מישהו צריך TMG או CLO ?

TMG ו- DMG

אלו שני תוספי מזון שנחשבים בטוחים למדי. השם המלא הוא Dimethylglycine ו- Trimethylglycine. אלו חמרים שמתפקדים כתורמי קבוצות "מתיל". יש לזה כנראה קשר לתהליכי מתילציה פגועים שרואים הרבה באוטיזם אבל אינני חושב שזה ברור. השורה התחתונה היא ש- ARI האמריקאי (autism research institute) מקדם את השימוש בחומר הזה כבר הרבה שנים והסטטיסטיקות שלהם מראות שהוא עוזר לחלק מהילדים. הטעם של DMG ו- TMG מתוק באופן טבעי ולכן לא קשה לתת אותו. תופעת הלוואי הנפוצה היא היפראקטיביות. יש ילדים שמגיבים טוב יותר ל- DMG, יש שמגיבים טוב יותר ל- TMG, יש שלא מגיבים טוב לאף אחד מהם, ויש שזה פשוט לא מזיז להם. לגבי הנסיון שלנו - במינון גבוה הילדה התחילה להיות היפרית. נתנו אותו תקופה לא קצרה במינון בינוני וכשהפסקנו לא ראינו תגובה שלילית, לכן כנראה זה לא עוזר לילדה שלנו.

אני אשמח לשמוע יותר פרטים,

התחלנו היום טינזימים פפטיזייד איך זה הולך יחד? האם הם עובדים על אותם דברים? האם טוב לתת יחד? איך נוטלים את זה? כמה זה עולה?

פרטים

כבר כתבתי על TMG, כך שאני מניח שאת מתכוונת ל- CLO. CLO הוא פשוט מקור לויטמין A בצורתו הטבעית - רטינול. כל המולטי-ויטמינים והמזונות שמכילים באופן טבעי או כתוסף ויטמין A אינם מכילים רטינול אלא חמרים אחרים שהגוף מעבד לרטינול. אצל ילדינו, ההנחה היא שאיננו יודעים האם התהליך תקין או לא. סוף דבר - יש הורים שמדווחים בעיקר על שיפור בקשר עין כתוצאה מתיסוף ב- CLO. יש לתת את זה בזהירות, תוך חישוב כל המקורות לויטמין A (גם לא רטינול) כדי לוודא שהילד לא יקבל עודף מהויטמין. זה רעיל ופוגע בתפקודי כבד. ה- CLO של קירקמן גם מרוכז מאד. אני נתתי בזמנו 1/4 כפית ביום. רטינול לא קשור לאנזימים. זה די זול. עולה $15.5 בקירקמן ל- 250 סמ"ק כאשר את נותנת 1-2 סמ"ק ביום. זה שמן דגים. קירקמן מוכרים בטעם לימון ובטעם טבעי (
). יש גם בקפסולות. גם לקרלסון יש, אבל פחות מרוכז ונדמה לי שיותר יקר.

nissan41

New member
הרכב ההליציטרול

לכל כפית (5 מיל') וביחס לכמות המומלצת לילד בין שנתיים: ויטמיןA יב"ל-4600 (יחידות בינ"ל) 348% ויטמין C מ"ג 50 126% ויטמין D3 יב"ל - 380 95% ההליצטרול זה שמן דגים מועשר בויטמינים ייצרן ל.א.ב. מאנגליה

guybz

New member
כלומר אין בו DHA ו EPA?

עד כמה שזכור לי ההליצטרול הזה הוזכר כאן כמה פעמים וזה בעיקר אחיזת עיניים. כמה EPA ו DHA יש בכל מ"ל של המוצר? אם אתה בענין של שמן דגים זה הדבר היחיד שמענין אותך גיא

nissan41

New member
אין כלל EPA/DHA זה הוזכר כמקור של ו

ויטמין A ו- D האם זה מספיק לכך?

guybz

New member
כלומר שרלטנות ועבודה בעיניים. זרוק

לפח וחסל. גיא

זה מקור טוב לויטמין A אבל השאלה איך

הצורה של הויטמין במוצר. אנחנו נתנו בזמנו את ההליציטרול, במקביל לשמן הדגים ולדעתי הוא היה מוצלח. כמקור לויטמין A , לדעתי ממש אין צורך לזרוק אותו. שווה לעשות נסיון, במיוחד כשהמחיר סביר. כדאי לבדוק את הכמויות המתאימות בהתאם למשקל.
תלמה.

למעלה