מישהו קרא פעם את העיתון "שעה טובה"?

מישהו קרא פעם את העיתון "שעה טובה"?

שאלה: מישהו קרא פעם את העיתון "שעה טובה"? האם הוא נחשב לעיתון חרדי מקובל? אם כן, האם על כל הזרמים? למה אני שואלת? מכיוון שביום חמישי קניתי בפעם הראשונה את העיתון, סתם סיקרן אותי לראות פעם אחת במה מדובר.

אני ....

קראתי אותו , יש סיפור שלם מאחוריו . הוא המתחרה של עיתון "משפחה" הנמכר יותר מביניהם . בעבר שמו היה "השבוע" והוא היה עיתון ימני קיצוני !!! ....

< 2 >

אבל עקב דיווח בעייתי על חסידות מסוימת, אולץ העיתון להימכר לאדם אחר ולצאת עם שם חדש , כיום הוא עיתון ימני מתון, ודי אוביקטיוי .

rafi4733

New member
אז לוי צודק

והעיתון אולי מקובל אבל יותר משתיים וחצי קוראים אני לא בטוח שיש לו, בעבר הוא<כשעוד קראו לו "כל השבוע"> היה מתחרה רציני של משפחה, היום הוא ממש לא מתחרה שלהם, נ.ב. מדובר בחסידות גור ולא הבנתי מה הסוד בזה?

אתה טועה !!!

שמו היה "השבוע" . הוא נמכר במספרים יפים מאוד, אמנם לא כמו "משפחה", אבל הוא מפרנס את בעליו יפה .

rafi4733

New member
שמו היה כל השבוע.

וזה בדיוק מה שאמרתי שמתי שקראו לו כל השבוע הוא היה מתחרה רציני של משפחה, היום כשקוראים לו שעה טובה הוא בכלל לא מתחרה רציני!

פראזניק

New member
משפחה והשבוע (כל השבוע)

מקורם בעיתון אחד. בתחילת שנות החמישים (הנ' בספירה היהודית), עזב אשר צוקרמן, שהיה חלק מהעיתון ההוא, את המערכת ופצח בעיתון חדש, "השבוע". בתחילה, היה עיתון השבוע מתחרה רציני למשפחה. אלא שעם הזמן ובחלוף השנים, החלה ב"משפחה" השקעה רצינית מאד, הן בתכנים הן בעיצוב, בעוד ש"השבוע" פיגר מאחור ונותר עם אותר עברית קלוקלת ואם אותם תכנים לא רציניים. "השבוע" מיתג עצמו כעיתון ימין קיצוני, דומה היה כי העברית הקלוקלת שבו והעיצוב החובבני, נעשים במכוון, על מנת לשמר את התדמית המחתרתית כביכול. "השבוע" לא הקפיד על פרסום אמת, אלא פרסם כל מה שבא לידיו. משפחה, לעומת זאת, מיתג עצמו כעיתון רציני, שאינו מביע דעה קיצונית בשאלה המדינית, אבל יוזם דיונים בסוגיות פנים חרדיות ואינו חושש להעלות ביקורת פנים חרדית נוקבת. ויהי היום ויצחק רבין נרצח. עיתון השבוע, שהשתתף בחגיגת ה"הסתה" שקדמה לרצח, נסגר בהתקפת המקרתיזם שפשתה אז בארץ. אבל לא איש כצוקרמן ימשוך ידיו. העיתון שינה את שמו ל"כל השבוע" ונפתח מחדש (באישור, כמדומני). הימניות הקיצונית נותרה על כנה, אבל עודנה סמנטית. הכתיבה העילגת חזקה עצמה יותר. כך, בעוד עיתון משפחה מיתג עצמו (על פי סקרי TGI) כעיתון השני במספר קוראיו (לאחר "המודיע" ולפני "יתד"), נותר "כל השבוע" לפגר מאחור, ואיבד כל ערך בעיני רוב הציבור החרדי. לפני תקופה לא ארוכה, הסתבך צוקרמן בדיווח על חסידות גור. גור, שטענה שהדיווח מחוצף וכי אין לצוקרמן הזכות להתערב בענייניה, איימה על צוקרמן וכו' וכו' מה שגרר את סגירת עיתון "כל השבוע". העיתון נפתח מחדש, תחת השם "שעה טובה". צוקרמן עדיין כותב שם בכמה שמות עט, ואם איני טועה הוא אף מנווט העיתון, שמסתתר תחת עורך אחר. בגלגולו החדש, עודנה ימניותו של העיתון, אך הוא ממשיך לדווח דיווחים שקריים ולא בדוקים, ולפרסם כתבות על נושאים ללא בדיקה ותחקיר מקדים. לזכותו של צוקרמן - למרות הקושי הרב למצא זכות לאחד ממחדירי הימניות הקיצונית לציבור החרדי - יאמר שפעמים רבות הוא ניסה להעלות ביקורת פנים חרדית, ביקורת בונה. אלא שהכלי באמצעותו הובעה הביקורת - "כל השבוע" - נתפס ככלי פרובוקטיבי, כך שהביקורת לא השיגה, בד"כ, מאום.

לביא4

New member
מובן בהחלט

אף אחד לא שינה, אבל באיזו חסידות מדובר, אם תרצה תוכל לשלוח לי במסר אישי.

כפי שקודמי אמר

מדובר בחסידות גור. הוא פשוט התערב שם בפוליטיקה הפנימית. זאת ועוד העיתון תמך באופן מוצהר ברשימתו של קליינר הימני קיצוני למרות התנגדותם של כל גדולי התורה. אחרי הכל מדובר בעיתון שזכה בפרס נובל לשעמום...

א77

New member
איני חושב שהחסידות היא הבעיה

נכון שאותו עיתון בשמו הקודם יצא חוצץ נגד ... אותו עיתון בשמו הקודם 'הריץ' את מרזל בשעתו לבחירות על חשבון הרבה קולות חרדיים, צעירים שחיפשו 'אקשן' בגיל ההתבגרות, וכל הקולות הופסדו לריק. מי שמכיר יודע במה מדובר. בעלי העיתון לא דופקים חשבון. ואיני משתייך ל'חסידות' המסוקרנת ושהיתה מסוקרת. אני יודע שבחורים יקרים וטובים שהלכו לתומם ברחוב, זכו לשבת במעצר בשל אותו סיפור.

א77

New member
לא ידעתי שאיש הסוכר אינו בעיתון החד

לא ידעתי שאיש הסוכר אינו בעיתון החדש. ובעצם, אם השבוע שינה שמו. ואיש הסוכר אינו בעיתון החדש. אז במה זה מתבטא שזה המשך של השבוע? נ.ב. בכוונה הזכרתי איש הסוכר ברמז. אין טעם לחשוף כאן.

וכי איך יכלת לדעת דבר שלא היה..

ה"איש המתוק" פשוט שינה שם, וכנראה שמה"כולל" הוא שולח את הגיגיו - ולא בהוויות דאביי ורבא...

rafi4733

New member
אדרבה

אינני חושב שהוא שינה את שמו, אלא אדרבה הוא השתמש מאחד משמותיו<יש עשרות שמות בעיתון שהם בעצם השם שלו>.

במה זה המשך של עיתון השבוע ?

בהכל ! מספור העיתון המשיך ברצף של עיתון השבוע. אותם עיצובים ואותם מדורים ואותם כתבים. והעיקר אותו שיעמום ואותם ערמות של עיתונים שנשארים בחנויות.

איש הסוכר ....

חזר ללמוד ב"כולל" , לטענתו <בראיון שנתן> זה הדבר הכי טוב בשבילו עכשיו .

א77

New member
'<בראיון שנתן>' =נתן ראיון לעצמו?!

או שכתב את הראיון איזה שם של כתב אחר, כמובן 'כפיל או זהות כפולה, או צוקרמן עצמו בשם בדוי.

למעלה