מישהו ראה את Knowing?

0Pandemonium0

New member
מישהו ראה את Knowing?

הסרט החדש של ניקולס קייג', שפשוט השאיר אותי פעור פה במלוא מובן המילה. במעט הרגעים שהייתי מודע לעצמי שמתי-לב שאני עם פה פתוח ושעון קדימה, זה פשוט מפחיד. ממש נכנסתי אל תוך הסרט, ולפי מה שחברים שלי אמרו, גם הם. הוא פשוט אחד הסרטים הטובים ביותר שראיתי בזמן האחרון, ברמה כזאת ש...פאק...
התעורר בי העניין המחודש בחייזרים ובמדע-בדיוני, ואני מתכוון לקרוא את חזון יחזקאל בשלמותו. זה סרט מטורף.

0Pandemonium0

New member
בוודאי. ישנם ספוילרים קלים ביותר.

בשנת 1959 נפתח בית-ספר יסודי וכטקס פתיחה מוחלט שהתלמידים יציירו ציורים של העתיד, כלומר איך הם חושבים שהעולם ייראה בעוד חמישים שנה, ויטמינו אותם בקפסולת זמן שתיפתח חמישים שנה אחר-כך. הילדה שהציעה את הרעיון, לוסינדה, משום מה מחליטה למלא דף משני צדדיו בסדרות של מספרים חסרי כל משמעות הגיונית, ונעלמת ברגע הטמנת הקפסולה. חמישים שנה אחר-כך פרופסור ג'ון קסטלר הוא אלמן שמלמד אסטרופיזיקה במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס. בית-הספר היסודי של בנו חוגג חמישים שנה ובטקס נשלפת קפסולת הזמן מהאדמה. כל תלמיד מקבל ציור וקיילב, הבן של ג'ון, מקבל את הדף של לוסינדה. הכל טוב ויפה עד שג'ון מגלה שלמספרים המוזרים יש משמעות. ואולי הם מסר מעולם אחר?

DoubleN

New member
פרק א' ביחזקאל

לא מתאר מפגש עם חוצנים(למרות שעל פניו ההקשר הטבעי שאנו יוצרים למאורע הוא כזה), הפרשנות היא אמנם סובייקטיבית לכל אדם, אבל הפרק הנ"ל הוא הנחרש ביותר במסורת הקבלית ביחד עם סיפור הבריאה, וחבל להתייחס אליו כפשוטו. החזון מתאר את אופי ההשגחה וההנהגה האלוהית באמצעות ארבעת ה"חיות" ויש ספרות קבלית שלמה בנושא.

0Pandemonium0

New member
לא טענתי שחזון המרכבה עוסק בחייזרים.

ממש לא. מדובר בהזיות שנגרמו כתוצאה מסמים שלקח הכותב, כפי הנראה. הוא פשוט פירש אותן כחוויה דתית, זה הכל.

Gilliana

New member
באמת? מניין לך?

היית שם? לקבוע שפני הדברים הם X או Y באופן נחרץ כ"כ בהתבסס על אמונה דתית, זה "קצת" מוגזם.

Gilliana

New member
אה לא, אל תדאג

אין לי כוונה להמשיך את הויכוח/דיון איתו בשום מקרה - אלו היו רק השני סנט שלי ולא יותר.

DoubleN

New member
להתווכח? לקבוע נחרצות?

אני חושב שהגזמתם עם התגובה. ובקשר להזיות, נורא מוזר לשמוע את זה מחובבי מדע בדיוני וקונספרציות.

Gilliana

New member
משום מה...

התפיסה שלך לגבי "חובבי" מד"ב וקונספירציות "קצת" מעוותת - ואתה חושב שהם "בולעים" כל תאוריה הזויה ומפוקפקת מבלי להעביר אותה תחילה במבחן ההגיון.

למעלה