מישהו רוצה לשאול/לדעת משהו על טורנירים של..

darkAI

New member
מישהו רוצה לשאול/לדעת משהו על טורנירים של..

סופר טורבו SNG? החלטתי לנסות לעבור לטורנירי super turbo לפני כשבועיים ומאז טחנתי רק אותם. אחרי יותר מ1000 טורנירים כאלה בשבועיים האחרונות, I pretty much have it down. זאת גם אחת הסיבות שאני כמעט לא נמצא בפורום לאחרונה
מכיוון שלא יצא לי לראות פה אף אחד שמשחק רק אותם בצורה רצינית ומכיוון שיש פה מחסור בשרשורים לאחרונה, חשבתי שאם למישהו יש שאלות כלליות או ספציפיות לגבי הטורנירים האלה - תרגישו חופשייים לשאול

shaywh

New member
בגדול מה הטווח שלך בBU ובSB בתחילת הטורניר?

שיחקתי כמה כאלה בעבר ותמיד הייתי קלולס בקשר לאזור הזה.במיוחד הסמול בליינד כשיש עוד שחקן אחד בסה"כ. ועם איזה טווח אתה מגן על הבליינד שלך? (לא נגד איזה UTG אלה דחיפה סטנדרטית כלשהי) קל לך יותר לשחק הרבה מאלה במקביל?

darkAI

New member
כבר חשבתי שלא אקבל תגובות ../images/Emo13.gif

אוקיי, אז ככה.. דבר ראשון, בהחלט יותר קל לשחק הרבה טורנירים כאלה במקביל. מרבית ההחלטות נעשות אוטומטית ובעיקרון כמעט שאין post-flop play. מנגד - בגלל שאין משחק של אחרי הפלופ, המשחק מתקדם יותר מהר ואתה תצטרך לעשות הרבה יותר פעולות בדקה בהשוואה לאותה כמות שולחנות במשחק רגיל. במשחקים רגילים אני משחק 6 תחרויות בו-זמנית, בסופר-טורבו אני משחק לפחות 10. שיחקתי גם 15 בו-זמנית בלי שום בעיה אבל אני נוטה להעדיף 10 כדי להתרכז קצת יותר בshort-handed play, במיוחד שאני עדיין לא בטוח שאני משחק אותו בצורה אופטימלית וגם בגלל שב10 שולחנות אני גם מספיק לרשום notes פה ושם. אם אין לי שום מידע על השחקן בבליינדים, אז משהו באיזור +QJo+, QTs+, 22 מהדילר ומשהו כמו J9s+, JTo+, 22+ מהSB. מנגד - אני זורק KQ מהUTG בלי שום בעיה. עם 10BB, זה סופר-טייט מהמקומות הראשונים ומאוד לוס מהמקומות האחרונים. מנגד, מול יריב משוחרר, אני דוחף יותר טייט מהדילר והSB. מגן על הבליינד.. תלוי מול איזה יריב. יש כאלה שדוחפים כל 2 קלפים מהSB ויש כאלה שדוחפים רק את ה20% העליונים שלהם, אני פשוט מתאים את הטווח שלי אליהם כך שיש לי יתרון בטווח הארוך. בנוסף, כשאתה יושב עם קצת צ'יפים, טווח הדחיפה שלך, בעיקר במקומות האחרונים עולה דרמטית. עם 5BB מול יריב טייט כשאתה יושב בSB, אתה יכול לדחוף כמעט כל 2 קלפים בצורה רווחית בהנחה שיש לך fold equity. מה שכן, כשלך או מי שאתה דוחף עליו יש מעט מאוד צ'יפים ואין לך fold equity, אתה צריך לשחק יותר טייט גם כן.

LamLamos

New member
שיחקתי כאלה בכמויות בויקטור

זה לא פוקר זה תחרות גניבת בליינדים ומי מקבל יד נכונה בזמן הנכון אבל זה הרבה יותר כיף ומהיר מהטורנירים האיטיים =]

darkAI

New member
זה בהחלט לא פוקר

אבל זאת דרך מצויינת לצבור נקודות FTP, בעיקר כשאתה רוצה לקחת את הזהב בironman + לשחרר בונוס
מה גם שאם אתה טוב, אז יש לך יתרון קטן[1%-5%], אבל בטווח הארוך ובפרט בהתחשב בעובדה שאתה יכול לשחק הרבה כאלה בו-זמנית והם נמשכים רק 20 דקות - אתה יכול להרוויח לא רע מהם

יוהדיקו

New member
לי יש בעיה איתם בכמות הציפים ההתחלתית

אני מאוד אוהב את האקשן שכולם מתחילים הישר משלב 3 בטורניר וכל 5 דק' הבלינדים קופצים... אבל טעות הכי קטנה ואתה בדרך החוצה! זה הוא סוג של הימור ופחות הפגנת כישרון משחק

darkAI

New member
כן ולא

אין לך פה משחק של אחרי הפלופ אז אין הרבה מקום לטריקים שונים, אבל אלמנט המתמטיקה במשחק והיכולת לשים את היריב על טווח ידיים נעשה הרבה.. הרבה יותר חשוב. זה אכן הימור אם אתה משחק תחרות אחת כזאת. זה משחק עם אלמנט מזל עצום ואפילו אחרי 100-200 תחרויות כאלה, שחקן מפסיד יכול להיות ברווח. אבל כמו שאמרתי - אני משחק אותם בסטים של 10-15 תחרויות ואחרי די הרבה זמן, הסטטיסטיקה מתאזנת ומה שנשאר זה הרווח מהedge הקטן שיש לך על פני היריבים או ליריבים על פניך. זאת גם אחת הסיבות שצריך בנקרול עצום ביחס לbuy-in. יצא לי להגיע למצב שבו הייתי בהפסד של כ80 buy-ins אבל יש יותר גרוע. שמעתי על מספר שחקנים שהיו מורווחים בטווח הארוך אבל הגיעו גם להפסד של 200 buy-ins. אבל שוב - בסופו של דבר הסטטיסטיקה מתאזנת

Harleydude

New member
זה לא שהסטטיסטיקה לא מתאזנת

זה פשוט שהסווינגים לא שווים את זה. אמנם לא שיחקתי טורבו SNG הרבה אבל פעם שיחקתי הרבה SNG רגילים והנקודה ההיא שאתם פתאום 4-5 אנשים והבליינדים מתחילים לעקוץ ואתם מתחילים לשחק הטלות מטבע וכל 70\30 הלב שלך בתחתונים פשוט לא שווה את זה. זה טוב בשביל לבנות בנקרול בהתחלה ותו לא.

darkAI

New member
אז תשחק על סכומי כסף שהלב שלך לא יהיה

בתחתונים

Harleydude

New member
זה עדיין לא שווה את זה

לשים 40-50 דק' משחק והחלטות טובות על הAK שלך מול איזה 99\1010... בקאש אני יודע דבר אחד - אם עשיתי היום יותר החלטות טובות משגויות אני אצא בפלוס. גם אם היה לי באד ביט או שניים עם 300 ומשו ידיים בשעה (וזה כולה 4 שולחנות כשאני בטוח שהרוב משחקים יותר) אחרי סשן של 3-4 שעות זה נהיה כלום. חוץ מזה שבאמת נמאס לי להטיל מטבעות, גם טורנירים אני בקושי משחק היום, רק מדי פעם כשנגיד סופ''ש ובא לי לשבת ולקרוא איזה EBOOK של פוקר וללמוד קצת אני מדליק איזה 2-3 טורנירים ומשחק על אוטומט. בסופו של יום, הכסף האמיתי והיכולת נמצאים בקאש, כשיש לך יתרון מול שחקן שיושב איתך אז הידיים שתשחקו יהפכו ל$$$, במיוחד שעם ערימה יש לך הרבה יותר מקום לנצל חולשות ולהכניס יריבים לספוטים קשים במקום לשבת ולחכות למשיח. בקאש גם אני יודע דבר אחד, הדבר היחיד שקיים כשאני באמצע יד זה הסיטואציה והיריב. זהו. בטורניר אני צריך להתחשב בזה שאני שורט (כולם שורט בדר''כ עד סוף הטורניר, אפילו הצ'יפ לידר בטורניר של 1000 אנשים אחרי 3 שעות בקושי עובר את ה100 ב''ב), בבליינדים, בבועה, בזה שכל שניה מתחלף לי השולחן, ולהתפלל כל פעם שיש הטלת מטבע (ויש הרבה). ואם זה לא מספיק, אז גם הכסף שאתה מקבל אחרי 6 שעות משחק לא שווה אגורה אם לא הגעת לפיינל טייבל. בקיצור, בואו לקאש =)

Kenner

New member
נצל"ש - מאיזה בנקרול להתחיל בקאש?

אני כרגע מאוד מתחיל, כלומר אני יחסית יותר טוב ממתחילים רגילים, כי קראתי כבר כמה ספרים, ובינתיים אחרי שהתחלתי עם המינימום של 50 דולר, דרך סיטנגואים של 2.25 דולר הגעתי ל80 דולר בשבוע, והולך לי טוב. כל מה שאתה אומר נשמע מאוד מפתה, אז תהיתי מאיזה בנקרול אתה ממליץ לעבור לקאש? כי בינתיים כששיחקתי פה ושם 0.1-0.2 שזה מה שהבנקרול שלי נותן לי, אז בעיקר הפסדתי מול שחקנים שממש אין להם מושג מה הם עושים (בסכומים כאלו נמוכים). בקיצור מאיזה בנקרול היית ממליץ להתחיל לשחק קאש ועם איזה בליינדים? תודה

2המרפא

New member
לדעתי האישית הבנקרול לקאש צריך להיות רציני

לפחות אלפייה שתוכל לשחק סכומים רציניים של 0.25\0.5 פחות מזה זה בזבוז זמן נגד אידיוטים שרק יכניסו אותך לטילט.

ToonArmy1

New member
צודק!

יש הרבה דבילים בסכומים הנמוכים בקאש, אני בכלל לא הייתי נכנס לשם במקומך, זה בזבוז זמן!

Harleydude

New member
אני חייב לחלוק על האמירה הזאת

אם לא תדע לנצל את האמאמא של הפישים בקאש יהיו לך דליפות שימשיכו איתך לסכומים יותר גבוהים וחבל לשלם אחרי זה הרבה כסף על מה שאתה יכול לפתור ולסדר בסכומים נמוכים, באמת. אני מבין את הבאסה הזאת שמישהו עם K9 שבר לך ת'אסים אבל צריך ללמוד לא לפחד מפלופים ולדעת לפעמים לקחת ליינים טיפה יותר פסיביים ממה שנהוג בטורנירים וואללה גם לפעמים לקפל. לדעתי מה שקורה במיקרו סטייקס זה שכן יש הרבה אהבלים אז צריך לדעת לשחק את הVALUE GAME, שזה לשחק על נטו ערך ולנצל את העובדה שיהיו לדגיגים טווחים רחבים מדי אחרי הפלופ. שזה אומר לדעת איפה לשים את הקו עם טופ פייר, אוברפיירס וכו' מבחינת גודל קופה ויחס לערימה שלך, לדעת לפרש שינויי מומנטומים ולדעת מתי כן לשחק קופה קטנה עם היד הכביכול גדולה שלך. אני חושב שרוב האדג' (אם לא כולו) אצל השחקנים שמביסים מיקרו סטייקס בא דווקא מקיפולים ומהימנעות ממצבים של לסכן הכל עם הסקנד נאטס או להתאבד על הAA\KK שלך במצבים שאתה לא מנצח הרבה.

Harleydude

New member
בנקרול לקאש

החוק היבש אומר 20 כניסות, אני הייתי ממליץ לא להיות שורט סטאק אלא ללמוד לשחק עם ערימה מלאה (100 ב''ב). לפי ההגיון הזה אתה יכול עם 40 דולר כבר לשחק סנט-2סנט (ות'אמת להרוויח לא כזהה רע). תתחיל להתנסות בקאש בקטנה כשיש לך זמן\מצב רוח. בתכל'ס רק ב25NL תתחיל לפגוש קבועים ולראות רמה ובשביל זה צריך 500$. תגדיר לעצמך מראש חוקי בנקרול ומתי אתה מפסיק לשחק בלבל הנוכחי, תצטרף ל2+2, תקרא קצת, תפרסם ידיים, קח את זה לאט. אני אישית ממליץ על קאש, אבל כמו שאתה רואה לא כולם מסכימים איתי, אז תנסה, תראה איך זורם לך, ותחליט איפה אתה עומד בנושא הזה. בהצלחה!

darkAI

New member
אין שום הבדל בבחינה הזאת.

תשאל אנשים שמשחקים קאש ועברו downswings של כמה חודשים - הם עשו את ההחלטות הטובות אבל מה לעשות - עדיין הפסידו. אותו הדבר הטורניר - בפוקר תמיד יש הימור מסויים. אבל כשאני עושה יותר החלטות טובות משגויות, בסופו של יום, בתור אחד שמשחק הרבה טורנירים ולא רק אחד - אני גם לרוב אצא בפלוס אלא אם כן יש לי חוסר מזל מטורף. ומניסיון אישי, ב1200 ידיים[4 שעות, 300 לשעה], אתה די בטוח תחווה יותר מbad beat אחד
ולא בא להעליב אבל נראה לי שאתה לא ממש יודע לשחק טורנירים. העובדה שאתה מדבר על קאש בתור המשחק שבו אתה יכול לנצל חולשה של יריב עם ערימה גדולה ולא על טורנירים, כשזה בדיוק להיפך, מראה שיש פה בעיה לוגית בטקטיקה. זה שהיכולת יותר נמצאת בקאש, בהנחה שאתה משחק דיפ-סטאק ולא נגד איזה 6 שורטים, אני מסכים. או אם לדייק - ה"פוקר האמיתי" נמצא בקאש, בטורנירים מצד שני יש הרבה יותר אלמנטים להתחשב בהם מה שהופך אותם ליותר קשים ממספר בחינות לדעתי. אבל זה נתון לדיון. מה שכן, לגבי האם הכסף האמיתי נמצא בקאש או בטורנירים.. להלן הנתונים שלי מ4 רמות שונות של תחרויות, כולם לא כולל רייקבק: $1 - אחרי כ530 תחרויות, 37708 ידיים, רווח של $0.69 לכל 100 ידיים. $2 - אחרי 61 תחרויות, 5003 ידיים, רווח של $3.8 לכל 100 ידיים. $5 - אחרי 110 תחרויות, 7989 ידיים, רווח של $7.83 לכל 100 ידיים. $3.5 super turbos - מה שהתחלתי לשחק לאחרונה - סה"כ של 1330 טורנירים, 4575 ידיים, רווח נטו של $5.9 ל100 ידיים. במקרה הזה - רייקבק של $105 מעלה את זה ל-$8.1 ל100 ידיים. עכשיו תחשב איזה בנקרול צריך כדי לשחק בכל סכום, תחשב באיזה בליינדים של שולחן קאש זה מקביל ותחשב כמה רווח יוצא לך אפילו בוא נניח.. 10bb/100 ותראה את אחת הסיבות שאני מעדיף טורנירים

darkAI

New member
ההתחלה של ההודעה לא ממש יצאה טוב

כמובן שיש הבדל אבל שוב - גם בטורנירים וגם בקאש יש downswings. לטעמי הdownswings של הקאש הרבה יותר מדאיגים אותי, במיוחד בתור אחד שמשחק יותר מידי אגרסיבי בקאש, מה שגורם להרבה יותר variance
ותתעלם מהפסקה השנייה. מה שכן - התבלבלתי בנתונים של הsuper-turbos. הידיים שלהם יושבים על מסד נתונים אחר וכשעברתי אליו, זה לא העביר אותי למשתמש שלי. בכל אופן, תיקון קטן: $3.5 super turbos - מה שהתחלתי לשחק לאחרונה - סה"כ של 1330 טורנירים, 33,300 ידיים, רווח של $0.81 לכל 100 ידיים. במקרה הזה - רייקבק של $105 מעלה את זה ל$1.13 לכל 100 ידיים

Harleydude

New member
צ'מע אחי

קודם כל, אנחנו מדברים פה בכיף וחולקים דעות, אני לא באתי לקטול אותך אז בבקשה אל תגיד שאני לא יודע לשחק טורנירים. א. שיחקתי לפני כשנה טורניר 50$ עם 1200 משתתפים בסטארס שהיה בו 50K גרנטיד ולקחתי מקום ראשון ו9.5K. ב. השנה שאני בקושי נוגע בטורנירים ומחזיק בדעה של טורנירים זה בעע אני ב+ של 3K מטורנירים כשרק לפני חודש לקחתי מקום שני בטורניר של 6מקס ואלפיה. באתי גם לכתוב שפעם הייתי גריינדר של SNGים והמשחק שלי היה SNGים של 100$ שהייתי מורווח מהם בקבוע ושיחקתי גם יותר גבוה אבל לא בא לי להתחיל לחפור, מה גם שבבקשה אל תשאל אותי מה ה SN שלי ובוא נסמוך על זה שאני לא מז*** בשכל (כי אין לי שום סיבה לכך ת'אמת) ואני אומר ת'אמת. בסופו של יום משחקים פוקר מסיבות שונות, הנפוצה מביניהן היא כסף. אם אתה מרוויח טוב בטורנירים וזה התחום החזק שלך וואללה אחי שיהיה רק בהצלחה ואני אשמח לראות אותך עולה ומצליח כמה שיותר, באמת. כל אחד ומה שטוב לו. יש אנשים שהמשחק הכי רווחי שלהם זה HU קאש דיפסטאק ויש אנשים שהמשחק הכי רווחי שלהם זה טורנירים עם אלפי אנשים וערימות צרות. אני רק אמרתי את דעתי לגבי טורנירים, וזה ש: א. בטורניר רב משתתפים הכסף לא שווה (לדעתי) את הזמן המושקע אם לא הגעת לפיינל טייבל (דרך רבת הטלות מטבע והימנעות מבד ביטים ומצבים אוטומטיים שאתה חייב לדחוף כי ההסתברות מכריחה אותך ואתה צריך לקוות שתמיד תהיה במצב סבבה וזה יסתדר לטובה) ב. בשולחנות בודדים מגיעים לנקודה שבה הערימות ממש צרות ביחס לבליינדים ועצם העובדה אם בכלל אתה יוצא מהשולחן הזה עם שקל אחרי ש40 דק' שיחקת טוב יכולה להיות תלויה בהטלת מטבע. אפ'חד לא אומר שאין דאוןסווינגים בקאש ( מכיר את הבעיה מקרוב תאמין לי). מה שאני אומר זה שלשחקן יש הרבה יותר שליטה בכל שלב של כל יד וזה לא בושה להיות קצת NIT כשצריך. מה שעוד אמרתי, זה ששחקן חלש ממך יהיה שווה $$$ איתך בשולחן במקום שהוא יהיה שווה צ'יפים שספק אם יהפכו למשהו כשתדחוף AK והצ'יפ לידר יזרום איתך עם ה88 שלו.

darkAI

New member
בגלל זה אמרתי להתעלם מהפיסקה השנייה

בהודעה הקודמת שלי. היא יצאה יותר מידי אגרסיבית וזאת כמובן לא הייתה הכוונה
אני חושב שאנחנו מדברים על טורנירים שונים. אתה מדבר על הטורנירים של מאות או אלפי משתתפים. באלה אני לא משתתף אלא פעם בירח כחול. הסיכוי שלך לזכות בהם הוא כ"כ נדיר שאתה צריך לשחק עשרות אלפי, אם לא מאות אלפי, טורנירים כאלה כדי בכלל לחשוב על האם אתה יוצא מורווח מהם בטווח הארוך או לא. מסכים איתך לגמרי לגביהם. לא לחינם קוראים להם donkaments
אני מדבר על טורנירים של 45, 90 ו-180 משתתפים איפה שהvariance לא כזה עצום ואתה יכול להגיע לwinrate די קבוע. ותראה, זה די פשוט. אם למישהו כ"כ צורם הקטע של לשחק כמה שעות ואז לא להגיע לכסף בגלל הטלת מטבע שהוא הפסיד - שפשוט יפתח לפחות 4 טורנירים, בהנחה שבחצי מהם תגיע לשלבים המאוחרים ובאחד תפסיד הטלת מטבע ובאחר לא - אתה בפיינל טייבל
גם בקאש אותו עיקרון. כשהיריב שלך מחליט להיכנס בשלב מסויים אול-אין[או אתה לצורך העניין], בהנחה שאין לך את הנאטס, אתה שם את היריב על טווח ידיים מסויים וטווח דחיפה/השוואה מסויים, לוחץ על הכפתור ומתפלל שזה מה שחשבת ולא האופציה האחרת. אני גם שם את היריבים על טווח ידיים מסויימים ואיך הם משחקים איתם והולך לפי ההסתברות שהוא קיבל את היד הזאת ומה ההסתברות שלי לנצח במידה והוא משווה ולפי זה מחליט מתי לדחוף, מתי רק להשוות, מתי לעלות מין-רייז ומתי לקפל. כמובן שיש פה הרבה יותר shove-and-pray מבקאש, אבל גם שם זה קיים, בפרט בnosebleeds שמהם אני רחוק שנות אור
בתור אחד שמשחק במקביל 6 שולחנות של טורנירים רגילים וכ10-15 של סופר-טורבו, אין לי בעיה להפסיד בהטלות מטבע פה ושם. כל זמן שאני יוצא עם רווח הרבה יותר גבוה מהפוטנציאל המקביל במשחקי קאש - אני מעדיף להישאר בהם. על טעם ועל ריח..

Harleydude

New member
לגמרי על טעם ועל ריח =)

מה שכן, אני הרבה פחות מעורב באולאינים פרי-פלופ ובהטלות מטבע ובכלל בלהיות תלוי בלפגוע בידיים (מה שעושה רק טוב למצב הנפשי שלי) :)

למעלה