מישהו פה סובל מציקלותימיה?

לירון129

New member
מישהו פה סובל מציקלותימיה?

קראתי על זה עכשיו - http://www.betipulnet.co.il/lexicon/ציקלותימיה/
ואני חושב שיש לי את זה..אני כבר שנה ככה ובנוסף לזה אני סובל מOCD,
רשום שם שהטיפול היעיל הוא ליטיום ,ואני אכן מטופל בליטיום 600 מ"ג והוא לא עוזר..למרות שכשלקחתי 300 מ"ג היה מצב יותר יציב..
ניסיתי גם דפלפט במינונים 500 ו1000.
אני גם מטופל בתרופה אנטי דיכאונית לOCD.
יש פה מישהו שסובל מהציקלותימיה הזאת?כלומר תנודות במצב רוח ללא מאניה ממשית?
הדבר הזה הורס לי את כל התפקוד ,אני לא יכול לתכנן כלום כי אני מפחד שהמצב רוח הרע יתקוף אותי..אני נכנס לדיכאון כמה ימים או כמה שעות ואז המצב רוח טוב ואז שוב הוא יכול להפוך לדיכאון.

לירון129

New member
יש לך הטבה במצבי הרוח בזכות כדור מסויים?

עם כן אשמח לדעת.ניסיתי שתי מייצבים ו3-4 כדורים נגד דיכאון ועדיין לא החלמתי מזה.(אני לא סגור על זה שיש לי את הציקלוטימיה)

קודם כול - אל תאבחן את עצמך

אם אתה רוצה להיות בטוח שזה מה שיש לך (או שיש לך משהו אחר) תן לרופא לעשות את העבודה שלו.
אני לוקחת קוקטייל די קטלני של תרופות ואני לא יודעת לבודד מה מהם הכי עוזר לי, אבל המייצב שאני לוקחת נקרא למוג'ין (למיקטל) ומכל המייצבים שניסיתי הוא הכי עזר לי. עכשיו אני לוקחת אותו (העלו לי את המינון וזה עוזר בהפחתת הדחפים החזקים) ועוד שלושה נוגדי דיכאון. אני לא חושבת שמחלימים מזה, אני חושבת שלומדים לחיות עם זה, וכדאי מאוד גם לא לוותר על טיפול נפשי שיחתי. יש לך כזה?

לירון129

New member
איך חיים עם זה?אני לא מקבל את זה!

עובדה שיש לי את השעות שאני מרגיש טוב ! כל מה שצריך זה רק שכל הזמן יהיה ככה כמו השעות האלה..
שמעתי על למיקטל,ושמעתי על אבילפיי(אנטי פסיכוטי) שתורמת לעזרה למצב רוח.
יום שני אני ילך לרופאה שלי למרות שהתור שלי רק ב24.10 ,אבל אני לא יכול לסבול כבר את המצבי רוח.
על איזה דחפים חזקים את מדברת?(בעצם יש לי OCD שמפחד להידבק ,אז אולי אני מעדייף לא לדעת)
בקשר לשיחות,אמרו לי שאחרי החגים(כלומר עכשיו) יתקשרו אליי מקופת חולים בקשר לטיפול פסיכולוגי.
גם לך היו תקופות(כמה שבועות נגיד..) שהמצב רוח היה 90% טוב?כי לי היה כאלה ,ואני תוהה עם זה בגלל ספציפית כדור מסויים שלקחתי באותה תקופה או שזה ככה בהפרעת מצב רוח הזאת

אם יש לך OCD שמפחד להידבק אולי עדיף באמת

שלא אספר לך (אני יודעת מה זה). בגדול אלו דחפים לפגיעה עצמית, אבל זה מה שאני אפרט, לא יותר מזה.
אביליפיי נותנים כקו שני, בדרך כלל, לא כטיפול ראשון.
אני חושבת שאתה צריך לקבל את זה שאי אפשר שכל הזמן כל הזמן כל הזמן יהיה 90% טוב. מעניין שדווקא בהודעה הקודמת התייחסתי לסקאלה בתגובה אליך.
הציקלותימיה שלי מתבטאת בתנודות קיצוניות מאוד במצב הרוח תוך דקות עד שעות. זה לא כמו הפרעה דו קוטבית, שהאפיזודות הרבה יותר ממושכות. תחשוב על גרף כזה של א.ק.ג שיש בו עליות וירידות? אז אצלי הפיקים נורא נורא תזזיתיים ותכופים. אין לי שקט. אין לי מנוח. דברים משתנים נורא מהר. אין לי אפיזודות של מאניה - אני לא מבזבזת כספים או חושבת שאני המשיח או משהו פסיכוטי או תלוש מהמציאות. אני פשוט לפעמים כל כך גדושה באופוריה שאני מתחילה לדבר הרבה אפילו עם סתם אנשים בתחנת אוטובוס, מספרת דברים שברגיל לא הייתי פותחת בכלל, ניגשת רק לראות למי אפשר לעזור, עושה הרבה בולמוסים ופוגעת בעצמי יותר. ואז מגיעות ממש בהתאמה האפיזודות הדיכאוניות, שנמשכות הרבה יותר זמן. רוב הזמן אני במצב דיכאוני ולא מאוזן (עכשיו עם ההעלאה במינון קצת יותר טוב), ועל דיכאון אין צורך להרחיב, אני חושבת.
אני כבר מזמן לא מצפה להרגיש טוב 90% מהזמן. אני לא יודעת מה זה טוב. אני יודעת מה זה מעולה ומה זה גרוע. מה שאני מנסה לעבוד עליו, זה לשאוף לאיפה שהוא באמצע, וזה קשה לי מאוד סתם להיות ב'רגיל'.
ואיך חיים עם זה? לומדים לחיות עם זה ככה, פחות אבל עוד כואב

לירון129

New member
המממ..נשמע דומה

מסתבר שמצבנו לא כזה שונה..ה"אופוריה" אצלי, מתבטאת בשמחה גדולה,אושר גדול,למשל עם אני בקניות עם אמא שלי ותופס אותי המצב רוח הטוב,אני יהיה הכי מרוכז בעולם במה קונים,כמה עולה ,איך לבחור את הדברים הכי שווים וכו' ..(שזה כמובן מצב רחוק ממאניה,ואני די בטוח שהרבה מאוד אנשים שלא סובלים מהפרעה במצב רוח חווים את המצב הזה המון,ככה זה לפחות נראלי כשאני מסתכל על אחים שלי למשל).
אז אני לא יודע אפילו עם זה אופוריה..אולי קצת..

לירון129

New member
ויש בזה בעיה בכלל?

בזה שאני מקבל פתאום מצב רוח טוב ומסוגל לחשוב חיובי וכו' ? כי מצד אחד זה נראלי טבעי שאני מקבל מצב רוח טוב,ומצד שני אני מזדהה עם שתי דברים שאמרת -1.מצב רוח שמשתנה כל כמה דקות 2.לפעמים אני באמת מרגיש ממש ממש טוב ..
אגב זה לא שחור לבן בכלל אצלי, מ0 עד 10 אני הכי אוהב 8, 10 זה כבר יותר מדי וזה ברור שזה יגמר מהר

למעלה