מישהו ראה אתמול כלבוטק?

slayer5

New member
כן, ראיתי... ../images/Emo6.gif

לק"י קצת פאדיחות עושה לנו המאיר ניצן הזה... איקאה רצתה להקים סניף נוסף בארץ, אבל קבעה כמה תנאים מראש, ביניהם- הנחה בארנונה. היו כמה ערים שהציעו מועמדות (אשדוד, חולון וכו') אבל בסופו של דבר ראשון זכתה. ההסכם היה שהעירייה תעשה לאיקאה המסכנה והנזקקת הנחה של 66% בארנונה. אבל זה לא חוקי לעשות ככה סתם הנחה. זאת פרוצדורה. אל דאגה! שום דבר לא יעצור את ראש העיר הנמרץ שלנו! הוא דאג להעביר תקנה חדשה שקובעת שכל חנות שהשטח שלה הוא למעלה מ- 21,000 מ"ר (משמע- רק איקאה. אין חנות אחרת בראשון שהשטח שלה הוא כ"כ גדול) זכאית להנחה של 66% בארנונה. לקראת הסוף לא כל כך התרכזתי (היינו עסוקים בדיונים שהשורש העיקרי בהם היה ש-ח-ת), אבל נראה לי שגם השטח שהוקצה לפרויקט הוא שטח שאמור היה להיות ידידותי לסביבה (פארקים וכאלה...) זה מה שנקרא לתלות את הכביסה המלוכלכת בחוץ...

חןשסק

New member
אהההה!! בגלל זה אמא שלי אתמול

אמרה לי "חן!! מהר מהר!! תקליטי!!! ש______ יראה!!) (אחד השכנים)
בזיון מה שקורה כאן.

SupeRonit

New member
אמא שלי רק ישבה והייתה מרוצה מעצמה

כאילו היא בעצמה עשתה את התחקיר
ואז היא כזה "תראי תראי איזה מושחת הוא ו........*שטף של הרצאה כמה רע הוא מאיר ניתן* " ואני מנסה להרגיע אותה באומרי לה "תביאו לפורום ותראי שאנחנו כבר יודעים שהוא מושחת-זה לא שהם מגלים לנו אמריקה"

Shark Alarm

New member
חבל שלא יצא לי לראות את זה ../images/Emo26.gif

אז אני לא יודע מה דיברו בכתבה עצמה, אבל אני כן יודע על כל הבניה הבלתי חוקית שהיתה שם. בואו נהייה קצת ריאלים, נצא רגע מכל העסק של "ניצן עשה ככה, ניצן עשה אחרת וניצן לא בסדר, בוא נחליף אותו במישהו אחר" ונלך למישור אחר: איקאה עומדים לפתוח סניף נוסף בראשון לציון- תחשבו מה המשמעות של זה.
החנות תגדיל את מספר הכניסות של רכבים ומבקרים לעיר- תושבים מאיזור הדרום לא יסעו עד לנתניה כדי להגיע לאיקאה (מה גם שזה לא יעמיס על כבישי העיר כי זה נמצא מחוץ למרכז התחבורתי של העיר).
החנות "תייצר" מקומות עבודה לאנשים רבים- חלקם אני מאמין יהיו תושבי ראשון. מה גם שלא רק באיקאה תהיה להם עבודה, אלא גם יצטרכו קישור תחבורתי למקום (תחבורה ציבורית- נהגים- אגד/דן/מטרופולין וכו'), אני מאמין שגם יפתחו עוד חנויות פרט לאיקאה, אז גם להם תהיה פרנסה נוספת.
הדבר יעזור לראשון להתפתח עוד להפוך למעין מטרופולין בעצמה =] הבהרה חשובה- אין לי שום קשר למאיר ניצן
הודעה זו לא באה לעודד את הפעילות שלו או לדכות אותה, אני רק אומר את דעתי בלבד. תזכרו שאתם יכולים גם לא להסכים עם זה. לכל אחד דעה משלו.

space1

New member
פרנסה?? איזו פרנסה בדיוק?

"איקאה תייצר אלפי מקומות עבודה"... איקאה תייצר מקומות עבודה לעובדי נקיון, אנשי מכירות, מאבטחים וסדרנים. מה משותף לכולם??? שכר מינימום, 19 ש"ח לשעה, ללא כל הטבות (אולי תלוש של 100 ש"ח בפסח לקניות באיקאה...) מי שעובד במקומות האלה הם בד"כ סטודנטים שבורחים משם מהר. זה כמו להגיד שהסופרלנד יוצר עשרות מקומות עבודה לבני נוער...

cobainos

New member
זאת המטרה

עוד טייקון...עוד תלות של אלפי אנשים במיליונרים בודדים...אחחחח הקפיטליזם הנפלא ששולט בעולם המערבי והנאור.

SupeRonit

New member
ונניח שזה נכון והוא יוצר מקומות

עבודה -אז הוא לא יכול לעשות את זה בצורה חוקית ??! (אני מבינה שקשה לו
) ועכשיו רק ניתן לקוות שהם יקימו שם פינת ילדים כמו באיקאה נתניה

cobainos

New member
ראיתי רק את ההתחלה

ראיתי את הכתבה עצמה בלי הדיבורים שאח"כ (אני חושב שהיו) כי הייתי צריך ללכת. אבל היה ידוע לי על הסיפור הזה, וכולנו טחנו פה כמה שניצן מושחת ומכר את העיר לקבלנים ובלה בלה... אז מה חדש?זה שאנחנו יוצאים פראיירים מהסיפור? אני מתנחם בזה שלא הצבעתי לו לפחות. תזכרו גם אתם בעוד פחות משנתיים (אם אחזור מניו-זילנד לפני זה)

למעלה