מישהו קיבל תשובה מצנחנים

• פותח הנושא ZC18
  • פורסם בתאריך

ZC18

New member
מישהו קיבל תשובה מצנחנים

עשיתי לפני קצת פחות מחודש גיבוש צנחנים ורציתי לדעת אם מישהו קיבל תשובה האם מקבלים גם תשובה חיובית

אוריתוש

New member
אם אני לא טועה...

מקבלים תשובה כשמסיימים את הגיבוש, לא? זהמה שהבנתי מכל הידידים שלי שהיו בגיבוש...כולם קיבלו תשובה בסוף הגיבוש.....

avipe

New member
מה פתאום...

מקבלים תשובה כעבור חודשיים..זאת אונמרת בסביבות יוני...

palmino

New member
לכל אלה שהיו בגיבוש צנחנים !

איזה תאריכים ההייתם בגיבוש? אני ההיתי 18-19 לאפריל. גם אם אתם לא תגידו הרבה חברים שלי היו שם. תגידו יש בצנחנים הגבלה של קב``א? תודה מראש

barakas

New member
כמו בכל חי``ר

יש להם בגדודים את אותה דרישה כמו בכל חי``ר נראה לי (או דרישה מאוד דומה)...בטח לא גבוהה במיוחד אם אתה מסתכל על האיכויות של אנשים שאתה מוצא שם לפעמים... בכל מקרה ברגע שהקב``א שלך צונח מתחת לסף הלא כל כך גבוה שלהם אתה תמיד יכול ללכת למג``ב :)

jedi knight

New member
אגב לגבי קב``א קרבי

הידעתם שלתותחנים ולשריון דרוש קב``א יותר גבוה מלחי``ר והנדסה קרבית וזה די הגיוני לדעתי הרי להפעיל טנק או תותח זה יותר מורכב ממה שרוב החירניקים עושים ???

palmino

New member
זה נישמע היגיוני

אבל אני לא מבין למה לגיבוש כמו צנחנים שולחים לכל המלש``בים זימון ולא מסננים לפי קב``א מסוימת היתה לי הרגשה שההיתי שם שכל ערס מטומטם מקבל זימון גם ככה יש מיליונים שרוצים להגיע ואני חושב שאם יגבילו עדיין יהיה מספיק כאלה שיוכלו להגיע טוב זה חי``ר ומה שצריך לעשות זה להסתער ולירות אבל גדוד צנחנים לא אמור להיות טוב יותר מכל גדוד אחר בצבא הרי הוא הגדוד היחידי שעושים אליו גיבוש, אם עושים גיבוש זה אומר שרוצים את הטופ אז אם כבר תטופ אז עד הסוף.

liorle1

New member
כי חייל חי``ר צריך רק שני דברים -

כושר גופני ומשמעת. למעשה גם קוף מאולף יהיה חייל מצויין. צה``ל שם דגש חזק מדי על קב``א. בשביל לוחם מצויין לא צריך להיות אינטליגנטי ואולי להיפך. תראה לדוגמא את הימ``מ שמורכב מאנשים שלא היו מתקבלים לא לשלדג ולא למטכ``ל ועדיין יש להם רמה מאד גבוהה של לחימב. מה שכן, הייתי עושה גיבוש לכל החי``ר שיסנן את כל הפדלאות שאחרי זה מעכבים את המחלקה וגם כל מיני אנשים שלא יודעים לדבר עברית.

palmino

New member
אני מסכים איתך אבל

אני אישית נתקלתי באנשים שיש להם כושר אבל שכל אין להם כלכך הם מסוגלים ללהיות לוחמים מצד אחד אבל חרא של אנשים מצד שני יצא לי להיות בגיבוש צנחנים ששם כפי שאתה יודע לא מכפידים על רמה מסוימת של אנשים .ראיתי אנשים לא פדלאות אבל, אתה יודע זה לא האנשים שההית רוצה להיות איתם במחלקה. הראשון שיגיד להם משהו שלא ישמע להם הם לא יחשבו פעמיים זה כנראה יותר מדי בשבילם, אותם אנשים לא הולכים בכלל לבית ספר חוץ ממכות וזיונים אין להם כלום בראש וכאלה חברה צריכים עוד לשכב איתך במארב. לפי דעתי הצבא צריך לעשות סינון יותר רציני לגב אנשים מסוימיים שאולי כושר יש להם אבל אופי מה לעשות אין. דוגמא לא קשורה כלכך לאופי אבל לשכל אולי כן: לפני ריצת 2000 מטר שהיא חלק ממבחן הבראור בצנחנים המד``ס הסביר על מסלול הריצה ובסוף ההסבר הוא שאל אם יש שאלות אז קם אחד ושאל אותו:`` כמה קילומטר זה ריצת 2000?`` תסכים איתי ששאלה כזו לא היתה נשאלת למשל בגיבוש שייטת. יאלה ביי

jedi knight

New member
הגזמתם אני חושב

נכון לא צריך איטלגנציה גבוהה במיוחד בשביל חי``ר אבל ליאור הגזמת קצת כשאמרת שקוף מאולף יכול להיות חייל חי``ר אפילו בתור בדיחה להיות חייל בצבא זה דבר שרק בני אדם יכולים להיות וכשאנחנו מדברים על שכל אז בשביל חי``ר לא צריך להיות איטלגנט גדול אלא מספיק שכל ואיטילגנציה בסיסית אבל אם אנחנו מתקרבים אל היחטיות בחי``ר שם דרישות הכושר הגופני וגם הקב``א עולים משמעותית וגם בשביל היחטיות צריך שכל ולגבי הערסים שאתם מדברים עליהם בצנחנים אז לומר לכם משהו אל תדאגו חודש בצבא והם יהיו חיילים אלף אלף ולמופת ועוד תפלאו שאתם דווקא תסתדרו איתם לא רע בכלל וגם אנשים שנראים לכם מגעילים עכשיו זה לא אומר שהם עדיין יראו כאלו אחרי כמה חודשים ובד``כ אתם תסתדרו ואתם תכירו חברים שלא הייתם מכירים בסיטיואציה אחרת ולגבי אלה שלא עומדים במסעות ובקצב האצת האימונים אז האנשים האלה עוברים או עפים מהיחידה\גדוד תוך שבועיים עד חודש חוץ מזה הגזמתם שלחי``ר לוקחים אנשים מטומטמים כי זה לא נכון כי לכל חיל קרבי יש הגבלת קב``א ואגב החיל הקרבי שדורש את הקב``א הכי נמוך הוא אם לא ניחשתם חיל החימוש פשוט יש לצבא סדר עדיפות קב``א- לשריון ותותחנים, פרופיל כושר ויכולת פיזית- לחי``ר כמובן שאת אלה עם הקב``א הכי טוב שולחים לא לשם ולא לשם אלא אם כן הם ביקשו את זה או משהו נ.ב הצנחנים זה החי``ר הכי טוב וכל הצנחנים עוברים דרך בית ספר למכי``ם והצנחנים מאומנים לעוד כמה דברים חוץ ממה ששאר החטיבות מאומנות יש גם כמובן שיש גם התמחיות לגולני נח``ל וגבעתי אך בגדול הצנחנים מתמחים ביותר דברים נ.ב2 (והכי חשוב) כמובן שכל חטיבות החי``ר הם מצוינים אחד אחד בצה``ל כי אם יש משהו שאפשר להתגאות במדינה שלנו זה הצבא שלה שלמרות הפאקים שלו הוא אחד הצבאות הטובים עולם ויש לישראל חיל רגלי מהטובים בעולם :)

עכשיו זאת כבר סוגיה מעניינת

ומכיוון שאני תקוע כאן כל השבת בלי לעשות כלום כמעט, יש לי כוח לדון בה :) אז ככה: לדעתי, אתם ממש לא בכיוון בתפיסה שלכם לגבי מה שקורה בצבא (בייחוד בגדודים). שום קוף לא יכול להיות חייל, וכושר גופני לא עושה חיילים, הוא אולי יכול לייצר ספורטאים. אתה מדבר על אינטילגנציה? לא כל ערס ממוצע הוא גם אידיוט. בד``כ אלה כולה חבר`ה עם ביטחון עצמי ופה גדולים מידי, ותאמין לי שבצבא (עם קונטרה על הצנחנים והשיריון) יודעים לטפל יפה מאוד בחבר`ה כאלה.. אחרי כמה עונשים בטירונות או אפילו לילה בכלא, החבר`ה האלה ילמדו יפה מאוד לסתום את הפה ולא לתפוס תחת. הבטחה שלי. דבר שני- כל חייל קרבי בגדודים הוא קודם כל לוחם, וזה אומר שהוא מקבל נשק והכשרה להרוג אנשים. אתה יודע מה זה? אתה קולט בכלל איזה אחריות זה רובה ביד? אתה מבין את ההשלכות של טעות כמו פליטת כדור?? זאת כולה הזזה לא נכונה של האצבע בצד אחד-->וארון קבורה בצד השני... נקודה למחשבה. נכון שטירונות ואימונים צבאיים זה לא אוניברסיטה, אבל למשל אני באופן אישי, שהוצאתי ציונים מעולים בדפ``ר ובפסיכומטרי, אבל בבית הספר לא ראו אותי יותר מידי ולא ידעתי מתימטיקה בגרוש, הייתי צריך לשבת וללמוד לילות שלמים את החומר התיאורטי בזמן שכל ה``מלומדים`` שעשו 5 יחידות מת` ישנו. וחוץ מזה, הקבא זאת שיטה מטומטמת למדידית אנשים, והיא נתון שרק הצבא יכול להשתמש בו לאמוד אותם. לכם, כשאומרים לכם את הקב``א של מישהו זה לא יכול (למרות מה שאתם אולי חושבים) להגיד לכם שום דבר עליו. יש הרבה גאונים, מרמת אביב ג` עם הורים רופאים ועורכי דין, שבקרב יזרקו את הנשק וייברחו, או יאכלו בטירונות את הממתקים מתחת לשמיכות כדי שלא יבקשו מהם קצת. לעומת זאת- יש הרבה אנשים בלי 12 שנות לימוד, עם אמא עקרת בית ואבא מוסכניק, שבקרב יעשו הכל כדי לחלץ את חברים שלהם, או יתנדבו לסחוב להם את הציוד.... עוד נקודה למחשבה יוני

liorle1

New member
נו אז מה הפואנטה?

אתה חוזר בדיוק על מה שאמרתי, שבגדודים לא צריך קב``א אלא משמעת וכושר גופני. ממילא רוב היום רק שומרים כמו כלבים הב הב. ול -Jedy מלבד קורס הצניחה המסלול של הצנחנים זהה לחלוטין לשאר. וגם אצלם לא כולם עוברים בביה``ס למ``כים רק כאלה שיוצאים לפיקוד. ובתור חי``ר הם טובים בדיוק כמו גולני. ובאופן כללי דווקא החי``ר הישראלי הוא גרוע מאד, ולמעשה החייל הקרבי הכי גרוע בצה``ל. חייל החי``ר הממוצע הוא בעל כושר לחימה ירוד (חוסר אימונים), כושר גופני נמוך, לא יודע לנווט ויורה גרוע.

liorle1

New member
ועוד משהו (ל-Jedy )

``אנשים עם כושר גופני ירוד יעופו מהגדוד תוך חודשיים שלושה``? אני לא יודע איפה אתה חי אבל מגדודים לא מעיפים אף אחד בגלל כושר גופני גרוע או יכולת לחימה. ולמעשה לא מעיפים בכלל אלא בשל שלוש סיבות - פרופיל, קב``ן וכלא חוזר ונשנה (ואז יש וועדה). בכל מקרה אחר לא יעיפו גם את החייל הכי גרוע בעולם כדי לשמור על מצבה כדי שיהיה עוד חייל לשמירות וליציאות. בגלל זה החי``ר שלנו נראה כמו שהוא על הפנים. ואפילו קורס קציני חי``ר לא בדיוק נחשב להיט...

על איזה חי``ר אתה מדבר

אני מבטיח לך שאני באופן אישי (למרות שאתה לא מכיר אותי) לוקח בניווטים וקליעה ברובה כל טייס או שיריונר או ימאי או מה שלא התכוונת כ``לא-חי``ר`` זה לא בא להשוויץ או משהו, אני פשוט לא מבין למה אתה חושב ככה. אני קורא את ההודעה שלך, מסתכל על עצמי (אני לבד פה כרגע ואין לי על מי להסתכל) וחושב ``קיבינימט, אני לא בכושר גרוע, ובטח לא נווט או צלף גרוע...) למה אתה מתכוון ולמה אתה חושב ככה ליאור? יוני שלא ישן כבר 29 שעות וחי מקפה שחור ושניצלים מאתמול.

liorle1

New member
התכוונתי לגדודים ללא לסיירות.

מול חי``ר ברמה אירופאית שמתאמנים בצורה יותר רצינית ולאורך זמן. לא בהשוואה לאיזה פלאח סורי שזרקו לו קלאצ` ליד ואמרו לו לך.

jedi knight

New member
לליאור

אני מסכים איתך שלחי``ר הישראלי יש הרבה פונטציאל מעבר למה שהוא עכשיו ונכון שלא פעם החירניקים לא יוצאים לאימונים מסודרים כי הם יוצאים להרבה מאוד תעסוקה בשטחים אבל עדיין מדובר בחי``ר מצוין ומהטובים בעולם ואגב תדע שהאירופאים בכבודם ובעצמם מדינות כמו גרמניה שאנחנו בברית מצוינצת איתם למשל שולחת את החירניקים שלה לארץ כדי ללמוד מהצבא הישראלי והם מתאמנים לא מעט עם גדודי החי``ר של צה``ל נקודה למחשבה דבר נוסף תראה במלחמת לבנון למשל עצרנו 2 מיליון סורים שהתנפלו עלינו כמו משוגעים עם 40 חירניקים שלנו וכדי לעצור כזו כמות חיל האוויר לא מספיק אני מניח שאין ויכוח בנקודה הזאת ? ?? וכשאתה אומר שבשביל גדודי החי``ר לא צריך המון שכל אתה צודק אבל תזכור שמתוך אותם גדודים יוצאים נגדים בכירים וקצינים ובשביל להיות קצין אין ספק שצריך שכל

jedi knight

New member
עוד הבדל חשוב מקוף

כל חיילי אבל כל חיילי החי``ר צריכים ויודעים לנווט ואף קוף לא יכול לעשות את זה.

מגלן

New member
ביקוש

הסיבה היחידה שנערך גיבוש לצנחנים זה מכיוון שהמון רוצים להגיע לצנחנים לדוגמא בסוף שנות ה-80 תחילת 90 נערך גם גיבוש לגבעתי עד שירד הביקוש וזה בדוק למה בן שלי היה בגיבוש והוא בדיוק כמו גיבוש צנחנים שאני הייתי בו.

למעלה