מישהו קרא את הספר "שערי אנוביס"?

אור מ

New member
מישהו קרא את הספר "שערי אנוביס"?

אם קראת את הספר "שערי אנוביס" של טים פאוורס אז אשמח אם תוכל להסביר לי מספר דברים: לא הבנתי, איך ולמה דויל נמצא בגוף של וויליאם אשבלס? ואיך ג´ו פני כלב פועל? לא הבנתי את כל הקטע של החלפת הגופות. בתודה, אור.

snift

New member
../images/Emo58.gif הסברים ../images/Emo58.gif

שאלה אחת קשורה באחרת. ג´ו פני כלב, הוא אותו צועני שפתח את השערים. קרה לו משהו שגורם לו לגדל שערות, הוא יכול לעבור לתוך גוף של אדם אחר (כמו דיבוק), אבל אז הוא מתחיל לגדל פרווה גם בגוף החדש. כשהוא נכנס לגוף הוא מעביר את הדייר הנוכחי של הגוף, לגוף שממנו הוא יצא. בדרך כלל הוא מרעיל את הגוף הזנוח, וכך גם עשה לגוף של אשבלס, אך כאשר הוא נכנס לתוך דויל, והעביר את דויל לתוך אשבלס, דויל התגבר על הרעל, ולכן הוא חי. זה מה שאני הבנתי, אני בטוח שבוג´י תוכל לעזור יותר..

Boojie

New member
אז ככה (ספוילרים למי שלא קרא):

קודם כל, לגבי ג´ו פני כלב: ג´ו פני כלב הוא אמנופיס פיקי, שכשלעצמו היה מכשף רב עוצמה (משוליותיו של האדון). הוטל עליו לבצע את הכישוף שיפתח את השערים מעבר לזמן למעברם של אלי מצריים העתיקה, כשהוא היה אמור לקרוא לאל אנוביס. הכישוף לא הצליח, ונחתה עליו קללתו של אנוביס (שמתואר במיתולוגיה המצרית כאל בעל ראש תן), שגרמה לזה שהוא מתכסה שיער כמו כלב. בגלל היותו מכשף, הוא יודע לבצע חילופי גופים עם אנשים אחרים, דבר שהוא נאלץ לעשות בכל כמה זמן, כי הגוף שבתוכו הוא נמצא מתחיל לגדל שיער, בגלל קללת אנוביס. לגבי דויל/אשבלס: ג´ו פני-כלב לקח לעצמו את גופו של בנר (לאחר שבנר, מן הסתם, עקב אחריו וניסה לתפוס אותו). לאחר מכן, בגופו של בנר, הוא נפגש עם דויל וגרם לו לשתות את השיקוי שמאפשר חילוף גופים. לאחר כמה זמן, הוא ביצע את החילוף (אחרי שבלע רעל וסם הזיות כלשהו ולעס לעצמו את הלשון). לאחר החילוף, ג´ו פני כלב הסתלק עם גופו של דויל (ולאחר מכן החליף אותו עם אדלברט צ´יני), ודויל נותר בגופו המורעל, השעיר והמסומם של בנר. למרות הכל, הוא הצליח לצאת מזה בחיים, ונותר בגופו של בנר, שהתברר מאוחר יותר כמה שהיה עתיד בעצם להיות גופו של וויליאם אשבלס המסתורי. לא פלא שאיש לא ידע מאיפה הגיע אשבלס - גופו היה של בנר, נשמתו היתה של דויל, ושניהם (הגוף והנשמה) נולדו בכלל במאה העשרים...

למעלה