מישהו רוצה להסביר קשר שעור רבית למחירי נדל"ן?

מישהו רוצה להסביר קשר שעור רבית למחירי נדל"ן?

אני מבין שירידת רבית גורמת לעלית מחירי נדל"ן, אבל אני לא מבין מדוע אחרי שהרבית כבר ירדה לשעור מסוים שנשאר קבוע מחירי נדל"ן אינם מפסיקים לעלות.

k-don

Well-known member
כשהריבית יורדת (מחיר הכסף יורד) אנשים מוכנים לקחת הלוואות

גדולות לקניית דירה, כי ההחזר הוא המגבלה שלהם.
הדירות עולות בגלל שיש ביקוש.
אם לא ישנו את הריבית, בשלב כלשהו הביקוש יירד ואז מחירי הדירות יכולים גם לרדת.

ברגע שייעלו את הריבית, אוטומטית הביקוש יתחיל לרדת (שוב, בגלל מגבלות סכום ההחזר החודשי)

תודה, אבל השאלה היא אחרת.

הסברת את עלית הבקוש עד כדי כך שמוכנים לקנות במחיר גבוה יותר משהיה לפני ירידת הרבית, אבל כשמחיר הדירות הגיע למחיר שווי משקל חדש לפי הרבית הנמוכה אחרי שירדה, אני לא מוצא סבה שמחיר הדירות ימשיך לעלות.

k-don

Well-known member
סיבה נוספת לעליה יכולה להיות ירידות בבורסה.

אותם אנשים שהוציאו את הכסף מהבורסה מחפשים אלטרנטיבות השקעה

סיבה נוספת יכולה להיות שהביקושים הכבושים מתפרצים (הביקושים קטנו עקב מחיר למשתכן לדוגמא)

k-don

Well-known member
חוץ מזה מי אומר שהגענו לשיווי משקל ולכן המחירים מפסיקים

לעלות?

אתה לגמרי צודק למעט הנחת עבודה אחת - שהמחיר הגיע לשיווי משקל

מעצם זה שהוא ממשיך לעלות, נובע שעדיין אין שיווי משקל.
בנתיים הממשלה עושה גם מהלכים להגדלה נוספת של הביקושים -
הגרלה למבצע סוף עונה של דירות בהנחה ואז הביקוש עולה אפילו יותר.
&nbsp
&nbsp

הנחתי שהשוק כבר בשווי משקל כי הרבית נמוכה כבר כמה שנים

אני מתקשה להאמין שהשוק מגיע לשווי משקל באחור רב כל כך ואף על פי כן כבר כמה שנים אני שומע שההסבר להמשך עלית מחירי נדל"ן הוא הרבית הנמוכה.
בכל אפן, הבנתי מהתשובות פה שאין לי חור בידע על המנגנון, וזה מה שהיה חשוב לי. תודה לכולם.

אבל אולי תוכל לתקן חור בידע של חבריך

החושבים שנדל"ן הוא הדבר היחיד שקיים במשק
ולכן בכל דיון מייעצים לנגידת הבנק להעלות את הריבית.
בפועל, נדל"ן הוא חלק קטן מאד מהדברים עליהם משפיעה הריבית.
חלק משמעותי הרבה יותר הוא כל מערך הייבוא-ייצוא של ישראל.
העלאת הריבית תוזיל ככל הנראה את מחירי הדירות אך גם במחיר
נמוך יותר יהיה קשה לרכוש למי שיאבד את מקום העבודה בגלל
שינוי שער החליפין שתגרום עליית הריבית.

בנק ישראל כגוף המנהל כלכלה קטנה משל מחוז לוס אנג'לס (20 מיליון תושבים)
לא באמת עצמאי בהחלטותיו.
ככל שבכל העולם המערבי הסוחר איתנו הריבית נמוכה, גם אצלינו היא תהיה כזו.

mshn

New member
עליית מחירי הנדלן - לא רק בעטייה של ריבית נמוכה

שלום רב
גורם נוסף שהיווה קטליזטור לנהירה לשוק הנדלן הוא ההבנה של אזרחים שהחסכונות הפנסיוניים שלהם בסיכון משמעותי.

בתחילת שנות האלפיים הגרעונות האקטורים של קרנות הפנסייה היו כל כך גדולים שבממשלה הבינו שיצטרכו להזרים לשם מילירדי שקלים. לאט לאט העבירו את הכספים לשוק ההון, הוציאו את השליטה בכספים מגופים ריכוזיים לקרנות פרטיות, דמי הניהול עלו משמעותית (עד שנעשו תיקונים בעניין זה). בעיקר מה שקרה זה שהפנסיות המובטחות הופסקו, והציבור הבין שהפנסיה שלו בסיכון, למעשה אף אחד לא יודע כמה כסף יהיה לו ביום שיצא לפנסיה. לכן הציבור החליט להשקיע בבטון, זה לא מרוויח המון (התשואות לא מרשימות 2%-4%, מקסימום 5%), אבל זה יציב לאורך זמן, זה שלי, אני לא תלוי בהישגי הקרן, אני מוריש את זה , ועוד.
מי שעוזב את שוק הנדלן הם אותם משקיעים שעסוקים בלמקסם את הכסף לעשות EXIT ולהמשיך הלאה. רוב המשקיעים שמצאו בשוק הנדלן איזשהו יסוד חזק להבטחת הפנסיה שלהם לא ישנו את הכיוון בגלל תשואה פחות מרשימה או עליית ריבית כזאת או אחרת.

למעלה