כנראה היו מערות קבורה. האתר מיסתורי מאוד בגלל מקומו יוצא הדופן (מישור) וצורתו המיוחדת שכמעט ואינה מופיעה באזור. יתכן והוא נבנה ע"י החקלאים הראשונים באזור שהצליחו לצבור הון גדול כדי להקים תחנת קבורה ופולחן עבור שבטים נודדים. האתר מכוון אסטרונומית לארבעת פסטיבלי השמש. בברכת אור, Dia Leoghann

רמץ

New member
רב תודות, ארי-אל

איכשהו ידעתי שהתשובה תגיע ממך, אבל כרגיל הפתעת אותי בעומק, ברצינות ולכל הרוחות מאיפה כל התמונות האלו?

Dia Leoghann

New member
התמונות הן משם....

אני חציתי את השדות עם האוטו של אמא - פיאט אונו קטנה שהייתה צריכה לעבור טיפול מקיף במוסך אחר-כך.....

Darkness Within

New member
ובנושא דומה...

ארי-אל...זוכר שסיפרת לי על המקדש פאגאני/וויקאני שיש באילת אמממ איפה זה בדיוק?

Dia Leoghann

New member
מעל שכונת השחמון

מיוסף טל ממשיכים למעלה לכיוון ההרים, יורדים לתוך נחל שחמון ועוברים מתחת לכביש העוקף בתוך גשר צינורות (ליד דרך החוגגים העתיקה אם את מכירה). מיד אחרי הגשר פונים ימינה ומטפסים על הגבעה ואז את כבר תראי את זה. זהו מכלול של בניינים קטנים וציורי אבן על הקרקע המכסה שתיים או שלוש גבעות קטנות. השלט אומר שזה מקום קבורה ופולחן מהאלף ה-7 לפני הספירה.... בברכה, Dia Leoghann

רמץ

New member
ביקרתי שם בעצמי

לפי ההוראות של אריאל ואהבתי. אולי העובדה שעשיתי את זה ב- 3:00 בלילה הוסיפה לזה קצת יותר דרמה, אבל אני בטוח שנחמד לבקר במקום גם בשעות יותר שפויות...

למעלה