יח``טיות צנחנים----------------גיא
טוב לא ביצעתי את הגיבוש, אבל שירתתי בצנחנים ושמעתי דברים, ומאחר שאתה מחפש כל פיסת מידע, החלטתי לנסות לעזור לך. טוב אז הגיבוש מתקיים כשבוע לאחר תחילת הטירונות (תקופה שמכונה ``טרום טירונות``), והוא מתרחש בבט``ר סנור ובסביבתו הקרובה. לגיבוש לא חייבים לצאת, ורק מי שרוצה ומתנדב הולך. בנוסף אני מכיר אישית חייל שעשה לפני הגיבוש המון בעיות, ישב יום במעצר, ולכן לא נתנו לו לצאת לגיבוש בכלל. מכל גדוד יוצאים בדרך כלל בסביבות ה 200 חייל. בקיצור, מדברים שהבנתי מאחרים, הגיבוש אורך שלושה ימים: היום הראשון הוא ה``מפורסם`` מכלום, והוא ברובו זחילות (``אתה זוחל יותר משאתה הולך`` ביום הזה) שמתבצעות על אבנים ואספלט, וכן טיזוזים והרבה ריצות חוזרות ונשנות. ביום הזה מנפים מיד את כל מי שמלכתחילה לא מתאים לגיבוש. ביום השני יש בעיקר פעילות של שקי חול, אלונקות, זחילות נוספות, תרגילים קבוצתיים וכו`. ביום השלישי כמעט ולא עושים כלום. לפי מה שהבנתי יש איזה מסע אלונקות וקצת ריצות. ו ז ה ו. סיימת את אחד הגיבושים הקשים בצה``ל. לאחר שבוע יש ``מסדר דמעות`` בו עומדים כל המסיימים ומקבלים את התוצאות. זהו בעקרון, זה מה שאני יודע. נ.ב. רונן אמר לי פעם שאחד הדברים המעצבנים ביותר הוא, שהכל תחרות קשה, ומלבד פעילות מועטת אין שם קטע קבוצתי. הכל מתבצע במתכונת של מיקצים, הסתדרות בסדר הגעה, אלונקה סוציומטרית, או התחרות הקשה מכולן- בה רק הראשון נרשם ומקבל ניקוד, ולהגיע מקום שני, זה בדיוק כמו להגיע מקום אחרון. גיא