מישהו פה יודע משהו על האנרגיה החופשית של הלמה

מישהו פה יודע משהו על האנרגיה החופשית של הלמה

ולץ? ולמה לעזאזאל היא שווה לאנרגיה המכנית המקסימלית ולא לאנרגיה המקסימלית בכלל???

Jony I

New member
עד כמה שאני הבנתי ממה שניסיתי לברר בויקיפדיה

זה שזה בדיוק נובע מההגדרה של האנרגיה החופשית של הלמהולץ שהיא האנרגיה הכללית הפנימית של מערכת פחות האנתרופיה כפול הטמפרטורה, או במילים אחרות, שזאת למעשה האנרגיה (החופשית- תרמודינמית) שניתן לנצל בטמפרטורה קבועה. (תקחי את הדברים שאני אומר לך בערבון מוגבל, כי הם מבוססים על בגרות בכימיה, מעט תרמו שלמדתי במעבדה וקריאה עצמית בויקיפדיה).

אבל האנרגיה הפנימית כוללת אנרגיה

מכנית וחשמלית וכימית... אז למה טוענים שהיא מבטאת רק את האנרגיה המקסימלית המכנית?

Jony I

New member
את צודקת, ממה שהבנתי יש כאן שתי הזנחות

עיקריות, אחת היא שהתהליכי מעבר חום הם הפיכים. בפועל לא מדוייק. שנייה היא התעלמות מהשינוי באנרגיה הכימית (הפוטנציאל הכימי ומספר החלקיקים יכולים להשתנות). לכן, אנרגיה החופשית של הלמהולץ היא חסם תחתון לעבודה (חסם תחתון משום שבתהליכים לא הפיכים האנרגיה תהייה קטנה יותר מערכה בש"מ, וכן האנרגיה הפוטנציאלית לפי החלקיקים השונים ומספרם). לגבי האנרגיה החשמלית, לדעתי העבודה המכנית היא למעשה העבודה החשמלית, כי העבודה החשמלית של הכוחות הפנימיים היא אפס לפי חוק שלישי של ניוטון. זה למיטב הבנתי.

אנרגה חשמלית מבוטאת ע"י האנרגיה של גיבס

לכן היא מזוהה יותר עם אנרגיה כימית, אני חושבת.

אני חושבת שמאחר והאנרגיה של הלמהולץ מוגדרת למ

למערכות איזותרמיות איזוכוריות אז עבודה מכנית PdV לא יכולה להתרחש בה ולכן לא מתרחש מעבר לשיווי משקל ולמערכת יש עבודה מכנית פוטנציאלית (הפוטנציאל הכימי מתאפס כי המערכת מגיעה לשוו"מ כימי). האנרגיה של גיבס מוגדרת למערכות איזותרמיות איזובריות לכן הנפח משתנה עד לשוו"מ ולמערכת אין עבודה מכנית פוטנציאלית בעוד הלחץ הקבוע משאיר את הפוטנציאל הכימי במערכת. יכול להיות שזה כיוון, גם אותי מעניין הנושא...

למעלה