מישהו קרא את

• פותח הנושא dri
  • פורסם בתאריך

הייזל

New member
איזו תשובה את/ה רוצה?

מה בדיוק את רוצה לדעת? קראת את הספר ואת רוצה לעורר דיון? לא קראת ואת רוצה המלצה? בכל מקרה התשובה היא זהה: כן, אנשים בפורום הזה קראו את מחזור שער המוות. הם גם קראו ספרים אחרים. בבדיקה האחרונה שלי לפני כחצי שנה גיליתי שקראתי כשלוש מאות ספרים בעברית בתחום. מאז קראתי המון. קראתי, אני מאמינה, יותר ממאתיים ספרים באנגלית בשש השנים האחרונות. רוצה לבחון אותי? רוצה רשימה? אם אני נשמעת תוקפנית זה בגלל ששאלות כשלך מופיעות כאן כל הזמן הן לא מובילות לדיון מעניין ובאופן כללי לכולם כאן נמאס מהן. כדי לחסוך אי-נעימויות נא לקרוא את מכתב המנהלות. ובנימה אישית: דרגורן, אם לא היית מגיב התגובה הזו היתה נמחקת.

מפחיד להיות כאן אאוטסיידר עם גישה..

כזו מסריחה. אפשר לחשוב מה קרה. קצת פרופורציה בתגובה לא הייתה מזיקה (במיוחד לאור התפקיד שאת ממלאת כאן). אפשר להסביר , לא חייבים לתקוף.

דרגורן

New member
מפחיד? למה?

אם היא רוצה לתקוף, זכותה! בטח ובטח אם היא מנהלת הפורום! את/ה יודע/ת מדוע היא תוקפת? אולי ממלאים לה את הפורום בהודעות כאלה כל היום? לפני שמעבירים ביקורת, כדאי לחשוב מדוע מי שעשה את המעשה, עשה אותו...

הייזל

New member
יש הסבר מלא ומפורט

בהודעת המנהלות לכן אני שולחת אנשים לשם. ופרופורציה? ההודעה הזו היתה צריכה להימחק עם הסבר אישי למשתתף בצורה פרטית אבל אנשים הגיבו. תאמין לי דרגורן הרבה יותר מנומס בדר"כ אם נשבר לו מה אני אגיד? אני מבינה שאנשים מצפים(משום מה) שכל שאלה שלהם תענה ואלו ששואלים שאלה מפורטת וברורה ומראים יחס מינימלי של כבוד למשתתפים כאן מקבלים יחס דומה. שאלה כמו השאלה הנ"ל היא מעורפלת מדי. זה כמו להיכנס לפורום ספרים ולשאול מישהו שמע על שייקספיר. בוודאי שמישהו שמע שם על שייקספיר, לפחות המנהל/ת אחרי קשה לי לראות אותו/ה בתפקיד. שאלה כזו מראה על זלזול מסויים. לפני כמה חודשיים נכנס לכאן מישהו ושאל אם מישהו מכיר כאן את רוברט היינלין ולמה לא מדברים עליו כאן. הוא כעס כשלא הגיבו, מתעלם לחלוטין מהעובדה שלפורום יש מנהלת שהכינוי שלה הוא שם של דמות של היינלין. זו גישה מזלזלת. במקרה המסויים הזה יש(בסקר למען השם) איזכור של מחזור שער המוות, יש פה כמה וכמה איזכורים(בעמוד הראשון) של רומח הדרקון כל מה שצריך זה לפתוח את העיניים. אז מה אתה רוצה שאני אעשה? אהיה כולי נופת צופים רק בגלל שהבחור חדש? בא משתתף חדש(ואני מדברת בכלליות ומקצינה כך שלא להעלב לי) שולף מתוך הכלום שאלה מעורפלת העומדת בניגוד לכללי הפורום ומה אני אמורה לעשות לפרוש לפניו שטיח אדום? לעטוף אותו במיליון פרחים ואומטיקונים חביבים אחרים? נימוס אינטרנטי מינמלי: תבדוק את החדר החדש שאתה נכנס אליו לפני שתתחיל לשאול שאלות מטופשות! אני עוד הייתי מנומסת בפורומים אחרים היו מתייחסים אליו כאל מקק(כלומר מישהו חסר חשיבות שמותר לדרוך עליו ולרדת עליו חופשי) או במקרים חריגים כטרול(מישהו שכל מטרתו לפגוע בפורום). לא עשיתי שום דבר מאלה(ודי נמאס לי להגן על עצמי). הראתי לי עד כמה ההודעה שלו מעורפלת, הבהרתי לו שזה לא מקובל כאן ולסיום שלחתי אותו להודעת המנהלות שמסבירה את כל ה"אל תעשה". יותר מזה? ואישית אלייך מיילס: הערות כאלה שלך אני מעדיפה לקבל במסרי תפוז ולא על דפי הפורום. תודה.

אני מקווה שלא התכוונת אליי...

שדיברת על זה שבא לפני כמה חודשים שאל אם מישהו מכיר את היינלין. התנצלתי מאז ואני חושב שכל ההודעות שלי מאז היו ענייניות. להגדיש כי לא זלזלתי באף אחד - פשוט הייתי "צעיר". אבל בכלליות אני מסכים איתך! (בתוכן התגובה ולאו דווקא בעוצמתה).

סבבה

אני חושב שהשגתי את הספר ששת בעברית - אבל אני מחכה עד שהוא ממש יהיה בידיי לפני שאתלהב.

dri

New member
מצטער

לא התכוונתי להכעיס בכל מקרה, קראתי את הספר הראשון- כנף הדרקון, שהיה לא יותר מנחמד. שאלתי היא האם כדאי לי לקרוא את המשך הסדרה או שזה שהם בערך באותו הסגנון?

דרגורן

New member
לדעתי, כן!

אישית אהבתי את הספרים ולדעתי הם הולכים ומשתפרים (חוץ מהסוף שהיה קצת מאכזב...)

דרגורן

New member
אז מזל שהגבתי!

אני לא בא לבקר את החלטותיך (בכל זאת את המנהלת ולא אני). אבל ניתן לפתוח דיון משאלות סתמיות כאלה. לא שאני רוצה לעודד שאלות כאלה חס וחלילה, אבל לדעתי (האישית ביותר) מזל שהגבתי עליה ומנעתי את מחיקתה...

בנוגע לסדרה.

כמו כל הבפרים של הצוות הנ"ל הם טובים להעברת הזמן ולא יותר מזה. זה לא חולית ולא שר הטבעות אלה ספר טיסה נחמד שמשרת את הייעוד שלו כנראה (למכור והרבה) .

דרגורן

New member
אני לא מסכים!

זה אולי לא שר הטבעות או חולית (דרך אגב, את שר"ה לא אהבתי בכלל!) אבל הם לא רק בשביל להעביר את הזמן! הרעיונות שלהם בד"כ חדשים ומקוריים. האם קראת את סידרת "ורד הנביא"?

אני הייתי ממשיכה לקרוא...

(זה גם מה שעשיתי) הספר הראשון קצת אומלל, אבל הבאים משתפרים בהרבה.
נעץ

לא בהרבה. אם לא נהנה מהראשון

אין הרבה סיכוי שיהנה מההמשכים. יש דרכים טובות יותר להעביר את הזמן.

למעלה