מישהו קרא את הספר שלוש בסירה אחת

מישהו קרא את הספר שלוש בסירה אחת

אני מקווה שאני לא מטעה בשם הספר.. זה לא שלושה בסירה כי מדובר כאן על נשים ישראליות (דתיות ואמהות...) שיצאו למסע בעקבות הספר של שלושה בסירה אחת.. קראתי פעם ביקורת ממש לא אוהדת על הספר (הספר תואר כ "קצ´קיאדה"...) הספר נמצא השנה ב"מצעד הספרים" לכיתות י´-י"ב´ ורציתי לדעת האם מישהו מהפורום קרא אותו ומה דעתו על הספר ???

ציפי ג

New member
שלוש מול שלושה

לויה את מדברת על שלושה בסירה אחת של ג´רום קי ג´רום, ושרה (ד"ש מאחיך ד"א), מדברת על שלוש בסירה אחת - שלוש נשים ששטו בעקבות הספר, שנכתב על ידי מיכל ווזנר. זה לא ענין פמיניסטי, ולא לשוני.

../images/Emo9.gif תודה על הד"ש ../images/Emo8.gif

האם הספר של מיכל ווזנר שווה ? כמו שכתבתי קראתי עליו ביקורת לא ממש אוהדת..

rutile

New member
נחמד../images/Emo142.gif

קראתי והיה לי נחמד. אם את צעירה , דתיה ואמא תמצאי שם חלקים מעצמך אבל זה מתאים לסיפור של עיתוני נשים לא יותר מזה.חוץ מזה- יש בזה נפך של אגדה (בשבילי) ששלש אמהות באמצע החיים מצליחות לסדר להן מן טיול שכזה

האמת שקראתי את הכתבה שהיתה

או בשבע ימים של ידיעות או בסופ שבוע של מעריב ובה סופר על הספר ועל הנשים שהשתתפו בו.. (הן למדו באותה תקופה בה למדתי באוניברסיטה ואחת מהן הכרתי עוד לפני כן..
) בכתבה הוזכר גם כל העניין של איך שלוש אמהות דתיות עוזבות הכל ויוצאות למסע כזה.. (והאמת שזה התאים לאופי שלהן
) ואולי זה באמת יגרום שעוד אמהות תחלטנה לעשות את זה (למה לא לצאת לשבוע עם חברה טובה כדי קצת להתנקות...)

hemdat1

New member
נחמד מאוד

אמנם זוהי לא יצירת מופת אבל בהחלט נהנתי מהספר. הוא מעניק כמה שעות של חיוך קל. נראה לי שרק אנשים דתיים ימצאו בו עניין. הוא מדבר למכנה משותף דתי ויש המון ניואנסים שיובנו רק לקורא הדתי.

ציפי ג

New member
לא קראתי את הספר

אבל נגעת בנקודה שאני חושבת עליה הרבה. האם כדי שהספרות של הציבור הדתי, תפרוץ מהמעגל שלנו, יש צורך שהדמויות הראשיות תעסוקנה בקונפליקיטים חילוניים במהותם, כמו בספריה של נעמי ריגן? האם אין בחיים שלנו שום דבר שיענין אדם חילוני, ללא צורך בנופך החילוני המתווסף ולפעמים גובר על החיים הדתים? האם ספר כמו אמת מארץ תצמח של הרב סבתו, לא יוצא את מעגלינו על שום שהוא עוסק במטריה שאף אדם חילוני לא רוצה להחשף אליה, ואילו ספרו תיאום כוונות שעוסק בחייל הדתי, זכה בפרס , בשל התערובת הזו של חול וקודש?

שאלה ממש מענינית..

ואולי חייב השילוב של הקודש והחול כדי שגם האדם החילוני יגיע אל הספר... הספר הראשון של הרב סבתו הוא גם קשה לקריאה כי הוא מתובל בהמון חומרים שאם אתה לא אדם עם ידע בתורה/הלכה יהיה לך מאד מאד קשה לקרא אותו ברצף.. ולי לקח לקרא אותו יחסית די מהר ולגבי ספור שנכתב ע"י סופרים דתיים... אז יש ספר נוער חדש שבטח נתקלת בו בשם "אבא בחופשת לידה" כתבה אותו זהבה קור (אשתו של אבשלום...) והם עכשיו גרים בישוב דתי (ניר גלים) והבנתי שהם דתיים.. בספר (שכתוב מאד בהומור..) אין שום יחס לכך שמדובר במשפחה דתית.. (גם לא באיורים שאוירו ע"י מאייר דתי
..) אבל יש בכמה מקומות אזכורים מסוימים שהוכיחו לי בוודאות שהיא מדברת כן על משפחה דתית (אולי מסורתית...)

rutile

New member
זה לא משנה

השאלה באמת מעניינת, אבל לטעמי זה לא משנה אם הנושא "דתי" או לא, אל האם הסםר כתוב טוב ועוסק בחומר אמיתי או לא. את ספריה של נעמי רגן אני לא קוראת כי הם לא טובים בעיני ואילו עגנון שכותב על נושאים דתיים וכולו בא מהעולם הדתי (ואף מנסה למרוד בו) זכה בפרס נובל ובצדק. צריך לכתוב ספרים טובים, ומי שאוהב ספרות טובה ידע להעריך אותם.

אז חוץ מעגנון אין במחוזתינו סופרים

טובים? הספר של הרב סבתו אמת מארץ תצמח, נכתב לפני תיאום כוונות (האם קראת אחד מהם?), ובכל זאת הוא תפס כנפים רק אצלנו. הוא כתוב בשפה גבוהה, הוא פורס חיי קהילה דתית שאנחנו בד"כ לא חשופים אליה, (קהילת חלב בתחילת המאה), הוא מרתק, ונוגע בשורשי אהבת התורה. אני תוהה האם אנשים נוהים רק אחרי הספרות הטובה, או גם אחרי נושאים שקרובים ללבם. שבוע טוב.

אני חושבת שהנושאים מאד חשובים

ויש ספרים שאני אקרא גם אם אני לא חושבת שהם הספרות הכי נהדרת בעולם, אם אני מרגישה שהם נוגעים בחוויות שלי באופן שספרים אחרים, אפילו כאלה שהם כן "ספרות טובה", לא מצליחים. הדוגמא הכי טובה שאני יכולה לתת זה שאני מרגישה משיכה גדולה יותר לספרים שעוסקים בנשים ובחוויה הנשית מאשר לספרים שעוסקים בגברים.

rutile

New member
מה זה "אצלינו?"

קראתי את "אמת מארץ תצמח" ואהבתי אותו אפילו יותר מ"תאום כוונות" . את חושבת שרק אנשים דתיים נהנו ממנו?נראה לי שלא. לי הספר הזכיר את ספריו של אמנון שמוש על הקהילה בחלב (מישל עזרא ספרא ובניו, אחותי כלה)

גם לי אמת מארץ תצמח הזכיר את

מישל עזרא ספרא ובניו אבל אמת מארץ תצמח תבול בהמון המון פסוקים ומידע (המוסבר בהערות שוליים למטה..) שאם אין לך איזה שהוא רקע דתי יכול לקחת לך כמעט חצי שנה לקרא את הספר בעוד שלי לקח מעט מאד זמן לקרא את הספר וממש להנות ממנו...

למעלה