מישהו פה שמע על מכון עלם ב

1סימה

New member
דורון תודה

המליצו לי על מורן בגלל שהילד שלי קטן (15 חודש) מה אתה אומר? האם הרגשת בשינוי בעקבות העבודה איתם? אתה ממליץ על המקום כמרכז טיפולי? תודה מראש

אמא יעל

New member
עוד שאלה לדורון על מכון עלמ

שלום ותודה על תגובותיך. האם העבודה עשויה לעזור במצבים כגון מודעות לקויה לעשית צרכים? הילד שלי בן 4 ומסרב להיפרד מטיטולים, אולי מחשש שיפספס כי עדין אינו מספיק מודע לעצמו גופנית. מהי תדירות הטיפול בה התנסיתם ומה עלותו? תודה.

1סימה

New member
לגבי תדירות ועלות

הטיפול הוא פעמיים בשבוע כל פעם שעה. מחיר שעה הוא 200 שח אם תרצי אמסור לך את הטל שלהם.

עלמ (לשתיכן יחד)

1. לגבי גמילה - כדאי לבדוק את אחת מתוכניות הגמילה שמתפרסמות באתר של בית לורן (נחשו מי תרגם), תחת הלינק 'מאמרים'. תוכנית גמילה היא יום-יומית ולכן פחות מועיל לעבוד עליה במסגרת שניים ואפילו שלושה טיפולים בשבוע. 2. בתקופה שבה הכנתי עבור בני את התוכנית הביתית שלו, במהלכה גם הכשרתי את צוות המטפלים, הגענו לשלושה טיפולים בשבוע (בעלמ). להגר אני חייב המון מהידע והגישה שרכשנו כדי להתמודד עם אוטיזם. 3. לגבי מורן - צר לי אבל לא היכרתי אותה אישית, כך שקשה לי להמליץ. בדרך כלל מתבצע אבחון בשלב הפגישה הראשונה ואז זיווה (אמא של מורן ומנהלת המכון) מחליטה על הציוות. 4. לגבי המלצה על המכון כטיפולי - יכול בהחלט להיות שילדים שסובלים מבעיה קלה יכולים להנות מסגנון של טיפול או שניים בשבוע. לגבי אוטיסטים ודומיהם - אי אפשר בלי תכנית ביתית אינטנסיבית, עם צוות מטפלים ומנחה (או אחד ההורים כמנחה). בהצלחה רבה לשתיכן דורון

1סימה

New member
דורון

ברשותך אני אמשיך ואקשה בשאלותי... אני אם לילד בן 15 חודשים המוגדר כאיחור התפתחותי, במכון להתפתחות הילד פסלו את ה PDD על גוניו ובין השורות נראה לי כי הם סקפטים לגבי אנטלגנציה תקינה. עם זאת לנסיך שלי בעיות תקשורת המתבטאות ב... קשר עין לקוי, אינו מנופף לשלום, אינו מוחא כפיים, מעדיף צעצועים על אנשים, אינו מגיב לשמו. עם זאת הוא מאוד סקרן ומגיב בחיוך והנאה ל"הצחקות" שלנו. אני לא יודעת מהי ההגדרה באמת אני יודעת שיש בעיה ומטרת חיי היא לעזור לנסיך שלי להתגבר עליה או לעקוף אותה. כרגע הילד יהיה פעמיים בשבוע בעלם, פעם אחת מרפאה בעיסוק , טיפול אמנה והומאופט (דני רון) מעבר לכך הוצאתי אותו מהגן והוא איתי בבית. דורון מנסיונך.. מה אתה מציע לי לעשות?

אמא יעל

New member
לקחת את המכון להתפתחות הילד ב...

סליחה שאני נדחפת, אבל במכון להתפתחות הילד בו אנו נמצאים בטיפול לקח שנה להגיע לאיבחון על ידי פסיכיאטר בגלל שהמנהל החליט שאין בעית תקשורת. הוא גם התיחס בביטול למינוח PDD כאשר הבאנו לו איבחון מפסיכיאטר חיצוני למערכת. אין ברירה אלא לקחת אחריות על האיבחון וללחוץ על המערכת לתת את המגיע בעקשנות, אחרת אתם עלולים לאבד זמן יקר. זה שונה ממכון למכון, אבל צריך לקחת בחשבון גם את האפשרות שנכנסים פה אינטרסים כגון ויכוחים סמנטיים ומאבקי כוח בין הנפשות הפועלות. לכו בעקבות האינטואיציה שלכם, החשפו למידע ותשקלו את הנתונים בעצמכם. אם תראו שכף המאזניים נוטה לחומרה דירשו איבחון בהתאם לסוג הבעיה. המכון חייב לפי חוק הבריאות לספק לכם אותו. אמנם לפעמים הגיל צעיר מדי ויש עוד מקום להבשלה טבעית, ואין מקום לבהלה שתכניס את הילד לתחושה שמשהו לא בסדר אצלו. אבל אם אתם בתחושה שהחיבור עם המכון לא מוצלח, אל תהססו לעבור למכון אחר לפני שתשקעו שם בבוץ פוליטי. בהצלחה.

1סימה

New member
אמא יעל

אני ממש לא מבינה מה את כותבת, יתכן שלא הסברתי את עצמי. המכון נפלא, אין לי טענות... הם עובדים יפה עם הילד ומאוד משתדלים. העניין הוא שהנסיך מאוד לא ברור וקשה לדעת אם אכן הוא PDD הזכרתי אותם כצד שאומר שהנסיך הוא רק עם עיכוב התפתחותי.

שיטות טיפול

עד כמה שהייתי רוצה להציע לך אבחנה ודרך טיפול מתאימה לילדך, זה לא רציני במעמד זה ועל סמך נתונים חלקיים. ברשותך, אמנע מלהגיב הן על התיחסות היחידה למעקב והן על מה שהגדרת כבעיות התפתחות של ילדך. בעיקרון אני לא מאמין שלילדים בגיל של בנך (גם לא לילדים רגילים) יש מה לעשות בגן. הערך של אינטרקציה חברתית בגיל זה הוא נמוך ביותר, ובכלל פעוטונים למיניהם הם המצאה של העולם המערבי, שבאה לשרת את ההורים, הרבה יותר מאת הילדים. מה שכן הכרחי לדעתי, היא בנייתה של תוכנית ביתית המותאמת לצרכיו, יכולותיו ומגבלותיו של הילד, בהיקף שעות מתאים, עם צוות טיפולי מיומן ובהנחיה ופיקוח רציניים. תוכנית שכזו מיועדת לדרבן את הילד להשלים פערים, במידה והוא לא pdd, או ללמד אותו את 'כללי משחק החיים' במידה והוא כן. תפקיד ההורים הוא ללמוד את העקרונות הבסיסיים של שיטות הטיפול המובילות. להחליט כיצד לשלב בינהן, לבחור את הצוות שיישם את התוכנית, ולהקפיד על עקביות בהעברת כללי התוכנית להתנהגות בבית. פרט לכך על ההורים להימנע מלקיחת תפקיד המטפל היחידי בילד. זה פשוט לא יעבוד לאורך זמן ויש בכך סכנת שחיקה מואצת. בהצלחה דורון

למעלה