מישהו ראה פעם פייה?!

siven16

New member
מישהו ראה פעם פייה?!

אני וויקאנית ובלי שום קשר לזה יום אחד ראיתי פייה... האם מישהו ראה גם?! יאמר לזכותי שאני מאמינה גדולה בפיות... ושאני גרה ליד חורשה עם עץ אלון עתיק בה

mara jade

New member
לא אבל ראיתי מעגל פיות...../images/Emo187.gif

זה היה כ"כ יפה...לייד נחל, בתוך יער בהרים...

siven16

New member
מה זה מעגל פיות?!

האם זו היא קבוצת אבנים המונחת במעגל ליד עץ או מקור מיים?

מעגל פיות

לא, זה אינו מעגל אבנים, זה מעגל פטריות. האמת, שישנו הסבר בוטני-מדעי לתצורה זו של הופעת הפטריות, אך זה לא מונע מפיות להיות שם

siven16

New member
משהו שבטח לא ידעתם על פיות...

בספר הצללים הממוחשב שלי יש מידע מידע על פיות... אחד מהדברים שפייה מצטיירת כרעה הוא זה שפיות לא מסתפקות בפאונים אלא הן חוטפות גברים! אך צריך להיות תנאים כמו: גבר יפה תואר, שליבו ופיו שווים, שיודע לנגן בכלי נגינה, שאינו שחצן... עכשיו אני מבינה לאן נעלמו כל הגברים השווים...

L e s t a t

New member
לא כל הפיות

ועד עכשיו אף אחת לא ניסתה לחטוף אותי (או שבעצם... רגע..
)

Rain88

New member
בשל בורותי..

האם יש קשר ישיר בין האמונה בפיות ופאגאניזם?

לא בהכרח

אך רבים מהפגנים, אם באופן אישי או באופן קבוצתי יותר (ז"א, זרם אשר דוגל באמונה בפיות כאלו ואחרות). הפיות מסמלות את רוחות הטבע הקיימות בצמחים, באבנים ואף באופן עצמאי (ללא תלות בגורם פיזי). בתרבויות שונות קיימות פיות שונות - אך ניתן פעמים רבות למצוא דמיון רב בין האמונות השונות. אני משער כי האמונה בפיות היא המשך מסויים של האמונה האנימיסטית (האמונה כי לכל דבר יש נשמה/רוח וכן אמונה בישויות טבע).

Rain88

New member
תודה רבה

האם אוכל בזאת גם לבקש כתובת אינטרנט לחומר קריאה בנושא?

forest elf

New member
לאאא

רק לא "פיות" ! האתר מעוד יפה ומושקה , ופשוט תענוג לשוטט בו .אבל החומר שנכתב בו הוא שגוי בצורה איומה . הפיולוג לא מודע לעבודתו בחקר הפיות כלל , אנא המנאו מלכחת מידע ממנו. נ.ב הבקרו בפורום "פיות שדונים וכול השאר" בתפוז

forest elf

New member
פיות

טבעת פיות- פיות רוקדות מדי פעם במעגל , ריקוד מסעיר ומטריף חושים. לפעמים לאחר שעוזבות צומח במקום מעגל פטריות הידע בשם "טבעת פיות" –
Faery Ring
ריקוד הפיות אינו מומלץ לאדם ואפילו מסוכן , מפני שאדם הנסחף אל תוכו עשוי לצאת ממנו כשהוא מבוגר במספר שנים נכבד מזה שהיה כשנכנס אליו, או עשוי אף להחטף אל ארץ-הפיות עצמה.

suki da yo

New member
לא...

מעגל פיות זה מעגל של פיטריות, שנוצר בגלל שהפטריות מתרבות ע"י שליחה של ה"שורשים" מסביב, כשקצות השורשים הופכים למושבות חדשות ( כאילו לפטריות). הסיבה שזה מעגל היא פשוט- כיון השורשים מתפשטים באופן אקראי לכל הכיונים- זה יוצא מעגל...

forest elf

New member
אל תפסלי דבר לפני שתהיה בטוחה בו..

בחלק מהמקרים מעוד ייחול להיות שאת צודקת . אבל כאשר אומרים "טבעת פיות" "Feary Ring" מתקוונים לטבעת פטריות שנוצרה לאחר שהפיות עזבו את המקום. למרות שישנו סוג תפטריות, fungus, שלמעשה צומחות באופן טבעי במעגלים. אפשר להבחין עם מדובר בשריד לטבעת פיות או בצמיחה טבעית ע"י דיוק צמיחת המעגל. כך שלמצוא טבעת פיות אמיתית מעוד קשה אבל אפשרי בהחלט!

suki da yo

New member
מעגל פיות זה רק תוצאה של הדרך

שפטריות מתרבות. הזכרתי פעם שפיות לא עושות לי אתזה<?

למעלה