מישהו רואה את הסדרה הבאה

milford

New member
מישהו רואה את הסדרה הבאה

האם יש פה מישהו שרואה את הסדרה "סו תומאס"? (משודרת בערבי שישי בערוץ 3 בכבלים)

0ne Man

New member
אני פעם צפיתי בפרק הראשון והשני

אבל מאז הפסקתי לצפות, מכיוון השהסדרה לא מצאה חן בעיני. הדמות של סו תומאס לא אמינה כלל,וגם הסידרה לא משהו. וזה מזכיר לי את הדיון שלנו על הסרט "שיווי משקל". הועלתה אז טענה שהדמות לא אמינה. אז אם הדמות של איתמר לא היתה אמינה, אז מה תגידו על דמות של בלשית חירשת, שמדברת באופן שוטף ללא שום מבטא, שולטת בשפת סימנים,ומצליחה פעם אחר פעם להציל את הצוות שלה מפאשלות?

milford

New member
בכוונה העליתי את השאלה הזו...

בעוד שרוב האנשים דווקא הסכימו לעיוותים בדרמה ששודרה השבוע אתה חושב דווקא שבסדרה הזו שום דבר לא אמין ...ולידיעתך, זו כן סדרה שמבוססת על אשה בשם הזה שהתקבלה לעבוד בFBI כקוראת שפתיים ויצאה לפנסיה וכתבה ספר אוטוביוגרפי על העבודה שם. ובנוסף, השחקנית היא כבדת שמיעה שעובדת כמורה בבית ספר תיכון וגם השתתפה בתאטרון ונשואה לבעל חרש שהוא שחקן במקצועו. וסו תומאס האמיתית עזרה בפיתוח התסריט ובבחירת השחקנית שגילמה את דמותה. ולי ולעוד אחת יש הרגשה של הזדהות עם סו תומאס... אז פה יש הוכחה שכנראה אנשים חיים אחרת ומזדהים אחרת עם דמויות ואגב, הסרט שהוקרן השבוע לא מבוסס על משהו אמיתי והשחקן לא לק"ש (למרב ידיעתי) דוט למחשבה

0ne Man

New member
יכול להיות

שהדמות של סו תומאס אמיתית, אבל קשה לי להאמין שסו תומאס האמיתית באמת השתתפה במרדפים אחרי פושעים ב"שטח", וקשה לי להאמין שסו תומאס האמיתית- אם אכן היתה חירשת גמורה מלידה- מדברת בשטף כזה ללא שום מבטא. אם היא מדברת כל כך מצויין ומסוגלת לתקשר כל כך טוב עם שומעים (מתקשרת אפילו טוב יותר ממני) אז מדוע היא צריכה לדבר בשפת הסימנים? הדמות כולה היא לא אמינה, ולדעתי הבמאי שיפץ את הדמות בסרט עד שאפילו סו תומאס האמיתית לא היתה מכירה אותה. בסרט של "שיווי משקל" הדמות של איתמר היתה אמינה למדי, רק שמהסרט הושמטו פרטים מסויימים, כגון תהליך התאמת מכשיר שמיעה, והדמות הלא אמינה משהו של החברה שלו. זו על כל פנים התחושה שלי...

כיסוף

New member
אני לא יודעת על איזה סדרה את מדברת

בכל אופן אותי לזפזפ לערוץ שלוש יכול למשוך אותי רק באוזן אלי יצאפן שום דבר אחר לא מעניין שם ביחוד בשעות הערב ובכלל מכל תכניות הטי וי אני מעדיפה טוק שאו והמון המון תוכניות עם צחוקים כמה יותר מצחיק כמה יותר קרוע כמה שהבדרנים יותר משוגעים סוף הדרך שם אני נמצאת כי זה כל הכיף. וביום שישי? ממש אין מה לחפש שם יש תכניות פי אלף יותר יפות בערוצים אחרים.

צלף

New member
כל התוכניות היפות לא עוסקות בחרשות

אבל כמה האוזן שוקלת
50 גרם , 100 גרם... שיהיה...

moran f

New member
אבל יש לה "מבטא"

זה לא מאוד בולט, אבל אם שמים לב אפשר לזהות את זה.

כיסוף

New member
על מה את מדברת מורן?

איזה מבטא. אני לא רואה תכניות זבל כך שלא שירשרת נכון אם הפניה שלך היתה להודעה אחרת

moran f

New member
שירשרתי נכון מאוד

אם תשימי לב, התגובה שלי הייתה להודעה של one man ולא להודעה שלך.

כיסוף

New member
א............מממ

לא התעמקתי בזה כי בחייאת דינקקקקק כמה אפשר לדסטקס על סידרה. הנושא כבר נלעס את לא חושבת??? יש המון סדרות ב -
אף אחד לא לועס את זה כמו מסטיק בזוקה

0ne Man

New member
הפורום נועד לדיונים

ולכן אפשר ל"דסטקס" כמה שרוצים על כל נושא. מי שהנושא כבר משעמם אותו, יכול פשוט לא להגיב

milford

New member
כיסוף

לא ברורה לי התגובה שלך לגבי זה שאנחנו מדברים על הסדרה הזו - דווקא לא ראיתי שיש התנגדות למה שאת מעלה כנושא לדיבור - ומאחר ואת באה מעולם השומעים (כך הבנתי) אז את רואה דברים אחרת. ואגב, למי שטען שהסדרה לא מציאותית - בפרק אתמול דווקא הדגישו את העניין שסו תומאס לא תמיד מבינה מה שאומרים והיא צריכה שיגידו לה על מה דברו. ועוד בפרק - הראו מפגש עם אנשים שלמדו אתה בתיכון והראו את מה שהיא עברה כתלמידה חרשת בתיכון...פרק שלי אישית מאד מוכר (לצערי) והרגשתי הזדהות עם המצבים הללו. ועוד משהו לכיסוף = טענת שלא לועסים כמו מסטיק בזוקה - דווקא לא דיברו על זה הרבה ואם תסתכלי בפורומים אחרים של סדרות אחרת תגלי ששם לועסים אותו נושא במשך שנה ויותר - אז קחי דברים בפורפוציות

moran f

New member
את מוזמנת לא להתעמק

מצד שני, הפורום הזה לא קיים רק בשבילך, ככה שאם משהו לא מעניין אותך זו באמת לא סיבה מספיקה מבחינתי להתעלם ממנו. מה לעשות, יש אנשים שחושבים שמה שמעניין אותך משעמם ולעוס (אני, למשל, בכלל לא אוהבת את יצפאן, ככה שכל דיון עליו כאן ישעמם אותי נורא - וזו לא סיבה לא לדון עליו).

K u d z u

New member
היי, שוב אני כאן...

אין לי כבלים, וראיתי רק פרק אחד מהסדרה המדוברת כשהייתי אצל חברים - נדמה לי שזה היה הפרק השני. הסיבה האמיתית לכך שלא התלהבתי מהסדרה היתה פשוטה: היא משעממת! זה בנוסף לחוסר האמינות הכללי. אמנם יש עולם פנימי הגיוני יחסית: אוקיי, אז הבחורה (ועוד על פי דמות אמיתית!) הופכת לסוכנת FBI ומצילה את העולם או לפחות את ארה"ב. זה לא פחות הגיוני מבחורה שמתחזה לבנקאית בעיני חבריה ובזמנה החופשי מצילה את העולם וגם מחפשת את אמא שלה ("שם בדוי", ראיתם?),אבל נכון שמי שמדברת כל כך ברור ומבינה הכל בלי להגיד "מה?" או סתם להפגין לפעמים חוסר שמיעה נכונה של הנאמר, לא זקוקה לשפת סימנים וגם לא לכלב שמיעה. פשוט אין לה צורך להסחב עם המטען החורג הזה. הרושם התקבל ששני המרכיבים הללו היו לא יותר מקישוט - "הנה, זו חרשת, וכל החרשים כמובן מדברים שפת סימנים", שזה אגב מסר שמאוד רצוי על ידי קהילת החרשים המצומצמת. הקהילה הרחבה, הכוללת גם כבדי שמיעה קצת פחות מתלהבת מהמסר הזה...

milford

New member
מעניין

אני דווקא ראיתי את זה מכיוון אחר. קודם כל אני מבינה שאלו שהגיבו פה לא ראו יותר מפרק אחד ואני ראיתי כמעט את כולם וכן היו פרקים שבהם הראו שהיא לא מבינה כל מה שמדברים והיה אפילו פרק שבו אפשר היה להבחין שהיא מרגישה יותר טוב עם הלק"ש כי שם יש לה שפה משותפת אתם. ומאחר ורובכם לא ראיתם את רוב הפרקים אז קבלתם רושם, לדעתי, לא נכון. ואני לעומת זאת לא התרשמתי לטובה מהתכנית ששודרה השבוע... אז כנראה שיש פה גם הבדלי גישה לנושא. ועוד עניין שמעניין שכולנו, ואני ביניהם, לא התייחסנו אליו - התכנית ששודרה בערוץ 3 השבוע היתה עם כתוביות !! דבר שלא היינו חולמים שיקרה אבל הודות למאבקים של הארגונים יש יותר ויותר כתוביות בתכניות ולכן יש לנו אפשרות לראות את התכניות. ולכיסוף, את מדברת על תכניות כמו יצפאן שלצערי לחלק מאתנו אין אפשרות לראות בגלל חוסר הכתוביות אז זה אומר שעלינו להסתפק בתכניות שבהן יש כתוביות וזה באופן די ברור מגביל אותנו לרצון הטוב של החברות המשדרות שבוחרות אילו תכניות לשדר עם כתוביות ואילו לא. ורוב התכניות שאני רואה הן לא ישראליות מטבע הדברים וכך אפשר לומר שתרבות הצפייה שלי מבוססת על תרבות אמריקאית

למעלה