מישהו ראה את החברים שלי?

מישהו ראה את החברים שלי?

אהלן אנשים,
נראה לי הפכתי את שפיכת הלב שלי בפורומים לאורך חיים, וזה עוד יותר מחמיר את המצב, כך שקיבלתי החלטה לצמצם את הקטנוניות שלי ולהתחיל לקבל אחריות על מצבי. אלא שהיום כבר לא יכולתי לשאת זאת יותר, הייתי רוצה לבכות קצת על מצב שתוקע אותי כבר מזמן, פעם עוד איכשהו נלחמתי בו וניסיתי לשנות את פני הדברים, אלא שבמהרה חזרתי להרגלים הישנים.
.. התחום החברתי. תמיד החשבתי את עצמי כחריגה, כי גם הייתי כזאת באמת! קשה לי לתפקד בחברה של כמה אנשים כי אני חשה באי נוחיות בקרבת אנשים. אני לא מבטאת את עצמי כראוי. פתאום נגמרות לי המילים והיום הבנתי 3 אופציות למצב גיבוש חברתי: 1.
הטיפוס הדומיננטי- אתה מדבר וכולם מקשיבים לך. אתה מספר על החוויות, או כל דבר שעולה ברוחך, השאר שותפים לשיחה אך אינם מערבים את הארועים שלהם, מקסימום הבעת דעה בעד או נגד. כשזכות הדיבור היא בידי אדם ספציפי והוא זה שמוביל את השיחה בהתאם לנושאים עליהם הוא בוחר לדון או לספר. 2.
הנייטרלי/ פסיבי - אתה תחת השפעה חברתית (ברמה התת מודעת). אתה מרוכז במלוא תשומת הלב בנושא השיחה (בין אם הוא מעניין אותך או לא), כל האנרגיה שלך נתונה לדובר. אתה לא מרגיש בנוח להחליף נושא או להראות התנגדות קיצונית לדובר הדומיננטי. אתה זורם פסיבית עם השיחה, מעיר פה ושם הערות תוך שמירה על הגדרת מצב משותפת. 3.
הזר - אתה לא שייך לאינטראקציה החברתית אפילו שאתה נוכח במקום ועושה את עצמך מקשיב. אתה כמו אויר. פתאום אתה קולט שאין לך כל דעה (אפילו אם היית, תוך מאית שניה היא הודחקה משם). אתה לא תורם לאוירה. למרות שאיפשהו עמוק בפנים אתה יודע שזה לא מתאים לך להרגיש ככה בין האנשים. זה כאילו - אתה שם, ובו זמנית גם לא קיים. באותו הרגע אין לך תחושה, אין דעה, אין התנהגות מסויימת ובכלל שאר הנוכחים מתעלמים ממך גם כשאתה מכניס מילה פה ושם כי בשבילם אתה כביכול לא נמצא. אחר כך אתה מתאושש ומגלה שהמצב החברתי הנ"ל מסתובב כמו גלגל בכל מפגש חברתי וזה מבאס אותך ומכניס עוד יותר לריחוק והדחקה ובמקרים קיצוניים אף דיכאון או כעס על זה שאין הבנה גם כלפי החברה' הפחות מפותחים רגשית.. ברור לי שאין דבר כזה שבנאדם ימצא את עצמו באותו המצב כל הזמן ושזה משתנה בהתאם למקום, אנשים, סיטואציה, תזמון ועוד. אני לא טיפוס של חרדה חברתית, אחד על אחד אין לי שום בעיה לנהל שיחת חולין, אך ברגע שזה מגיע לקבוצה של חברה - אני מאבדת את הצפון (אני מגזימה בכוונה), נהיית יותר שקטה ולא מערבת את האחרים במה שעובר עלי, אפשר לומר - הופכת את עורי מאקטיבית לפסיבית. (כמובן שתמיד יש מצבים יוצאי דופן בהם אני לא מתוותרת על זכות הדיבור, חבל רק שזה כה נדיר שאני לא מחשיבה את זה אפילו). הגורמים לדעתי (מעלה השערות): עוד לא למדתי לקבל את עצמי ולכן אני לא שלמה עם האופן בו אחרים מגיבים כלפי ופוחדת להיראות בתור מישהי עם פגמים או חסרת ביטחון עצמי, או נטולת כשירות חברתית. טראומות ילדות של בידוד חברתי - בתיכון הייתי מודחקת הצידה, לא השתתפתי באף פעילות חברתית, ברחתי מטיולים שנתיים..
התוצאה: אין לי אף אחד, אין עם מי לדבר ברמה האישית, אני כמעט ולא יוצאת מהבית, בחיים לא הצלחתי ליצור יחסים אמיתיים וארוכי טווח עם אנשים. כנראה בזמנו למרות שהרגשתי חרא - למדתי לחיות בתוך כל הבלוף הזה
, עניין של הרגלים (כמו כל דבר בחיים). וזה עוד ככה על קצה המזלג כי המציאות היום יומית הפכה כבר לשגרה של בדידות וניכור. הדבר הכי גרוע שאני חושבת שמגיע לי הרבה יותר מהחיים האלו, זה עצוב לראות איך אנשים פחות מוכשרים ממני משתפשפים בחברה רק בגלל הכישורים החברתיים שלהם ובגלל שהם מעיזים לדבר ולהפגין את הביטחון העצמי שלהם, לעומת כאלו היכולים לתרום לשיחה הרבה יותר, אך חסומים במגבלות מנטליות מטופשות..
 
מחפשת שלום רב לך

תיארת את מצבך אבל לא כתבת מה את מצפה מאיתנו. הדברים שאת מזכירה, כישורים חברתיים וכו', יכולים לקבל תשובה מקצועית משמעותית בפורומים החברתיים. האם את מחפשת נתיב אחר, רוחני, עם מרכאות ובלעדיהן?
 

g l o r y s

New member
שלום מחפשת

ראשית, אני אומר שאני מבינה היטב את מה שאת עוברת. הייתי שם, והייתי שם ה-ר-ב-ה זמן. זה לא באמת חשוב אם את קוראת לזה חרדה חברתית או לא, בבסיס יש בך משהו שלא מוכן לאהוב אותך. ובזה צריך לטפל. לא בללמוד איך להתנהג ליד אנשים ולא בלנסות להפוך להיות מסמר הערב. ואם אני חושבת על הניסיון שלי עם העניין הזה, אז בהחלט השארת את ההודעה במקום הנכון. שנים של טחינת מח (כמו שאת עושה לעצמך) השאירו אותי די מותשת. שם לא לומדים לאהוב ומשם לא תבוא הישועה. אני ממליצה בחום למצוא הילר או מתקשר שאת מתחברת אליו ולהתחיל לנקות את כל מה שמפריע לך להיות מי שאת באמת, מתחת לפחד. באמת מגיע לך יותר. את פה, בתוך העור שלך, בשביל לגלות כמה יותר. זה הרבה יותר ממה שאת מרשה לעצמך לשער.
 
בשביל מה יש חברים?

תמיד אני תמה על אותם אנשים היוצאים למפגש חברתי, מקפידים על ההופעה, תסרוקת, איפור, בגדים ללא רבב, ואז נוטלים איתם את כל הגיפה הפנימית שלהם ויוצאים לשמוח. בחיים את יכולה להיות צופה או שחקנית. אפשר גם להיות שופטת, וזה הכי גרוע. לפי הניתוח המושכל שלך, את הצופה לבית ישראל. מה מונע מאנשים להיות שחקן? אולי חוסר ביטחון עצמי, תחושת של חוסר ערך עצמי, התבטלות בפני אחרים, ובסך הכל כפי שהגדרת זאת "מגבלות מנטליות מטופשות". את תולה את מצבך במושג המעורפל של כישורים חברתיים, אני חושב שכישורים חברתיים זה קצת כמו נגינה בפסנתר, את רוצה לרתק אליך את האנשים, לגרום להם לשמוע אותך, להתרכז בך, אז נכון יש בזה גם טכניקה, אבל פסנתרן שכל מה שיש לו זה רק טכניקה, ישעמם את הקהל די מהר. הפסנתרן צריך להביא את עצמו לתוך הנגינה, את האמוציות שלו, את הייחודיות שלו, את נשמתו,. על הפסנתרן להיות אמיתי, ואז האנשים יאמינו לו ויסחפו אחריו. לדעתי לא מדובר על חוכמה ודעת ואינטלגנציה ותארים, אלא על שימחת חיים נטו. זה הדבר הממגנט אליו את כולם, כי זה בעצם מה שכולם רוצים.. בידידות יעקב
 

eliya-l

New member
יגעת וחיפשת - תאמין ../images/Emo175.gif

השאלה היא מה את רוצה לעשות עם החוסר שלמות הנפלא הזה שלך? מאחר והעלת את זה לכאן, מסתבר להבנתי שהנושא מפריע לך ושברצונך לצאת לחופשי מהמגבלות שהטלת על עצמך. אז, לפני שתרוצי אל הילר וכו', קראי את הדברים שכתב יעקב והתחילי להתאמן ולפרוט על הנבל או על קלידי הפסנתר. כשהייתי צעירה ורכה בשנים - טוב נו, כשהייתי בת 17 לערך, זכורה לי איזו מסיבה שבה נפלה בקרבי החלטה גורלית. זו היתה מסיבה בבית של מי שהיה החבר שלי באותה תקופה, ואני הייתי צמודה שם אל הקיר ולא זזתי ממנו לא ימינה ולא שמאלה ועל זה נאמר "פרח קיר". כמובן שכולם פיזזו ורקדו ונהנו מהחיים או לפחות הראו שהם נהנים ואילו אני - אומללה וחבויית ראש. באותה מסיבה החלטתי שלא חשוב מה יהיה ואיך יהיה אני יותר לא אהיה פרח קיר ושאכריח את עצמי לצאת מהקיר אל מרכז הבמה וכך היה. על התהליך שעברתי נאמר - לא קלה היא לא קלה הדרך.... אך החלטתי והתאמתי את עצמי לקצב של החבורה הזו ואחר כך לקצב של החבורות האחרות שחברתי אליהן. לעיתים היו ימים שלא הבנתי בדיוק מה אני עושה ולמה... לא התאים לי אך המשכתי עד שבאמת באיזה שהוא שלב הבנתי שאינני אמורה לעשות את מה שאני לא אוהבת במיוחד אך "פרח קיר" לעולם כבר לא אהיה. אז צריכה להיות ההחלטה שלך שאת אכן רוצה בשינוי. לאחר מכן שימי מסכה על פניך ושחקי את המשחק, ומשתשחקי את המשחק תביני שבעצם השד איננו נורא כלל וכלל. בהצלחה
 
תרשי לי לסתור אותך

הופה! הנה הגעת לנקודה בה רציתי לגעת. בואי אספר לך על המשחקים שאני הייתי משחקת עד לא מזמן: בשביל להתחבב על אנשים שיקבלו אותי אליהם - הייתי הופכת את עורי למישהי אחרת לגמרי. הייתי עוטה מסכה חברתית מזוייפת בשביל להתקבל בחברה. אני לא מצליחה להבין אילו פלוסים את מוצאת בשיטה הזאת. לי כל המחשקים האלו כמעט הרסו את החיים: זאת לא מי שאני, אז למה לנסות לשחק אותה מישהי חברמנית ומאושרת- כשבפנים אני מרגישה אחרת לגמרי.?! למה לטאטא את האופי האמיתי מתחת לשטיח בשביל להתנהג כפי שהיו רוצים שתתנהג?! למה מי הם בכלל?? את רוצה להגיד שאני צריכה להתאים את עצמי לסיטואציה החברתית?! חחחחחחחח....
מי כמו זיקית חברתית שכמותי יודעת איך זה לזייף את הרגשות שלך בשביל לרצות אחרים.... בשביל למנוע דחיה... זה ממש עינוי עצמי
אם כל הכבוד שלי אליך, אני ממש לא מאמינה שאת יכולה בכלל לעלות דברים כה חמורים בתגובה להודעתי..
 

תמיר 101

New member
שאלה

למה שלא תיהי מה שאת ואל תאפשרי לגורמים חיצוניים להיות משהיא אחרת? תאפשרי לעצמך להיות מה שאת ומי שאת, תקבלי את עצמך באהבה ותחפשי לעצמך תעסוקה בה לא תחפשי פידפקים חיצוניים (מאחרים) ביום שתיהי מה שאת כל המסכות שאת לא ינשרו ואז מציאות חדשה תפתח לך ובא תגלי כי החיים הם דבר מדהים שאינו תלוי בדבר (פרט לעצמך)
 

eliya-l

New member
../images/Emo10.gif לא הבנת את הפואנטה אז בואי ונחזור שוב

1. לא נוח לך עם עצמך בחברה וזאת עובדה - עפ"י דבריך שלך 2. את רוצה ליצור שינוי - אחרת לא היית כותבת את ההודעה הזו שלך שעוסקת ברצון לשנות 3. לדבריך באחד על אחד אין לך בעייה הבעייה היא בקבוצה. 4. לטענתך יתכן ועדיין לא למדת לקבל את עצמך. 5. ואפשר עוד להמשיך ולהמשיך הלאה - חחחח כעת בואי ונעבור להמשך - הצעתי לך ליצור מעין מסכה אך לא הצלחת לראות מהיכן ומדוע ומאחר וכך אסביר. אחד התהליכים הידועים בקבלה ולימוד אהבה עצמית הינו להביט על עצמך במראה מיד כשאת מתעוררת בבוקר כשעינייך עדיין נפוחות ועטויות קורי שינה, שער ראשך (הנאה) נראה כמו מטאטא ועל פניך עדיין מוטבעים שרידי דוגמת קמטי השמיכה או הסדין ועוד לפני שאת שוטפת את פניך, את מישירה מבט אל המראה, הישר אל תוך עינייך ואומרת לעצמך שבמראה "אני אוהבת אותך"! ולאחר מכן בכל פעם שאת עוברת ליד מראה את אומרת לעצמך "אני אוהבת אותך" התרגיל הזה מוכר? זהו תרגיל מאוד ידוע שהנחילה אותו לואיז היי. בתחילה כשאנו עושים את התרגיל הזה, אנחנו מעקמים או מעקמות את הפרצוף (נו באמת) אך ממשיכות וכך לאחר תקופה כלשהיא פתאום כשאנחנו עושות את זה מתגנב לשם, אל תוך העיניים איזה חיוך מדהים כזה שאומר: "וואלה זה נכון...בהפתעה מרובה... וואלה אני באמת אוהבת את עצמי" וזוהי ההתחלה, ועל כך צריך לשמור ולהמשיך ולפתח. כעת בואי ונמשיך לגביך, במהותך לא נולדת עם פחד קהל, חרדה מציבור משתתפים שמונה יותר משני אנשים וכו'. החרדה הזו שלך, החשש, הפחד או איך שלא תקראי לו נוצר בגלל משהו שקרה בעברך - אני בוודאי שלא יודעת כרגע מה היה אך משום מה יש לי הרגשה שהיה זה משהו מאוד לא "רציני" במבט לאחור מישהו אמר משהו, חשבת שאמרו משהו ונסגרת. כשאת או אני או כל אחד אחר יוצר את אותה "מסכה" המסכה שלו היא איננה מסכה באמת מחפשת, הרי המסכה שאת בונה לעצמך איננה המסכה שאני בניתי לעצמי או שמישהו אחר בנה לעצמו, מסתבר יקירתי שהמסכות שאנחנו חושבים שאנחנו בונים הם באמת מי שאנחנו, את אותו מי שאנחנו מסיבותנו חוששים להראות לציבור שמא... ודרך אגב, הבפנים מרגיש אחרת - תגידי לי את חושבת שאחרים מרגישים שונה ממה שאת מרגישה? למה? לכל אחד יש את הקטע של "אוף מה בעצם אני עושה פה" ו"אני לבד", ו"אף אחד לא מבין אותי" וכל אותם שאר משפטים שאת אומרת לעצמך כשכיף לך להיות גם לבד עם עצמך או להרגיש לבד. את לא שונה מאחרים, אחרים אולי לא מדברים על כך או לא מראים זאת אך כולנו וכולם עוטים מסכות כאלו ואחרות שהן "מסכות חברתיות" שאותן אנו מראים לציבור ושלעיתים גם יש לנו צורך בהן בכדי לחוש איזה שהוא ריגוש כלשהוא, של להיות בקבוצה עם עוד אנשים ולא לבד (בין אם מבחירה או לאו). לא דיברתי על לרצות אחרים, דיברתי על לרצות את עצמך וזה משהו שונה לחלוטין. לכן יקירתי, חיזרי אל המשפט האחרון שכתבת לי ואני ממש חפויית ראש (סתאם) וראי אותו אחרת עם חיוך והביני שההצעה שלי לא היתה כל כך קטסרופאלית.
 
מסכות - בשביל מי? ../images/Emo153.gif

לא הבנתי למה את מתייחסת בצורה כל כך חיובית לעניין המסכות שאנו עוטים?? אני בדיוק עליתי על כך שאני עוטה מסכה חברתית מזוייפת בשביל להתחבב על אנשים... אבל למה אני עושה את זה? למה אנחנו לא יכולים להיות טבעיים ואמיתיים כפי שאנחנו, בלי לנסות להסתיר את הפרצוף האמיתי שלנו???
למה לא להיות פשוטים וכנים, בלי לכסות על הצדדים הפחות יפים של האישיות?? אני מבינה שבאנו לעולם מושלמים, אך עקב טראומות ילדות, חינוך לקוי, יחסים עם ההורים, וכל הסביבה הקרובה אלינו בשנות חיינו הראשוניות - נוצרו פגמים וחסכים באישיות אשר באים לידי ביטוי בגיל מבוגר יותר וברוב המקרים גורמים לחסימה רגשית ולהגבלה. אני חושבת שהמסכות שאנו עוטים מהווים מעיין מעטפת מפני חשיפה של אותם הפגמים שנוצרו בנו בילדות (חרדה חברתית, פחד קהל, קלסטרופוביה, סכיזופרניה ועוד הפרעות אישיות למיניהם), אך לא רק מחלות נפש, אלא גם עיצוב האישיות שלנו נקבע בילדות המוקדמת כמו ביישנות, חרדה, קמצנות, אופטימיות, פילנטרופיות, כריזמתיות, רוחב לב, מוחצנות ועוד... זה שאחרים לא מדברים על זה - זה גרוע מאוד לדעתי. כי מעצם השיתוף ההדדי ניתן להגיע לתובנות שבלתי ניתן להגיע אליהם לבד. לא שומרים דברים כאלו בבטן - נכון כולנו נוצרנו מאותו החומר, ועל כן עלינו לעזור אחד לשני להפתח ולמצוא את הייעוד שלנו. ובחזרה למסכות - רק ע"י ההסרה שלהם, ניתן יהיה להגיע לאמת. כל חיי הייתי עטופה בשקרים ובזיופים ולכן הנושא הזה רגיש לי מאוד.
 

סיריוס1

New member
לא צריך לתת חשיבות...

...לבדידות או ללבד, שכן אלו בכלל לא קיימים כלל. האמת היא שאת עף פעם לא לבד. כי אדם שהוא לבד באמת מתחבר גם בלי לרצות עם כל מיני חברים. אולם אדם שהוא אף פעם לא לבד ולא בודד לא יכול להתחבר לחברים ונשאר עם "החברים הבלתי נראים" שמלווה אותו בעולם הזה. החשיבות שאנחנו מיחסים לחברה ולחברים היא תלויה בשכנים ובאנשים שאנחנו רואים סביבנו, זו חשיבות לא נכונה, שכן הרצון הטבעי שלך הוא הנכון עבורך: לא להתחבר עם אחרים. זהו למעשה רצון לשמור על הקשרים המיוחדים שלך עם העולם הרוחני שלך שמלא חברים ומלווים ( בילדות בטח שוחחת איתם הרבה וזה טוב מאוד ). ניתן לקבל "סיפוק" מחברה על ידי שיחה עם אנשים פעם בכמה זמן ולא כל יום או שבוע. ניתן להזין את הרעב לידידות על ידי תחושת קירבה לאנשים בעיר הסמוכה. אולם כאשר "הרעב" לחברה גדל מאוד עדיף "לאכול" ולא לסבול: אפשר להצטרף לקבוצות רוחניות או סדנאות או לעבוד בסביבה עם אנשים ומספיק שביחד באותו החדר כדי להשביע את "הרעב" לקירבה. הרבה מאוד אנשים במצב של סבל מחוסר חברים זה החברה המודרנית מאוד תלויה באינטרסים ואילו האנשים התמימים שאינם פועלים לפי אינטרסים אישיים נשארים "מאחור". אולם זה לא בעיה עבור מי שיודע להתחבר באופן עדין עדין עם אנשים שבאותו הבניין, העיר, הארץ, העולם והזמן. כל מה שצריך זה "להתקדש" ולהיות טהורים, כאשר טהורים מיד "שבעים" מעצם קירבה כלשהי ואפילו מרחוק. היטהרות והתקדשות הם על ידי מקורות מיים טהורים, מדיטציות, לבוש בהיר, כובע כלשהו, וקריאה במקורות רוחניים "טהורים וטובים". אפילו החיות והעצים הם חברים מעולים, אולם המודעים להם כחברים הם אנשים "טהורים" שאינם מיחסים חשיבות למחשבות שליליות הבאות מבחוץ...
 

g l o r y s

New member
התפתחות

רוחנית לא יכולה להווצר בוואקום. הרצון לשמור על קשרים מיוחדים עם העולם הרוחני ממש לא בא על חשבון קשרים בעולם הגשמי. ההיפך הוא הנכון, וכל מחשבה אחרת היא בריחה. לדעתי. באנו לפה כדי לחוות נפרדות וכדי להתעורר ממנה (ועוד כמה דברים :) הנפרדות כואבת, אין מה לעשות. חלק מההתעוררות היא הבנה שאין באמת הבדל בינינו לבין האחר ושאנחנו לא לבד. אבל עד אז - השיעורים באים בדמויות של אנשים אחרים. אי אפשר לעקוף את זה (את האמת? גם לא כדאי).
 

סיריוס1

New member
האמת היא...

...שטבעו של אדם שרוצה להיות לבד נכון עבורו ואין בכך מצב בלתי רצוי. ההתפתחות הרוחנית יכולה להובילו לחיות לבד ביער או לחיות בעיר צפופה. בין כך ובין כך, זה טוב עבורו וכך צריך לראות זאת, ללא מחשבות שזה מצב בלתי רצוי או נפרדות. אין נפרדות. יש רק מחשבה של נפרדות שלילית. אולם אם יש נפרדות אז זאת תמיד חיובית וזו היא הנפרדות של אדם הבוחר בחיי חברה מינימליים כגון לראות אנשים פעם בכמה ימים או לדבר נימוסין בלבד כאמצעי לקשר מספק עבור נשמתו. אם הוא בוחר לשנות את עצמו, אזיי הדרך הטובה ביותר זה להצטרף לקומונה /קיבוץ רוחני ולחוות קשר מאוד אינטנסיבי מקורח הנסיבות.
 
מסכימה איתך

באמת מגיע לנו לחיות חיים מלאים בשפע ובאנשים. באנו לעולם כדי להתעורר ממה? נכון שאין ממש הבדל ברמה הרוחנית בין האנשים כי כולנו נוצרנו מאותו החומר. אך למה את התכוונת?
 

g l o r y s

New member
מחפשת..

מטריקס זוכרת? משהו בסגנון.. אבל לא כ"כ קודר. להתעורר מההזדהות שלנו עם הרגשות, עם המחשבות ועם הגוף. זה לא מי שאנחנו. אנחנו שלוחה של יישות מדהימה, שמחופשת ולבושה במלא שכבות של רגשות ורצונות. כל רגש בא לספר לנו משהו. לכל פחד ולכל כאב יש מתנה, הם מבעירים את האדמה מתחת לרגלייך כדי שתתעוררי אל תוך הדמות המדהימה הזאת (שהיא כבר עכשיו את). התהליך הזה נהיה יותר ויותר קל (ויותר ויותר שמח) ככל שרואים תמונה בהירה יותר של האמת: כאב ופחד הופכים לאנרגיה מתמירה ואנחנו מתחילים לחיות מתוך אהבה לעצמנו ולעולם. זה אפילו לא מתחיל לענות לך על השאלה.. אם התהליך הזה זה משהו שמדבר אליך, אז תדעי שיש המון המון עזרה בדרך: יש ספרות ענפה, יש הילינג, יש סדנאות מפה עד להודעה חדשה, יש טכניקות קלות עד גיחוך לביצוע ויש אנשים שנמצאים צעד שניים לפניך שיקחו אותך קדימה. והם יופיעו.. ויש עזרה גדולה מאוד של יישויות אור. הם קולטים היטב כל כוונה להתעוררות והם עוזרים לפלס את הדרך (גם אם את לא שומעת או רואה וגם אם את עוד לא מאמינה :). הם אוהבים אותנו (גם אותך, בוודאות מוחלטת) מאוד מאוד.
 
מחפשת יקרה, אין אמת אחת, יש הרבה אמיתות

נראה לי שאכן את מחפשת תשובה במישור החברתי, מכיוון שלא ראיתי שהתגובות במישור ה"רוחני" דיברו אלייך. זה בעצם מה שרציתי לדעת בתגובתי הראשונה שלעיל. ובכן אצטרף לחברים פה שנתנו לך תשובות במישור הרוחני, אולי זה יתפוס את תשומת ליבך לכיוונים אחרים אפשריים. המציאות שבה את חיה ושאת מתארת היא חד ממדית, היא נובעת מהמציאות הפיזית והנפשית (פסיכולוגית-חברתית). כיום כבר ידוע שלבני האדם יש הרבה רבדים, שרובם נסתרים מהעין, ושבהכללה גדולה מכנים אותם גוף - נפש - נשמה. ההתייחסות שלך נוגעת רק לשניים משלושת הרבדים הללו. האם הקדשת מתי שהוא זמן לחשוב מה הנשמה שלך רוצה? האם את פועלת בתיאום בין שלושת המרכיבים שלך? תיאום זה חשוב לאושר האישי שלך, כי אם פועלים באחד הרבדים בצורה מנוגדת לשניים האחרים, נוצרות חריקות. חריקות אלו נגמרות בתסכול מתמשך כמו במקרה שלך, ואם לא מטפלים בהן בגילך הצעיר, הן חס וחלילה עלולות ליצור מחלות. לכן שאלתי אלייך היא, תסתכלי עמוק לתוך ליבך ואמרי לעצמך, אולי הנשמה שלך דווקא רוצה להיות לבד, להתרכז בלימודים ולהתפתח מבפנים (נשמתית) ולא מבחוץ (חברתית)?
 
למעלה