מישהו פה עבד בתור מלצר בבר בת"א?

noamw11

New member
מישהו פה עבד בתור מלצר בבר בת"א?

אני עבדתי תקופה בטמפל בר בתור מלצר ועשיתי משהו כמו 45-50 לשעה שלפי דעתי היה קצת מדי לכמות העבודה שהייתה במקום, וגם זה לא הרגיש יותר מדי כמו בר זאת אומרת לא נתנו לי לשבת עם אנשים, או לדבר איתם מעבר ללהגיש להם את השתייה למרות שהלקוחות מאוד רצו את זה..
בעיקרון עכשיו הוצאתי רישיון על אופנוע רק כדי שאני אוכל להגיע לת"א ולעבוד בבר שם, בתקווה שהשכר שם יותר גבוה ושהברים הם באמת ברים ולא "מסעדות עם בירות"..
מישהו פה יודע אם זה אמת? יש מצב להגיע ביום ליותר מהכסף שקיבלתי לשעה בעבודה הקודמת שלי? ואיך המלצרים מבחינה חברתית? יכולים לשבת עם הלקוחות ולצחוק איתם ולהנות איתם?

תודה רבה
 
זה מאוד משתנה

למה לדעתך זה מעט מדי? העובדה שהמקום היה מלא היא לא ערובה לכך שהטיפים יהיו גבוהים בהרבה, מעבר לכך שלא כולם משאירים טיפ מלא (מה שנכון שנדיר יותר בפאבים אבל עדיין), אני מניחה שמדובר בטיפים משותפים, ומקום שמכבד את עצמו יעסיק כ"א בתפוסה גבוהה על מנת שהשירות יהיה יעיל. בנוסף, האם הטיפים שהברמנים מקבלים נכנסים לטיפים המשותפים? כי לקוחות רבים נותנים טיפ לברמן ישירות.

השאלות בסיפא הן משהו שלא ממש אפשר לענות עליו - אם כי גם בלי להכיר אישית את המלצרים במקום, אני לא חושבת שלשבת עם הלקוחות ולצחוק איתם זה דבר טוב, ובמקומות כאלו זה בכלל נראה לי בעייתי מבחינת השירות.
 

noamw11

New member
איך זה בעייתי מבחינת השירות?

כל פאב שמכבד את עצמו מעסיק רק מלצרים שיודעים לעשות שמח.. את לא נמצאת במסעדה שבה המלצר שומר ממך דיסטנס ורק מגיש לך אוכל, פה האנשים שמגיעים מחפשים כיף, ולכן ידברו איתך ויזמינו לך שתיה וירצו שתשבי איתם.. את חושבת שהם לא מודעים לזה שאם הם ידברו איתי האוכל שלהם יתעכב? הם יותר סבלנים וזה חלק מהדברים הטובים בברים.
 
אלו שתי האופציות היחידות?


לדעתי ומניסיוני, דרך הביניים טובה יותר - מלצר שהוא לא בדיסטנס, אבל עדיין שומר על גבולות מכובדים ולא מתנהג כאילו הוא במסיבה של חברים - בבר אמנם מקובלת אווירה חופשית יותר, אבל עדיין רוב האנשים מגיעים במטרה לבלות עם החברים שלהם, ולא עם המלצר, ויעדיפו שהמלצר יגיש להם את מה שהזמינו בחיוך ובנינוחות ולא שישב איתם וינהל איתם שיחות נפש.
 

noamw11

New member
נחמד שאת מקרינה את הדעה שלך

על דעות של אנשים אחרים במיוחד שרוב האנשים האחרים לא הפסיקו לשבח את השירות שלי רק בגלל אותה גישה חיובית וכיפית..
(וזה התבטא גם בטיפים)
כנראה שלמקומות כאלה את וההיא למטה לא צריכות להגיע יותר מדי
 
מלצר שחושב שהוא חבר שלי ויצטרף אלי

מאבד את הטיפ שלו באותו הרגע.
מלצר צריך לדעת מתי להתערב. לא יודעת באיזה פאבים אתה מסתובב, אבל באלו שאני מסתובבת בהם כאן בעיר, אף מלצר לא ישב איתך באמצע ואם מזמינים מלצר לכוסית זה יהיה צ''יסר והוא ישתה בעמידה וימשיך בעבודה שלו.
 

noamw11

New member
אתם כנראה אנשים שלא ממש באים להנות

רשמתי לך בדיוק איפה עבדתי שם למעלה, ואני לא אומר את הדברים האלה סתם..
וכן אם תשבי בברים נורמליים (בארסה, אידאה, צ'ייסר בר) את תראי שהמלצרים לא רק יושבים עם האנשים אלא גם שותים איתם, גם מצטלמים איתם וגם נהנים איתם באותה המידה..
אבל שוב יש אנשים שהם פחות חברותיים, כמוך לדוגמה, שגורמים למלצר להרגיש שעדיף רק להגיש לך אוכל וללכת ולהתמקד באנשים שהם יותר נחמדים מאשר לבזבז זמן על גישה כזאת..
 
אמרת הכל

כל הברים שציינת הם בארים ראשל"ציים (ולמען האמת הייתי באידאה מספר פעמים, מעבר להיותו בר בינוני מינוס שגם עובר על חוקי העישון באופן גלוי ומוצהר, מעולם לא ישבו איתי המלצרים שם).
אם אתה מחפש בארים כאלו בתל אביב, אתה לא מחפש בארים שהקהל שלו הוא תל אביבי אלא בדיוק אותו הקהל שיש בראשל"צ - רק עם רכב ולכן חלקו גם ישתה פחות (מה שאומר חשבון נמוך יותר וטיפים נמוכים יותר)

אני באה ליהנות, אני באה לבלות - אני לא יוצאת לפאב במטרה להיות החברה הכי טובה של המלצר. קצת מצחיק שאתה אומר שאני אדם פחות חברותי וזה מעיד בעיקר על כך, שכנראה אתה לא תדע להיות מלצר טוב ולקרוא את הלקוח שעומד מולך.
 

קריסטה

New member
הזוי

אם אני יוצאת לפאב/מסעדה אני יוצאת בשביל לבלות עם אנשים מסויימים, לא עם צוות העובדים. מלצר שיתיישב לידי בשולחן כנראה יגרום לי לקרוא למנהל שלו. מעולם לא ראיתי התנהגות כזאת ומקווה שגם לא אראה.
 

Alm0st Happy

New member
זאת הגישה הראשל"צית למלצרות :)

אני ראשל"צית במקור, גדלתי ברנאטו ובאידאה, וככה זה בראשון. בפאב הבית שלי בראשון (הברנרד) אני מכירה את כל המלצרים, הם חברים שלי בפייסבוק. אני אף פעם לא משלמת על צ'ייסרים אלא אם כן אני מתעקשת (ההפרש מגיע לטיפ). וכן, יושבים איתי בשולחן. זה נעשה בטאקט ותמיד תוך בקשת רשות, וכשלא מתאים פשוט אומרים לא והם מבינים ולא עושים עניין.
כשהייתי חיילת ומלצרתי במקביל ליד הבסיס בחיפה, הייתי ממש מסתחבקת עם הלקוחות כי זה מה שהכרתי מהבית, וגם הלקוחות וגם המנהלים תפסו אותי כעוף מוזר. גם כשאני יושבת בתל אביב נדיר שמלצרים ממש מתיישבים איתנו. לכל היותר עושים צ'ייסר ביחד והם נעלמים.
החכמה היא בעיקר לקרוא את הלקוח ולהבין לבד איזה סוג לקוח הוא ומה הגישה המתאימה כלפיו. הטעות היא להחליט שמי שלא מתאים לו שהמלצר יישב איתו בשולחן וייסתחבק איתו הוא לא אדם כייפי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אכלתי בחיי גם בראשל"צ ולא נתקלתי בתופעה מימיי

אולי זו מסורת מקומית שמאפיינת מקומות בילוי בסגנון מסוים, לא יודעת.
אפילו במלצרים ששותים צ'ייסר עם הלקוחות טרם נתקלתי.
 

svety

New member
יש מקומות שזה מקובל בהם,

כשאני יוצאת לבלות בת"א אני בעיקר מגיעה למקומות של רוק או מטאל, וזו קהילה יחסית מגובשת וכולם חברים של כולם אז לא נדיר שהברמנים מקשקשים איתך [בעיקר אם קצת ריק או מת], והדיג'יי שם מוזיקה שהמבקרים מבקשים, ומליון צ'ייסרים חינם [מה שמתבטא בטיפ] וכל מיני כזה.
אבל במקומות "רגילים" פחחחחחחחחחחחח. לא.
 

Another Girl

New member
להסתחבק זה סבבה, אבל להתיישב בשולחן שלי?...

לא נראה לי. כל אחד צריך לדעת את מקומו, ומקומו של מלצר הוא לא בשולחן או לצד הלקוח.
 
למעלה