מישהו קרא/ שמע/מכיר את הספר

galahead

New member
מישהו קרא/ שמע/מכיר את הספר

"ענן שחור" של פרד הויל (hoyle)?

נדמה לי שכן. ../images/Emo58.gif

זה הספר שבו מסופר על ענן שחור מן החלל שמקיף את כדור הארץ, ועומד להרוג את כולם, כי הוא חוסם את השמש, ובסוף מסתבר שזה יצור תבוני שבכלל לא חשב שייתכנו חיים על פני כוכבי לכת?? ספר לא רע. לא מבריק, ואפילו משעמם בהתחלה, אבל משתפר לקראת הסוף (כל זה אם זכרוני אינו מטעני. זה אחד מספרי המד"ב הראשונים שקראתי, פעם לפני הרבה-הרבה שנים).

היה ברשותי בעברית, אנגלית, שוב עברי

לפני כחודש מכרתי את העברית, נותרתי עם האנגלית בלבד. ספר כייפי למדי.

galahead

New member
כן, בינתיים הוא נחמד (15 עמודים

ראשונים סה"כ...) הספר תורגם לעברית? ע"י מי ומתי? לא מצאתי אותו בעברית. תודה ותודה מראש.

galahead

New member
תודה..:)

אני אומנם רק בהתחלה, אבל בינתיים הספר די מעניין וכתוב בצורה נחמדה (ומדוייקת).

Boojie

New member
כן. יש איזושהי מטרה לשאלה הזו,

או שזו סתם שאלת אינפורמציה שמטרתה לבדוק כמה אנשים בארץ שמעו על הספר הזה?

galahead

New member
זה ממש משנה לך?

שאלתי שאלה פשוטה ומנוסחת בצורה מנומסת ואדיבה. יש לך שתי אפשרויות: לענות תשובה מנומסת ואדיבה כמו שתי התגובות שמעלייך או להתעלם. שיהיה לך יום טוב וקצת פחות תוקפני...

גרומיט

New member
בהתחשב בזה שהיא מנהלת הפורום...

אז ודאי שאכפת לה. הפורום מיועד לדיונים בנושאים שקשורים למד"ב ולפנטסיה. מקובל שמי שרוצה לדון על ספר זה או אחר, יפתח בעצמו את הדיון ויגיד מה דעתו. אם אתה מחפש רק מידע ביבליוגרפי, גם אז מוטב לציין את זה במפורש, ולחסוך לאנשים את הצורך לתת לך תשובות לא מועילות.

galahead

New member
שוב. הצץ בשתי התגובות שמעלייך

ובהתייחסותי אליהם... אותם שניים שענו לי, ענו כפי שנהוג לענות לשאלה תמימה. ניהול פורום לא מקנה את הזכות להגיב בצורה שיכולה להשתמע כגסה למבקרי פורום שאינם חלק מ"המשפחה הקרובה", להיפך, על מנהל פורום להוות דוגמה ליתר הכותבים. ושוב אאחל יום נאה (עכשיו זה כבר יהיה לילה נאה) ושטוף פלמינגו ורודים. גל

dusk

New member
ואילו אני חושב שהוא מייגע

כמו שאר הספרים שהויל כתב.כתיבה טכנית ארוכה ומשמימה גם אם לא כמו מאדים האדום,הירוק,הסגול והצהוב של רובינסון.אבל נראה דומה.העלילה הייתה יכולה להיות הרבה יותר חיה ועובדה שבסולריס שיש בו רעיון דומה וגם בטבעת כארון(לפחות לדעתי)העלילה שמבוססת על רעיון הגוף הגדול האינטלגנטי שמתקשר עם בני האדם הקטנים הרבה יותר מעניין וכתוב בצורה הרבה יותר טובה. ואפילו במסע בין כוכבים הרעיון מופיע בצורה הרבה יותר טובה.

מחוץ לעובדה שבמרכז הספר

עומד רעיון ההתמודדות של האנושות-ביום-כתיבת-הספר (כלומר בטכנולוגיה קיימת של שנות ה50) עם מאורע אוניברסלי שמעבר לנסיון ולידע הקיימים, אתה כמובן צודק. הרי גם בסולריס מתוארת אנושות ברמת ההתקדמות של זמן כתיבת הספר בדיוק, נכון? דווקא את הספר הקרוב ביותר לזה, מבחינה רעיונית גרידא, לא הזכרת ובוש והיכלם לך - מדובר במדריך, כמובן. כדור הארץ מושמד כיוון שהחוצנים לא טרחו לזוז מעט הצידה. השמדת האנושות היא תוצר לוואי של אי תשומת לב - לא אקט זדוני במתכוון. בסולריס מצב שונה קמעה - האנושות "חיפשה" את הצרה הזו בעצמה. את טבעת כארון לא קראתי. לגבי חיות העלילה - עניין של טעם, אבל לגבי ספר שנכתב ב 1957, עומד יפה במבחן הזמן, לדעתי.

galahead

New member
כן טוב, אני מתאר לעצמי

אחרי הכול הויל הוא יותר אסטרונום מאשר סופר...:) , אבל הכתיבה יוצאת יותר מדוייקת ככה - הוא מתאר את כל הדברים הקטנים והמדוייקים של עבודת אסטרונום ונסיונות התמודדות של הממסד המדעי דאז אם תופעה כזאת (בהנחה שהיא אכן מתרחשת). טוב נו, תלוי מה מחפשים בסיפור :) מסע בין כוכבים? אתה מתכוון לרצף המוזר הזה (זה עם קיו)? אני כבר לא ממש זוכר פרקים ...

הייזל

New member
האממ!

אם כל הכבוד לאדון הנכבד, אחד מכללי הפורום הוא שלא כותבים הודעה כזו, ואני מתארת לעצמי שהסיבה היחידה שבוג´י לא מחקה את ההודעה הזו היא בגלל שכמה אנשים כבר ענו עליה. אתה לא מאמין לי?! כנס למכתב מנהלת הפורום.

אותואחד

New member
להייזל היקרה,לא מסכים איתך../images/Emo18.gif

מפני שהנחת היסוד שלי היא שמי שנמצא בפורום הזה מכיר ספרי מד"ב גם אם לא את כולם.ואני בהודעה שלי מסרתי דעה שגובתה במידע גם אם הוא היה מתומצת ועובדה שלפחות בן אדם אחד ענה לי (כמו שאמרת) בצורה שהשתמע ממנה שהוא מבין על מה אני מדבר.אני לא צריך כל פעם שאני כותב משהו באיזה הקשר של ספר לעצור,לכתוב 7-8 שורות המתמצתות את הספר (כמובן בלי ספויילרים!) ואז להמשיך הלאה בטיעון שלי. אם תעייני טוב בהודעה שלי תראי שלא כתבתי משהו בסגנון האנשים הסגולים שולטים וכו´ כמובן שגם את ההודעה הזאת את יכולה למחוק אבל אז את חורגת מהכללים שאת בעצמך קבעת (ובוג´י) ואז...

דרגורן

New member
בתור גס הרוח הגדול ביותר בפורום,

בוא אני אתן לך את ההסבר שעומד מאחורי ה"איסור" לכתוב הודעות כגון זאת שפתחת איתה את הפתיל הזה. 1. כל הודעה חדשה מעיפה הודעה ישנה למטה (בניגוד לתגובה שלא מזיזה כלום), כלומר דיון (הודעה) ארוך עם הרבה תגובות של אנשים נעלם בשביל שאלה סתמית כמו שאתה כתבת... 2. מכוון שאנו לא מכירים אותך ואת דעותיך, יהיה נחמד מצידך לברר שתי שניות מי אנחנו ומה ה"חוקים" פה... (מה גם שזה כתוב בראש העמוד ב"הודעת מנהלת") 3. תן לי רגע לתאר לך את המקבילה של מה שאתה עשית במציאות, נניח שאני בא לאיזו הרצאה שאתה משתתף בה, אני מגיע באמצע ההרצאה וזורק למרצה שאלה כמו שאתה זרקת פה. האם המרצה היה עובר על זה בשקט? האם אתה או שאר הסטודנטים היו עוברים על בשקט? 4. עכשיו תחשוב רגע ותנסה לדמיין איך אחד כמוני מרגיש כשהוא נכנס לפורום ורואה הודעה חדשה בסיגנון של "רומח הדרקון שולת!!!11" או "איזה כלי אני, קראתי את חולית"... 5. שים לב לדוגמא איך ההודעה שלך הייתה צריכה להראות: "שלום שמי X ואני חובב מד"ב, קראתי לאחרונה את הספר Y שמספר על T ו-R שטסו בחללית ל-K ונלחמו והייתי מעוניין לדעת האם עוד מישהו קרא אותו והאם יש לו המשכים....."

preacher

New member
כששואלים אותך שאלה,

לא מעניין אותך למה שואלים? נעזוב את הקטע של מחיקות שאני לא ממש אוהב, ונראה מה קרה כאן. אתה שאלת שאלה (מי מכיר ספר מסוים) וקיבלת תשובות. בוג´י שאלה אותך שאלה (למה שאלת) וקיבלה לא תשובה אלא "זה ממש משנה לך?" במקום. אז למה אתה, כששואלים אותך שאלה פשוטה, לא עונה באדיבות כמו שאתה מצפה מאחרים? שיהיה לך יום טוב והרבה פחות תוקפני.

למעלה