מישהו ראה אמש...?

מייקי69

New member
מישהו ראה אמש...?

את התכנית של קובי מידן עם הפסיכיאטרית (ילדים)ד"ר שולמית בלנק? האמת? - לקח לי זמן להבין את האני-מאמין שלה, ולא יכולתי שלא לחשוב על כל התורה שהרבצתי כאן ל-יוסי ח1. בגדול היא אמרה: 1. הורים עסוקים בלהיות נחמדים לילדים שלהם, כי הם פוחדים לאבד את אהבתם. 2. ילדים חייבים שההורים שלהם יגלו סמכותיות וכוח. 3. ילדים חייבים גבולות 4. האלימות, המתירנות המינית וכו' הינם כולם תופעה ברורה הנולדת מתוך כך שהורים לא מפעילים כלים חינוכיים וסמכותיים. 5. (נורא בעיני) - ילדים יכולים לספוג הכל. אפילו הורים אלימים, רק לא הורים חלשים. (באלוהים, היא ממש אמרה את זה) 6. ילדים היום הרבה יותר מפונקים וחלשים מהילדים של פעם. הקשבתי, ניסיתי לנתח, להבין, להסכים... נגדי עומדות כל שנות הנסיון שלה. כל הטיפולים בהם הצליחה. ואילו לצידי עומדות כל התורות בהן אני מאמינה. ניסיתי לנגח את עצמי. אמרתי לעצמי שהתורה שלה דורשת ממני, בתור הורה, לקום בבוקר, להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד. לא לוותר לילד. לא לעגל פינות. להתעקש. לא להיות נחמדה. לעבוד ולהציג סמכותיות ושליטה. חשבתי לעצמי, שאולי אני סתם עצלנית. אולי אני מחזיקה בדיעות שלי מתוך עצלות. בחנתי את מידת הנכונות של משפט מספר 1. שרשמתי למעלה. ... ובסוף החלטתי שאני ממש לא מסכימה!!! הלוואי שיכולתי להתעמת איתה. יאללה מינהלות, תביאו אותה לפה - יש לי הרבה מה להגיד לה!!! ולעצמי? - לעצמי אמרתי - טוב, אם הילד שלי לא יתפרק מזה, אז מותר לי להגיד לו: אתה תשתוק כשהמורה גוערת בך ולא תעשה מה בראש שלך! מה שנקרא: קצת מזה וקצת מזה. ומה אתם אומרים? מה דעתכם? נ.ב. מצרפת פיסת ביקורת אודות המפגש, שנכתבה על ידי רענן שקד היום ב - YNET. לא הבאתי את הלינק, כי התחלת המאמר באיזה סיפור רכילותי אודות האודישן של ערוצי HOT. ממש לא לעניין. אז סליחה שאין לינק. "פגישה לילית", ערוץ 2, 23:30 =============================== נו, טוב; מפגש בין קובי מידן לפסיכיאטרית ילדים כמוהו כאולם הכנסים של ועידה מקצועית, שבו עומדים שני קולגות מאותו תחום ומחליפים רשמים. הכמעט-פסיכולוג פוגש את העדיין-פסיכיאטרית. ד"ר שולמית בלנק עשתה לאחרונה קצת גלים בבריכת הפעוטות הישראלית. היא מנהלת מרכז לטיפול בילדים ובני-נוער שהוגדרו כמקרים קשים במיוחד ושהתנהגותם יצאה מכלל שליטה – למשל נער שהחל לשחרר בביתו, לחרדת הוריו, עכבישי טרנטולה. השיטות של בלנק אינן כה יוצאות-דופן; היא פשוט לא נחמדה. היא מטיחה בילד דברים. היא אוסרת עליו דברים. היא נוטלת סמכות ומבהירה לו את מקומו. בקיצור, כל מה שההורה הישראלי – במירוצו הסיזיפי לרצות את הילד בכל מחיר – שכח איך עושים. בלנק מגיעה מאסכולה שמרנית, ישנה וטובה: היא טוענת ש"ילדים זקוקים לגבולות. ילדים זקוקים להורה חזק". במילים אחרות, בלנק אומרת דברים צפויים ומוכרים, אלא שבקונטקסט ההורות הישראלית הנרפית, בלנק ושיטותיה נתפסות כנון-קונפורמיזם. בפועל, אין שמרני מהן. בין מידן לבלנק לא נוצרה כימיה גדולה, בעיקר מכיוון שבלנק מגוללת את סיפוריה באיטיות והחשיפה הטלוויזיונית מביכה אותה. זה עובד נגד הפורמט ההדוק של תוכניתו של מידן, שאמורה לקפל עולם אנושי שלם – כולל דעות, השקפות וקינוחים – לתוך חצי חצי שעה זריזה. בלנק, נדמה, היא מהסוג הזקוק לשבע שעות ראיון, ומשום כך היטיבו כתבות העיתונות בעניינה להביא את דמותה. מה שכן, אם הילד שוב מתפרע, אל תאיימו במשטרה או בקירקוע; איימו לקחת אותו לבלנק. ואם גם זה לא יעזור, קחו.

לא ראיתי אבל קראתי ראיונות עימה

בעיתונות. לא מסכימה לדעתה ,למרות שהיא פסיכיאטרית ילדים ואני רק אימא. ולא מתוך עצלנות (יש גם עצלנות,אבל לא בעניין הזה. בחיי , מתוך אמונה מלאה (וניסיון חיים)- התחלתי להתייחס סעיף אחד אחרי השני- ונהייתה לי אקזמה באצבעות. תיאוריות פסיכולוגיות, חינוכיות, הורתיות יש מכל הסוגים והמינים בסופרמרקט של החיים, את כנראה תקחי מהמדף את מה שנכון ומתאים לך, ואני-גם.ומי שרוצה שיקח את ד"ר בלנק. אני לא חושבת שהיא צודקת לגבי הילד הבריא נפשית, יתכן שהיא צודקת לגבי ילדים חולים או מופרעים ריגשית ,בהם היא מטפלת . השאלה אם זו קבוצת המידגם שלה, למה היא מסיקה ממנה מסקנות כל כך חד משמעיות נחרצות על כלל הילדים וההורים? לא מתאים לי. לא טעים לי. לא אוכלת.

jessy19

New member
לא ראיתי...

אומנם אני לא אמא, אבל אני מאמינה שצריך לגדל ילדים לפי הגיון פנימי והגיוני כאשר מצד אחד לתת גבולות ומצד שני לדעת מתי להרפות ולפנק. אני לא חושבת שצריך ללכת רק לפי ספרים, אלא גם ללכת בעקבות הלב וההרגשה הפנימית.

עינת

New member
לא ראיתי

אבל נראה לי שד"ר בלנק מדברת בהכללה גסה!!! מסכימה שהורים צרכים להיות סמכותיים,אין זה אומר שאינם יכולים להיות נחמדים... גבולות גם הם חייבים להיות רק השאלה היא האם עליהם להיות גבולות נוקשים או שאולי גבולות התואמים את רוח התקופה... האלימות והמתירנות המינית - כן גם אני רואה בה בעיה והיא נובעת לטעמי מהמצב הכלל עולמי,מצב בו יש זילות ביחסי אדם לאדם,מצב בו החומר תפס את המקום הראשון, מצב בו המצויינות וההישגיות בראש... מותר לנו להיות נחמדים, מותר לנו במקביל להיות סמכותיים , חושבת שהסמכות מגיעה מתוך דוגמא אישית, מתוך כך שהילד יעריך אותי כאדם,כהורה ולא בגלל שאני אמא מכשפה ... את יודעת מה מייקי? מרימה את הכפפה ,ננסה להביא לכאן את הפסיכיאטרית המכובדה. להביא אותה לכאן?

s h o o s h a

New member
לא ראיתי, אבל

מביאה עוד חוות דעת של מומחה לענין גבולות והורים. מה זה הצבת גבולות בהורות? היכולת של הורה להגיד לילדיו, במילים ובמעשים, "לא", "עד כאן", "אסור", "לא מסכים" וכו'. הנושאים בהם הורים מציבים גבולות לילדים הם רבים ומגוונים, החל ממשיכת זמן בקימה בבוקר, דרך מאכלים אסורים בארוחת הצהריים וכלה בנוהלי כניסה לחדר ההורים. ככל שהילד גדל, נוספים נושאים כמו פירסינג, קעקועים, חזרה מבילויים בלילות, היעדרויות מבית ספר וכו'.

מזעזע

"ילדים יכולים לספוג הכל"??? אולי שק אגרוף יכול אבל לא ילדים או כל בנאדם אחר. דרך אגב.. אני חדשה כאן.. בת 17. בקשר לגבולות.. יש גבולות שילדים צריכים לפענח בעצמם לדעתי. לי למשל, אף פעם לא היה את הקטע הזה שאמרו לי מתי ללכת לישון. גם לא כשהייתי ממש קטנה. אמרו לי פעם. לא הסכמתי. ובזה נגמר הסיפור. קמתי כמה בקרים עייפה ומאז למדתי (בגיל מאד צעיר! כשהייתי ביסודי) מתי מתאים לי ללכת לישון. ועובדה, עד היום, כשאני בכיתה י"א - אף פעם לא אחרתי בבוקר לשיעור. ויש עוד המון "גבולות" כאלה אבל אני לא אתן דוגמאות להכל. הורה צריך לתת קודם כל דוגמא אישית, כי הוא קודם כל מחנך, ומחנך לא יכול לדרוש מחניכיו לבצע משהו שהוא בעצמו לא עושה (כמו כבוד הדדי או כל ערך אחר שהוא מאמין בו). ובקשר ל"לספוג הכל".. זה הדבר הכי מגעיל ששמעתי בחיים שלי..

faith2

New member
../images/Emo45.gif מסכימה...

אגב ברוכה הבאה

lboy2

New member
אני חושב ש..

חלר מההבנה מהו תפקידו של הילד במשפחה היא לספוג אמנם לא הכל- אבל לספוג..

למעלה