קישור לכתבה במאקו...
http://www.mako.co.il/news-channel2/Friday-Newscast/Article-57221b35b6d8b21004.htm לדעתי יש הגזמה בכתבה, אבל אולי היו צריכים להגזים על מנת להזיז עיניינים. משטרת לוד כמו כל משטרת ישראל אכן פשטה רגל, החינוך בארץ לוקה בחסר(בלשון המעטה), אני מעולם לא הרגשתי פחד להסתובב בעיר גם כשלא הייתי תושב העיר(אולי לכן לא נראה לי טעות לבוא לגור כאן), אני מפחד משוטרים יותר מהעבריינים,אני חושב שלעבריינים היה פעם "כבוד" לשוטרים אין את זה ולא היה מעולם. 12 שנה התנדבתי המשא"ז והבנתי שהשוטרים חושבים שהמתנדבים מתנדבים אך ורק על מנת "ליצור קשרים במשטרה" הם לא רואים את זה שהמתנדבים הם חלק ענק מהכוח הלוחם שיש במשטרה ושיש לטפח אותו ולעודד אותו. אמנם ראינו את מר אילן הררי מגמגם פה ושם המהלך הראיון עימו אבל אני באמת חושב שהוא עושה כל שביכולתו לעשות וזה בהחלט הרבה אך בהחלט לא מספיק. אני מציע למר הררי לעשות הפיכה במשטרת העיר, הוא יכול ומסוגל וצריך,להעיף שוטרים אוכלי חינם וליבא שוטרים אמיצים עם מעוף ועם רצון להחיות את העיר ולהפוך אותה למה שהיתה בימי מר מקסים לוי האגדי ואפילו למה שהיתה בימי קדם-עיר של שלום ושל מסחר ברמה עולמית. אז אמרתי על השוטרים,על השלום ועכשיו מר הררי-הנוער... עליך ועל העירייה לטפח ולדאוג לנוער,אני לא מדבר על חוגים בתשלום,לא על קפוארה אחרי שעות הלימודים ולא על חוגים כאלה. כראש העיר אתה צריך לדאוג שיהיו שיעורי חינוך...לא חינוך גופני ולא שיעורי מתמטיקה, שיעורי חינוך. נימוסים,כבוד לזולת וכבוד עצמי. אני לא חושב שזה באמת תפקידם של מורים ללמד חינוך,אבל הורים כבר לא מלמדים זאת. לא רק כאן בעיר,בכל העולם חינוך זה חינוך לתחמנות,לאיך לדפוק תמערכת,חינוך ללזרוק מהחלון של האוטו את הזבל ואח"כ הורים מתפלאים כשהילדים "מחרבנים" על הוריהם... נכון שהחינוך צריך לבוא מהבית , נכון שלא מורים צריכים לחנך,נכון שע משטרה לתפוס פושעים ולא על האזרחים(מתנדבים) אבל כבוד ראש העיר, אתה ורק אתה יכול לייצר דוגמא אחרת...סטארט אפ... עיר שמחנכת את בני להיות טובים מהוריהם,להיות בני אדם,לא הנוער שאנחנו רואים היום בכל העולם. אני חושב שהנוער בלוד שחווה את הצד הזה של החוסר חינוך יידע להעריך את הצעד הזה אם יהיה כזה צעד מצד העירייה. אני חושב שעיר כזאת כמו לוד שהיא ממש בפופיק של מדינת ישראל,חייבת לחנך ולדאוג לבניה. שי