מישהו פה ראה את "ארוחה עירומה"?

A.L (boy)

New member
מישהו פה ראה את "ארוחה עירומה"?

האמת היא ששאלתי את זה גם בפורום סרטים, אך כיוון שאף אחד לא ענה, הנחתי שהם לא ראו את הסרט והחלטתי לנסות גם פה. כבר זמן רב רציתי לראות סרט נוסף של דיוויד קרוננברג (לאחר שצפיתי ב"אקזיסטנז", וב"זבוב" כשהייתי קטן יותר, ופרשתי באמצע, בקטע שהאיברים הפנימיים של הקוף יצאו החוצה, ליתר דיוק). אז שכבתי וצפיתי ב"ארוחה עירומה" המספר על מדביר חרקים (או סופר), המשתמש בחומר ההדברה כסם מעורר הזיות, וחושף בפנינו את עולמו הפנימי, הדוחה (לקרוננברג יש קטע עם חרקים, בכל הסרטים שלו), וההזוי. הבעיה היא, שמרוב המוזרות שלו, יצאתי די מבולבל מכל הקטע (על אף העיניין שהוא מעורר). כך, שאם יש למישהו תיאוריות/מחשבות/פרשנויות על הסרט (בעיקר על הסוף הבאמת מוזר שלו) - אני אשמח לשמוע!

שח_מט

New member
לא ראיתי.

אקזיסטנס היה טוב, את קראש ראית? אחד המופרעים שיש... בעיקרון אם אתה מחפש פרשנויות על סרטים תעשה חיפוש ב- GOOGLE ותמיד תמצא ניתוים בכל מיני אתרים. מצורפות דוגמאות

gofish

New member
עוד אתר ביקורות נחמד

ROTTEN TOMATOES אתר המרכז את הביקורות של כל מיני מבקרי עיתונות. תריץ בחיפוש את שם הסרט ותגיע לכל הביקורות. העיקרון פשוט: עגבנייה טרייה=ביקורת חיובית עגבנייה רקובה=ביקורת שלילית תהנה. לגבי הסרט הספציפי,מצטער גם אני לא ראיתי.

Soak

New member
גם אני לא ראיתי

Sorry אבל הוא נמצא ברשימה הארוכה של "סרטים שצריך לראות".

רומן ט

New member
ראיתי את הסרט

ולמען האמת הוא די פשוט - אבל רק למי שקרא את הספר של בורוז. הסרט הוא דווקא לא אדפטציה של הספר, אלא יותר "ביוגרפיה חצי פיקטיבית" של בורוז עצמו.
במציאות אישתו של בורוז אכן מתה בנסיבות מחשידות, ובורוז יצא זכאי "מחמת הספק". הסרט בא וטוען שבורוז הרג אותה באמת. הסרט גם טורח להבהיר שהכל זה בעצם הזיות שלו בגלל השימוש המסיבי בסמים (ובורוז היה באמת מכור לסמים. הוא אף טוען בתוקף עד עצם היום הזה שהוא לא זוכר כלל את כתיבת הספר הנ"ל - יום אחד הוא התעורר והספר פשוט היה שם כתוב בכתב ידו).
ד"א - אם אתה מחפש סרטים של קרוננברג - סרטיו המוקדמים הם פשוט מדהימים: The Brood, Shivers, גם Rabid ו-Scanners שהם סרטי אימה קלאסיים אבל עדיין מצוינים, ובעיקר Videodrome שאני (וגם מעריצי קרוננברג אחרים) מחשיב אותו כיצירת המופת שלו. Videodrome יצא ב-DVD באיכות מזעזעת, אבל לדעתי עדיין כדאי להשכיר ולראות לפחות פעם אחת. לחובבי הטריוויה - Debbie Harry (סולנית Blondie) מופיעה בתפקיד משני ובעירום. -רומן

A.L (boy)

New member
את כל זה הבנתי

אבל משום מה, היה נדמה לי שיש בסרט הזה יותר ממה שנראה לעין. אולי בגלל כל הקטע הזה של ההזיות. הסוף שלו נראה לי קצת לא ברור.

רומן ט

New member
לי זה דווקא נראה

כניסיון של קרוננברג להפוך את הסרט למציאותי בכוח. הייתי מעדיף שהוא היה משאיר אותו יותר אניגמטי. אבל, אולי אני טועה וקרוננברג באמת התכוון ליותר ממה שאני חושב?

למעלה