מישהו ראה גלידה צמחונית לא מחלב סויה?

בקורס בישול עשינו גלידה מדהימה

אני אנסה למצוא לך את המתכון, אבל אני לא זוכרת אם הוא היה מטופו או לא... אפשר לעשות גדליה מאולתרת: יוגורט, פירות טחונים, תוספות שונות ואז לשים בהקפאה.. מספיק טוב ?
למזלי אני לא מתה על גלידות...
 

d a p h n a

New member
סורבה הוא בעצם מחית של פירות וסירופ סוכר

שהוקפאו. סורבה טוב לא מכיל שום דבר מלבד הפרי עצמו והסוכר (או לפעמים רק הפרי עצמו). אין שום סיבה שיהיה בו ג'לטין. בהודעה כתבת שאת מחפשת גלידה "צמחונית". רוב הגלידות הן צמחוניות, מאחר והן עשויות מחלב וכד'. האם את מחפשת גלידה טבעונית (כלומר שלא מכילה מוצרים מן החי כלל)? אם כן, שווה לבדוק גלידות פרווה, יש כיום כאלה מאוד טעימות ואני בטוחה שחלקן לא מחלב סויה.
 
ארטיקים ביתיים

אפשר להכין פרי שייק (על בסיס מים) ולהקפיא.....יוצא ממש מוצלח. אחד הטעימים (בדיוק אכלנו היום) הוא מלון - נענע. פשוט טוחנים בבלנדר ומקפיאים בתבניות של ארטיקים (אפשר להשיג בכל חנות כל בו). מומלץ לבחור פירות מתוקים, כי הקפאה מחלישה טעמים... בתיאבון! מילה יופה - רפואה טבעית לפי סוג דם [email protected]
 
לא חייבים להמתיק

אני לא המתקתי, כי המלון היה ממש מתוק.....אבל אם הפרי לא מתוק תמיד אפשר להוסיף פנימה כמה תמרים וזה עושה את העבודה. מקסימום אפשר להמתיק עם סילן, אגבה, דבש, מולסה... כמובן שאם רוצים מרקם יותר "חלבי" אפשר להוסיף חלב שקדים, חלב אורז, חלב שיבולת שועל בטעם וניל.... לפי הטעם שלך... מילה יופה - רפואה טבעית לפי סוג דם [email protected]
 
למעלה