מישהו שאל אותי

RobinhooDw

New member
מישהו שאל אותי

על איך אני יודע שאני לא אגמגם. ובכן, בכל מקרה רציתי לפרט יותר אז ככה, הרקע לתופעה פשוטה למדי. לדעתי כולנו התחלנו לגמגם בגיל צעיר מסיבה זאת או אחרת, לא חשוב. אלא מאיתנו שלא הצליחו לדבר הפסיקו לדבר עד שהצליחו, אלא יצאו לא מגמגמים. אך אנחנו, אנחנו נתקענו ובמקום לא לדבר ניסינו לדבר בכוח. כתוצאה מכך נכנסנו למעגל שאנחנו יצרנו לעצמנו שלא ניתן לצאת ממנו. אימצנו אץ החזה, זה גרם לנו להמשיך לגמגם ואף לגמגם יותר, כמו כן גרם לנו להרגיש לא טוב, תאמינו או לא אבל לדעתי כולנו מרגישים רע כל חיינו בדיקות רפואיות לא מזהות את זה כמשהוא לא קשורה. איננו יודעים זאת כי התרגלנו לכך כל חיינו, כל חיינו הרגשנו כך. אנחנו מאמצים את השרירים שלוחצים על הצלעות וכך הם נשארות. איך אני יודע זאת, אגיד לכם. כשאני מאמץ את השרירין בבטן אני בעצם לוחץ על הצלעות בדרך הפוכה. וכתוצאה מכך אני מרגיש טוב... תחשבו רגע, כששואלים אותכם "איך אתם מרגישים" חשבתם פעם למה אתם אומרים "טוב" או "סבבה" וכדומה? עד לפני כשנה לא ידעתי מזה להרגיש "טוב", כשנשאלתי "איך אתה מרגיש טל" הייתי אומר "טוב". עכשיו כשמישהו שואל אותי "איך אתה מרגיש טל" אני מבין למה אני אומר "טוב" קשה להאמין... וגם לא תאמינו וחבל אבל זאת האמת. אימוץ הבטן הוא לא שיטה לשיפור הגמגום, הוא דרך להיפטר ממנה, השיטה של ברברה לכל שיטה אחרת הם שיטות להתמודד עם הגמגום, הבעיה קיימת אבל יש דרכים "לשפר אותה". אם תאמצו את הבטן למשך כמה חודשים, תראו שאתם מרגישים שונה.

elanc10

New member
כילד בן 16 הכותב בשגיאות חמורות

ואינו מבין למה צריך ללמוד? אתה יודע ממש המון! הפכת לאורטופד מומחה, לפסיכיאטור,פסיכולוג, פילוסוף! הבעיה שאתה מציף את הפורום בשיטת הצלעות ומוריד את הפורום לזולות! אנשים רצינים ומבוגרים לא יכנסו הנה כשיקראו את ההודעות העילגות שלך! צר לי שעלי להיות בוטה, אבל זה לא יעזור ואתה תמשיך להציף עד שתשאר לבד בפורום! אתה ילד בן 16 שהפסיק לגמגם! כל הכבוד! תכנס לאתר עם ילדות, תתכתב איתן על עניני נוער ותתחיל לצאת ולהרגיש טוב! למה לך להמשיך להתיסר ולייסר אותנו? בקשר לשיטת הצלעות שפיתחת,תרשום עליה מהר פטנט,שלא יגנבו לך אותה עם התמלוגים. אתה באמת לא מבין למה אני מתכוון?

RobinhooDw

New member
אנשים רציניים ומבוגרים כמוך

לא רצויים כאן. לך תגמגם כל חייך, סליחה כבר עשיתה את זה. אלוהים יודע שעם ההתיחסות שלך לכל דבר לא תגיע לשום מקום. חוץ מזה, אנשים "רציניים" כמוך לא יכנסו לכאן כשיראו איך אתה מתייחס לפורום. mgamgem כבר אמר לך ובצדק, נמאסת כבר לך כבר... אני רק מנסה לעזור אתה רק פוגע באחרים עם ההערות שלך. גם לי יש מה להגיד על דברים שאתה כותב בפורום ,כך לדוגמא את "הרהורים אודות גימגוםו" שכתבת לא מזמן, אני חושב שאתה טועה אבל בניגוד אליך אני לא כואס על כל העולם.

elanc10

New member
כואס=כועס, ילד יש לך שגיאות כתיב

ברמה של ילד בכיתה ג!! אתה עלבון למערכת החינוך, ללא קשר לגימגום!! הוסבר לך עשרות פעמים שלפחות תלמד דברים בסיסים כדאי שתוכל להתחרות בתנאים שווים! מגמגם שהוא אנאלפבית נחשב למפגר!! תלמד את עצמך דברים בסיסים לפני שתנסה ללמד את העולם!! אין פלא שאחיך חסר סבלנות כלפיך מאחר ואתה נודניק חסר תקנה!! תחשוב קצת על מה שכתבתי! איני רוצה להכאיב לך! פשוט אתה לפני תהום בהתיחסותך לחיים וחבל! תחשוב! אולי בכל אופן אתה לא יודע הכל? אולי אחיך צודק מעט בחוסר סבלנותו כלפיך? אולי אני צודק מעט? הסיבה לכתיבתי הקטלנית היא נסיון לגרום לך למחשבה שניה, טיפול בהלם!! בכל מקרה, לדעתי אתה כבר כבול ולא תחשוב על מה שכתבתי! מצידי תמשיך ללמד את העולם את תאוריית הצלעות.אני פשוט אתעלם ממך.

Intery

New member
עלבון למערכת החינוך?

אתה מבוגר שמתנהג כמו ילד בכתה ג. חוץ מזה יש לי טעויות כתיב כאשר אני כותב על המחשב, לא כשאני כותב ביד. בכל מקרה לא ארד לרמה שלך. תיקח בחשבון שאולי גם אתה טועה. ילד...

spidergirl

New member
רובין הוד צודק

כבר נמאס לראות אותך מתנפל, איך היית מרגיש לו שלחתי אותך לפורום של זקנים טרחנים? ההערות שלך לגבי שגיאות כתיב לא ענייניות והציניות שלך אינה במקומה, שוקי- אמנם נאמר "והדרת פני זקן", אבל יש גבול...

yaronil2003

New member
הצעה קונסטרוקטיבית

גם אני לא אוהב חלק מההודעות שנשלחות לפורום, הן מפאת תוכנן והן מנימוקים אחרים. ואולם אני מציע להתעלם מהודעות שלא אוהבים ולא להכנס להתקפה שפותחת Session של התנצחות ואפילו גידופים. מי שלא יקבל התיחסות לאורך זמן, יפסיק לכתוב ומי שקיבל התיחסות, זה סימן שהיה ראוי לכך.

elanc10

New member
הצעה שבכוונתי לאמץ, אם כי פתרון

שורש הוא לחלק למדורים נפרדים של בני נוער ומבוגרים, מאחר וצורת הניסוח,שטחי ההתענינות ושאר המאפיינים שונים מאד בין בני נוער למבוגרים. בכל מקרה, מאחר ומספר המשתתפים הפעילים,נמוך מאד, ההצעה לא תתקבל. לדעתי,קיום האתר אינו ידוע לרוב אוכלוסית המגמגמים כמו גם קיום אמבי ואתרי אחות בחו"ל. יש לחשוב על אופן פירסום האתר בכלי המגיע למרבית האוכלוסיה. ד"א, האם מודדים את מספר הכניסות לאתר? מענין האם יש קוראים פאסיבים רבים?

shuky63

New member
מי שעושה מאמץ מינימלי לחפש,מגיע

לפורום.הרי הקשת הערך גמגום בכל מנוע חיפוש בסיסי מגיעה אם לא לפורום הזה אז לאתר אמ"בי שבו יש קישור לפורום.כך שנראה לי שמי שלא מגיע הם אלה שפשוט חיים עם הגימגום שלהם בשלום ולא מחפשים אתרים או פורומים בנושא.חלק מהם מגיע לכאן באופן מקרי. כבר מזמן התגבשה אצלי הדעה שאותם אנשים החיים בשלום עם גימגומם הם הרוב באוכלוסית המגמגמים ובנסיון להאשים במיעוט המישתתפים בפעילות אמ"בי והפורומים את הפירסום הלקוי יש משום בריחה מהתשובה האמיתית. נותר לנו רק להתקנא באותם מגמגמים שחיים עם זה בשלום ולשאוף להיות כמוהם,ומי יתן ויגיע היום שלא יהיה צורך בפורום הזה ובאמ"בי כי כל המגמגמים יחיו עם זה בשלום.

shuky63

New member
elanc10 צר לי שעלי לקרוא אותך לסדר

מי שכותב בצורה פוגעת ובוטה זה אתה.אתה צריך להתנצל בפני הבחור שתקפת בגלל שגיאות כתיב.זה לא שייך לויכוח.לתת מכות מתחת לחגורה זה דבר קצת נבזי או ילדותי,תחליט אתה.אתה מתווכח עם הבחור על דעותיו בנושא טיפול בגימגום,מה פתאום להכניס שגיאות כתיב.זה פורום בנושא גימגום.צר לי שלא כולם פה מתנסחים בבהירות כמוך אבל זה מה שיש.אם ניפתח פורום גימגום לפי סיווג של אי קיו יכול להיות שתהיה שם לבד. זכותך לא להגיב לדברי מישהו אבל לא לתקוף אותו ואני לא מסכים שהדברים שהוא כותב מרחיקים מישהו מהפורום.מקסימום מישהו מתחיל לקרוא הודעה ואם היא משעממת אותו עובר להודעה הבאה.אנא אל תרד לרמה של העלבות וגידופים.זה לא יאה לך ולפורום.

shuky63

New member
שאלת מחיר הדיבור השוטף

אתה כתבת באחד ההודעות שלך שלאחר שאימצת את הבטן כמה חודשים היו לך כאבים והרופא אמר לך שזה כתוצאה מאימוץ השרירים. זה מעלה את שאלת המחיר לדיבור השוטף.הרבה מגמגמים מצאו להם שיטה לדבר שוטף.יצחק רבין ז"ל שלדעתי היה מגמגם סיגל לעמו דיבור קצבי ואיטי שהיה גם נושא לבדיחות אבל הוא לא גימגם.יבדל לחיים ארוכים מבקר המדינה אליעזר גולדברג גם הוא מגמגם לדעתי והוא סיגל שיטה אחרת הוא מחלק את הדיבור לקבוצות של 4-5 מילים שאותם הוא זורק במהירות.בין קבוצה אחת לשניה ספרתי לעיתים שתיקה של עד 6-7 שניות וזה נשמע מאד לא טבעי ומקשה מעט להתרכז בדבריו אבל הוא לא מגמגם.אז השאלה היא: מה אנחנו מוכנים להקריב כדי לדבר שוטף??? במקרה שלך כנראה זה לחיות עם כאבי בטן כרוניים,ואני רציני לגמרי כשאני אומר שיש אנשים שיהיו מוכנים לכך. אני לא כלול בהם אבל זה לא אומר שאני לא מכבד אותך ומתיחס לרעיון שלך בשיא הרצינות.

RobinhooDw

New member
שאלה טובה

נתקלתי בה השנה לא פעם... אבל לא מהסיבות הנל... בעיקרון מצד אחר היה לי בעיה עם ספורט, אבל זה טבעי שאם תאמץ את הבטן יהיה לך קשה לעשות ספורט.. לדעתי עם הזמן לא אצטרך לאמץ את הבטן יותר... אבל מצד שני אני מרגיש מצויין, רק כשאני רץ או משחק כדורסל וכדומה אני מתעייף יותר מהר. מצד שני הייתי יכול תמיד להפסיק, כפי שקראת הפסקתי, וכרגע אני בשלבי חזרה למצב הקודם [אימוץ הבטן]. בחודש האחרון הרגשתי מאוד לא טוב לאומת איך שהרגשתי כשאימצתי את הבטן. וגם התחלתי לגמגם. כך שבסופו של דבר נשאר לי 1 - להרגיש טוב, ולדבר שותף עם מעט קשיים בספורט. או 2- להרגיש רע, לגמגם... אם היו אומרים לי לדרג את הבחירה שלי בין השניים הייתי אומר 10<==>0.001 התחלתי לאמץ את הבטן רק משום שנסעתי על אופניים כל יום לבית ספר וחזור. כידוע אופניים דורשות הרבה שרירי בטן. מהתדירות הגבוהה נוצר מצד שאימצתי את הבטן כל הזמן... תנסה לנסוע על אופניים כל יום בבוקר וגם אחרי שתרד מהאופניים תאמץ את אותם השרירים שאימצת כשרכבת. חוץ מזה, השיטות שלך שוקי, קשות בהרבה מאשר זה, אליך לחשוב כל הזמן איך אתה מדבר, על כל מלה שאתה אומר וכו.... אתה מקריב פי 20 ממה שאני מקריב! אני יודע איך זה לחשוב על הרעיון שמאחורי הנושא או על הברות או כל דבר דומה לזה, רק תנסה [בשבילי
] השנה נתקלתי במצבים רבים שפשוט לא חשבתי על כלום בשיחות עם אחרים. עם זאת נוכחתי לראות שילדים שנראו לי מאוד בעלי השפעה פתאום נראו לי רגילים. הפסקתי לפחוד מללכת למפגשים ואפילו הלכתי למפגש מועצת ילדים של בית הספר עם כל המורות והמנהלים...

אני לא מבין מה רע באימוץ שרירי הבטן

שרירי בטן מתורגלים חשובים מבחינה בריאותית, הם תורמים ליציבה נכונה, למראה אסטטי ולהרגשה נוחה. גם למי שלא עושה ספורט, מומלץ לחזק את שרירי הבטן, השיטות הן פיפות בטן וגם סתם אימוץ של שרירי הבטן מדי פעם. לכן לא ברור לי למה זה "מחיר שאתה מוכן לשלם" כדברי שוקי או למה זה גורם לך קשיים בספורט, לדעתי זה צריך להיות להיפך. אז כנראה שפיספסתי משההו, אולי אתה מוכן להסביר מהם המינוסים?

למעלה