מישהו פתח עיתון היום בבוקר?

דולטש

New member
מישהו פתח עיתון היום בבוקר?

אני מקווה שכן. בכל מקרה, כפי ששמענו לפני כמה זמן, התשלום למשלחות לפולין עולות משנה לשנה, מה שהתחיל מפחות מאלף דולר, עולה עכשיו אפילו לאלף 600, ואני כל הזמן קוראת ושומעת שזה בגלל המאבטחים שגובים סכום גבוה והאוכל הכשר(אוכל כשר? אתם רציניים?! כן, אני בטוחה שהמשלחות קפצו בסכום רק בגלל האוכל הכשר, הגיוני:|). אז מה שהיה כתוב בעיתון היום זה שהמשלחות לפולין לא יחויבו לאכול אוכל כשר בפולין, וכך בעצם הסכום ירד. האם אתם חושבים שזה נכון? קודם כל, אני חושבת שאנחנו בתור חבר'ה צעירים יהודיים שנוסעים למסע שורשים בעצם צריכים לאכול אוכל כשר, אני יודעת שלא כל האנשים יסכימו איתי ויגידו שאין קשר אוכל כשר להיותנו יהודים ובלה בלה, אבל אני חושבת שזה חשוב ואף חובה לנו לאכול אוכל כשר בארץ זרה. ולהאשים את האוכל הכשר בסכום הגבוה נראה לי קצת הזוי. זה שאנשים בממשלה הזאת משתמשים בכסף הזה לדברים אחרים ולא באים לקראת הבתי ספר כדי שכל התלמידים יצאו בסכום נורמלי למסע הכ"כ חשוב הזה נראה לי מאוד טיפשי. אז מה אתם חושבים על כל העניין של הסכום הגבוה? קראתי קצת בפורום והבנתי שהרבה יצאו השנה, אצלנו בבית ספר למשל-ועוד כמה בתי ספר באיזור- דחו לשנה הבאה בגלל שהרבה לא הסכימו (טוב, איזה הורים נורמלים יוציאו את הילדים שלהם באלף 600 דולר?!) להוציא את ילדיהם. טוב, מצטערת על החפירה, מקווה לתגובות
חג שמח!

Old Cat

New member
יש הרבה סיבות למחיר

אבל ענין האוכל הכשר הוא הדבר התלוי בנו יותר מכל השאר (בדומה לרמת בתי המלון הגבוהה שנדרשת על ידי התלמידים תוך ששוכחים את הקשר שלה למחיר הכולל).. חיוב אוכל כשר או חיוב אחר הוא דבר מפוקפק כלשעצמו, לא בגלל הכשרות אלא בגלל החיוב. במיוחד באופן שבו נעשה הדבר, שיש בו יותר מחשש של העדפה ליצירת הכנסה של חבורת לבלרי דת (המכונים גם בתואר "רבנים") וטכנאי קפידה (המכונים גם בתואר "משגיחי כשרות") מקבוצה מאד מסוימת. אבל זו אולי רק התרשמות שלי בגלל שכשרות רבנות רגילה לא טובה למישהו מתגרני הדת (המכונים גם "חברי כנסת ממפלגות דתיות") שחייבו כשרות משלהם. העלות הנוספת בגלל דרישה זו היא רק כמה מאות ש"ח בסך הכל (דומני שכמעט 300 ש"ח ההבדל בגלל תוספת הכשרות). בגלל "איכות" האוכל הזה שמעתי כבר שמשלמים על האוכל כי זו חובה אבל הוא נזרק לפח ותלמידים ומורים קונים אוכל סביר במקום. מצב זה חמור יותר ומבזה את הקבוצות ואת דת ישראל עצמה יותר מאשר אי הקפדה על כשרות. ענין חישוב המחיר כבר נדון בהרחבה במקומות שונים ובציבור ובתקשורת וזכה בעיקר להתלהמות של "קורבנות מקצועיים" שצועקים כי אסור לתת לפולנים האנטישמים להתפרנס משירות לילדים יהודים. מעבר לגיחוך שבטענות הללו יש בהן גם מידה רבה של טיפשות. ולהסבר המעשי: השכר ההמוצע בפולין עלה בעשר השנים האחרונות פי שנים. רמת המחירים הכללית בפולין עלתה, יחד עם העליה ברמת החים ויחד עם ההתאמה של המשק הפולני לזה של כלל הגוש האירופאי כתנאי מחייב לכניסה למשק מטבע היורו. כלומר, במטבע המקומי - הזלוטי - הפולני הממצוע משתכר כמעט פי שנים מאשר השתכר לפני עשר שנים. גם מחיר ארוחה במסעדה מקומית בינונית עלה בעשור זה פי שניים (מנסיון אישי). הנהג הנוהג באוטובוס אמור לקבל שכר בהתאם, גם המאבטח המקומי משתכר בהתאם, כך גם העובד במלון בו מתאכסנים. עלות שירותי המלון כמובן שיקרה יותר בהתאם. כל זה כאשר מדברים במטבע המקומי - הזלוטי - לפני שהתחלנו לחשב את הקשר שלו לדולר. גם כאשר עושים חישוב בדולרים, החישוב בעייתי מאד. אתן דוגמא שאולי לא מדויקת כרונולוגית או מוניטרית ויש בה הרבה הנחות לצורך הדיון, אבל יש בה להסביר את העיקרון. לפני 3 שנים הדולר היה 4.3 ש"ח וגם 3.8 זלוטי לדולר. היום הדולר הוא 3.41 ש"ח וגם 2.3 זלוטי לדולר. אז אם לפני 3 שנים אלף דולר היו 4500 ש"ח, היום אותו הסכום בש"ח הוא 1300 דולר. לפני 3 שנים אלף דולר היו 3800 זלוטי, היום בשביל לקנות אותו סכום של זלוטי (כדי לשלם לפולנים) צריך 1652 דולר. ההבדל בין השקל לזלוטי לרכישת אותו סכום של דולרים מבטא את התחזקות הזלוטי והתחזקות הכלכלה הפולנית לעומת זו של הישראלית, וחוזק המטבע הפולני יחסית לישראלי. לא לשכוח גם שהזלוטי מעוקב ומחקה את התנהגו היורו, ומתרחק מכל התיחסות לדולר, וגם זה כחלק מהנטיה של הפולנים להביא המשק שלהם לרמת מחירים דומה לכלל שוק היורו. למעשה אם מחשבים את השינויים של ערך וחוזק המטבע המקומי בישראל ובפולין, מגלים כי הזלוטי הפולני התחזק יחסית לשקל הישראלי והגיע מיחס של 1:1.25 לפני חמש שנים ליחס של 1:1.62 היום. כלומר על כל ש"ח שהוצאנו למטרה זו לפני חמששנים צריך להוציא היום עוד 35 אג'. זה מתחיל להסביר את העליות במחיר, אם מחשבים את זה לפי הדולרים? זה מתחיל להסביר את ההבדל במחיר גם אם מחשבים ומשווים לעלות בש"ח ?

giraffeeeee

New member
בתור אחת שחזרה לא מזמן מפולין.

תרשו להגיד לכם בעניין האוכל הכשר שאני אישית לא אכלתי ממנו המון, אולי שתי מזלגות, כל המסע חייתי על חטיפים ועל "נמס בכוס". הרוב במשלחת שלי לא אוכל כשר ולכן זהו ביזבוז לשמו, אני חושבת שצריך שסוכן הנסיעות כשהוא בא לגבות כסף ולשאול מי צמחוני/בשרי/רגיל צריך לבדוק מי כשר ומי לא ולפי זה להוציא כמות אוכל כשרה מדוייקת ולא לבזבז את כל הכמות העצומה הזאת של החמגשים על משלחת שרובה אוכל לא כשר. רוב המשלחת שלי, אותם אלה שלא אוכלים כשר, החליטה שזו דרכם של המפלגות הדתיות לכפות עלינו את הדת. ועכשיו בנוגע ל"ומבזה את הקבוצות ואת דת ישראל עצמה יותר", רוב הנוער של היום הוא יותר בקטע של אתאיסטיות, ואולי לא שמתם לב לכך אבל בימים אלו בחג הפסח שבו אוכלים כשר (לפסח) חצי ממדינת ישראל אף היא מבזה את עצמה ואת דת ישראל בכך שהם אוכלים חמץ. (אתמול ישבתי במסעדה שלא כשרה לפסח, אבל אני זה משהו אחר כבר מגיל קטן הורגלתי לא לאכול כשר). אז לא רק המשלחות לפולין מבזות את עצמן גם המדינה עצמה בתוכה מבזה את עצמה.

Efrat K

New member
במסע לפולין לא היה אוכל נורמלי

והאוכל שאכלתם שם לא יכול לייצג את ה"אוכל הכשר" שאני בתור דתייה רגילה לאכול,גם אני במסע לפולין לא אהבתי את האוכל הכשר כי הוא פשוט היה מגעיל,הכשרות כאן היא לא העניין אלא העניין של טריות המזון.

למעלה