מישהו צפה אתמול בחדשות 10?

• פותח הנושא jeshu
  • פורסם בתאריך

jeshu

New member
מישהו צפה אתמול בחדשות 10? בכל אופן, דיברו נגד רכבת העמק ונטען שם שהיא ממש לא תצדיק את ההשקעה.אף מילה על העברת מטענים מירדן לנמל חיפה (ובכיוון ההפוך) ותהיתי אם זו לא אמורה להיות המטרה הראשית של המסילה הזו.

כתבה מהסוג הבכייני כשלא עושים זה לא טוב, כשעושים זה לא טוב.

גם באזור העמקים יש פקקי תנועה, והרכבת תתרום להפחתתם. טוב שבונים את הרכבת ולא הכניסו אותה לסד הקיצוצים.

jeshu

New member
אני לא טוען שאני יודע לענות על השאלה ומה שאתה אומר נשמע סביר, אבל אני לא יודע כמה ביקוש באמת יהיה לה. ונראה לי שניתן לפתור את פקקי התנועה בעמק בעזרת אוטובוסים, אבל לך תשכנע את התושבים להשתמש בהם...

zvir1

New member
יש היום מאות משאיות טורקיות שמגיעות לנמל חיפה ועוברות את דרך 71 המסכנה בדרך לירדן
הרבה יותר פשוט זה להעמיס אנית מכולות על רכבות עד לבית שאן ומשם כרגע במשאיות ירדניות ישר למדינות המפרץ

ziv228

New member
חומר למחשבה הבעיה במדינת ישראל הי שלטון הפקידים. פקידי האוצר שרואים את המדינה דרך החור שבגרוש ודרך תקציב ולא חזון לא מצחיחים להבין כי אמצעי תחבורה הם מפתח לפיזור אוכלוסין.
כמיטב המסורת הישראלית, צריך קודם כל פקקים, עומסים וכו' כדי להחליט שיש צורך במחלף, הרחבת כביש או פסי רכבת. למזלנו, יש שר תחבורה עם כוח פולחיטי וחזון (ואני לא תומך במפלגה שלו...) שהבהיא לפקידים שיש מי שקיבל את המנדט לקבוע מהו החזון ויש מי שתפקידם ליישם אותו.
השר כץ הבין כי באמצעות הרכבת ניתן יהיה למשוך אוכלוסיה חדשה לצפון, עסקים וכו' וכי לא ניתן להמתין שקודם כל יגיעו התושבים והעסקים ואז להביא רכבת - זה לא עובד ככה.
אני לא רוצה לחשוב איפה היינו היום אם הפקידים הללו היו בהקמת המדינה.

jeshu

New member
אני כבר שומע את אלה שמדברים על סביבה ותרבות אורבנית יעילה מדברים על מרכוז האוכלוסייה - גם כך המדינה צפופה. פיזור אוכלוסין זה מה שעשו פעם והיום צריך לחשוב אם זה נכון.

ש מים

New member
כן ולא
על הכל.
עד המשפט האחרון...
"הפקידים האלה" היו באותו מקום גם בהקמת המדינה. לכן יש "עיירות פיתוח" ללא פיתוח, ו-"ישובי עולים" קורסים ורעבים ללחם, ולכן ההון מרוכז במדינת תלאביב (קל"ב למקום מושבם של "הפקידים של פעם").

jeshu

New member
מעניין, מאיפה מגיעות משאיות טורקיות לירדן? השאלה האם זה אפשרי וזול יותר להעמיס כך (אני מנחש שכן לפי התגובה שלך). ואם כן, למה מהעניין הזה התעלמו בכתבה...

zvir1

New member
נמל אדנה בטורקיה לנמל חיפה היום על אונית גלנוע
ובעתיד מכולות מועמסות על רכבת -בית שאן פריקה למשאיות ירדניות ושלב ב ישר לאירביד עם חיבור לסעודיה .

jeshu

New member
אז אתה מתכוון למכולות מטורקיה? לא משאיות

zvir1

New member
כתבתי גלנוע משמע RO RO משאיות כיום עולות באדנה על אניה יורדים בחיפה לאחר לילה נסיעה
בעתיד מכולות

אכן, אחת המטרות היא ההעברת סחורות מנמל חיפה לירדן.

דובר גם לא אחת על בניית כביש דו-מסלולי בין בית שאן לחיפה . בכל מקרה עדיפה מסילה למטרה זו. מסילה שבבוא היום תצא מגבולות מדינת ישראל

כביש 71 השבוע יצאה ההודעה של חברת נתיבי ישראל-שאושרה התכנית להרחבת כביש 71 מעפולה לבית שאן לשני מסלולים, והכנת "מפרידנים", במקום צמתים, וכן הכנת מעברים ניפרדים לדרכים שחוצים את מסילת העמק שניבנת עכשיו.
בכך הסתיים השלב של הפקדה לציבור, והתוכנית המאושרת עומדת לביצוע.
כעת זה תלוי בהקצבת הכספים של משרד האוצר לכך. בכל מקרה, שר התחבורה הודיע, שהוא יוציא מיד לביצוע את השלב הראשון :הכנת הצמתים החדשים.

למעלה