מישהו רציני, אני צריך מידע על.... H-)

• פותח הנושא ZC18
  • פורסם בתאריך

ZC18

New member
מישהו רציני, אני צריך מידע על.... H-)

אם יש לך מושג מה בדיוק הולך בדיוק בגיבוש חטיות של צנחנים אני אשמח אם תפרט כל פיסת מידע תעזור ותתקבל בברכה אני חוזר כל דגבר קטן שאתם יודעים תכתבו תודה!!!!!!! :-()

יח``טיות צנחנים----------------גיא

טוב לא ביצעתי את הגיבוש, אבל שירתתי בצנחנים ושמעתי דברים, ומאחר שאתה מחפש כל פיסת מידע, החלטתי לנסות לעזור לך. טוב אז הגיבוש מתקיים כשבוע לאחר תחילת הטירונות (תקופה שמכונה ``טרום טירונות``), והוא מתרחש בבט``ר סנור ובסביבתו הקרובה. לגיבוש לא חייבים לצאת, ורק מי שרוצה ומתנדב הולך. בנוסף אני מכיר אישית חייל שעשה לפני הגיבוש המון בעיות, ישב יום במעצר, ולכן לא נתנו לו לצאת לגיבוש בכלל. מכל גדוד יוצאים בדרך כלל בסביבות ה 200 חייל. בקיצור, מדברים שהבנתי מאחרים, הגיבוש אורך שלושה ימים: היום הראשון הוא ה``מפורסם`` מכלום, והוא ברובו זחילות (``אתה זוחל יותר משאתה הולך`` ביום הזה) שמתבצעות על אבנים ואספלט, וכן טיזוזים והרבה ריצות חוזרות ונשנות. ביום הזה מנפים מיד את כל מי שמלכתחילה לא מתאים לגיבוש. ביום השני יש בעיקר פעילות של שקי חול, אלונקות, זחילות נוספות, תרגילים קבוצתיים וכו`. ביום השלישי כמעט ולא עושים כלום. לפי מה שהבנתי יש איזה מסע אלונקות וקצת ריצות. ו ז ה ו. סיימת את אחד הגיבושים הקשים בצה``ל. לאחר שבוע יש ``מסדר דמעות`` בו עומדים כל המסיימים ומקבלים את התוצאות. זהו בעקרון, זה מה שאני יודע. נ.ב. רונן אמר לי פעם שאחד הדברים המעצבנים ביותר הוא, שהכל תחרות קשה, ומלבד פעילות מועטת אין שם קטע קבוצתי. הכל מתבצע במתכונת של מיקצים, הסתדרות בסדר הגעה, אלונקה סוציומטרית, או התחרות הקשה מכולן- בה רק הראשון נרשם ומקבל ניקוד, ולהגיע מקום שני, זה בדיוק כמו להגיע מקום אחרון. גיא

tbone

New member
שאלה

בתור אחד שסיים בצורה די טובה גיבוש מטכ``ל ו-669, רציתי לדעת עד כמה יהיה לי קשה בגיבוש יחטיות?

Tbone- זה רק תלוי בך כמובן

מבחינת קושי הגיבוש אמור להיות קשה יותר משל 669 ובערך ברמה של מטכ``ל, אבל מרוכז יותר כי הוא קצר ביומיים (שוב, אני עצמי לא הייתי בו מעולם) הכל תלוי באיזה מצב פיזי ונפשי אתה מגיע לגיבוש. אתה מתגייס לצנחנים? כבר היה לך ראיון והכל? גיא

tbone

New member
גיא...

עבורי, גיבוש 669 היה יותר קשה ממטכל, בדיוק בגלל אותה סיבה שאתה ציינת- הוא היה הרבה יותר מרוכז. בכל מקרה, ככל הנראה אני אגיע לצנחנים, את הראיון אני אעשה באוגוסט ואז הגיוס הוא בנובמבר. אין סיבה מיוחדת שאני לא אעבור את הראיון נכון? אני רק צריך להראות נכונות לשרת ביחידה...

Tbone אחי.

היי. קראתי את ה``דיון`` שלך עם גיא ובלבלת אותי (או שמא אני התבלבלתי בעצמי) לגמרי. לא הבנתי כ``כ את השאלה שלך. אני חושב שהדבר הראשון שאתה צריך לעשות עכשיו זה להחליט לאיו יחידה אתה רוצה ללכת. אני מציע לך לא לפסול על הסף את האפשרות ללכת לגדודים - זה יכול להיות נחמד, ומכובד לא פחות מכל סיירת לדעתי. אחרי שתחליט יהיה לך הרבה יותר ברור מה קורה ואיך. אם החלטת אבל אתה לא יודע איך מגיעים אני יכול לברר לך. בקשר לשאלת הראיון (``שאני לא אעבור את הראיון נכון?``), לא ברור לי לאיזה ראיון אתה מתכוון. ראיון לצנחנים? באמת אין סיבה שלא תעבור. סיימת שני גיבושים והסבירות שלא יקחו אותך היא נמוכה מאוד (עם זאת עליך לזכור כי ייתכן שפשוט לא נשאר מקום, אך זה מאוד לא סביר במקרה שלך). גיא

חחחח ^ כתבתי ``גיא`` למטה..

שים לב לעובדה שחתמתי את ההודעה בשם ``גיא`` כי פני שכתבתי את השם עברתי על השורה הראשונה.. האם אני משתגע??? רז

liorle1

New member
ואיך מגיעים לינמ``מ?

גם דרך גיבוש יח``טיות צנחנים?

Casus Belli

New member
ינמ``מ -

יחידה נגד מטוסים מוצנחת. שייכת לחיה``א. עוד פרטים באתר למטה.

tbone

New member
?

אז מה הקשר בין ינמ``מ לגיבוש יחטיות של צנחנים?

liorle1

New member
וגם מגיעים מהצנחנים.

לפי הכתבה ב- isayeret.com. כתוב גם שיש קשר חזק בינה לבין מגלן.

liorle1

New member
חסע``פ - חה``ן, סיירת, עורב ופלחי``ק.

זה בד``כ הכינוי הנפוץ לכולן. כאשר בגולני יש גם אגוז, ובצנחנים יש (לפחות בהתחלה) גם את מגלן. רק שלא ברור לי איך ינמ``מ משתבלת בסיפור הזה ואיך מצטרפים טליה.

קודם כל בוקר טוב, (אינעאל ראבאק)

קצת פחות משלוש שעות שינה - לא רע... הם מתקדמים יפה בתכניות אימונים, השלב הבא יהיה ללא ספק לצלוב אותנו, או פשוט להחזיר אותנו הישר אל פלגת המסלול האהובה. ``לא נורא, לפחות היום יהיה יום קל`` -אמר המסלולניק וצעד בעוז לעבר המשאית, משפט זה מיועד לחברי שיבואו לקרוא הודעה זאת מאוחר יותר ויצחקו בנוסטלגיה... היו ימים לא משנה - לעניננו (איך שלא כותבים את המילה היא תראה רע.): רציתי להעיר הערה חשובה (האמנם?)- ה``יחסים``, או הקשר אם תרצו, בין אגוז לגולני, ובין היחידה שלנו לצנחנים הוא שונה בתכלית. זה אולי מזיז לכם ארבע שערות בגבה בערך, אבל זה חשוב לגאחצ``ן (גאוות יחידה שחצנית ונוצצת) שלנו. בקשר ליחידה שניה שהיזכרתם (האנטי-טייסים), היא לא משתבצת ולא מגיעים אליה, לטובתכם. (אלא אם כן אתם טובים בדוקים ושש-בש, והמבין יבין). רז שהחליט להגיד בוקר טוב.

למעלה