מישהו שם לב

guysahaf

New member
מישהו שם לב

עד כמה שזאת סידרה באמת איכותית, ואני אוהב אותה. מציק לי משהו - תמיד יהיה נושא אחיד לפרק, מבחינת כל הדמויות, עם מוסר השכל (לפעמים מופלץ קצת) בסופו של דבר. מה נכון לעשות ומה לא. כולם מוסריים, והדמות היחידה שהיא קצת חורגת מהגבולות, וקצת מציאותית ועמוקה,גרייס, יוצאת נלעגת וחסרת כושר תפקוד. כל אוכלוסייה שונה בארה"ב כאילו מתכנסת בסידרה הזו לאדם אחד, שמייצג בדיוק אותה, וכל הדמויות הן בעצם סמלים ולא אנשים. חסר רגש ואנושיות בבניית הדמויות, והן רק מהוות סמלים בשביל להציג את דעת הכותבים. הרבה מהטוב-לב של בובי נראה לי מאולץ מאוד, ובא משום מקום, כמו הסקרנות שלו. הדמויות פשוט לא טבעיות. שוב - חוץ מגרייס, שיוצאת נלעגת. ומה אתם חושבים? ותנסו רגע לצאת מזה שאתם אוהבים את הסידרה ובאמת להסתכל על זה.

כולם מוסריים?

אני לא מוצא "מוסריות" כתכונה בולטת אצל אף אחת מן הדמויות. ולהפך. הסדרה מייצגת דמויות ולא סמלים, בקרב הדמויות הראשיות. (החברה של בובי למשל, הרבה יותר סימבולית לדעתי). שלא כמו בסדרות אחרות, ואני אקח לדוגמא את דוסון קריק (סדרה נפלאה, ויש בינה לבין ג'ק ובובי המון נק' דמיון), שב-"ג'ק ובובי" שאלו המון מוטיבים משם,שם יש שימוש בסמלים ולא בדמיות. ובקשר לטענה שלך, שכל פרק סובב נושא מסויים ומלמד משהו,- האין זו היא המטרה, המבדילה בעצם את הסדרה מרבות אחרות? פנה לטלנובלה אם ברצונך תסביכי עלילה ומתח.

guysahaf

New member
אני רק אומר

שאפשר להעניק בידור לא רק באמצעות מוסר השכל והכתבה של מה נכון ומה לא. לא חייבים טלנובלה. מכיר במקרה איכשהו סדרה בשם באפי? איכות ואמינות ואמת שאין לה תחליף. דקס מייצגת את "קהילת הפריקים" כביכול. היא מ*דיינת עם כולם, שמה פול מייקאפ וצובעת לשחור. אמנם סיפור האהבה הזה שלה ושל בובי לא מתאים לתבנית, אבל הוא גם מופרך בצורה נוראית. אולי יש בסיפור הזה מסר, אבל הוא כ"כ לא אמין שזה כבר לא משנה. ג'ק הוא "הספורטאי המקובל". קורטני היא "new kid". בובי הוא פחות או יותר מלאך, כל דבר רע שאם הוא חס וחלילה יעשה, הוא יתקן. וגרייס... היא תמיד חושבת שהיא צודקת, היא חכמה, שנונה... אמיתית. והיא נתפסת בתור הדמות הפחות טובה בסידרה, זאת שאומרים עליה "אל תעשה כמוה". אמנם יש ניסיון לתת נופך אמיתי, ולעשות קצת שג'ק לא יהיה מושלם, ואפילו בובי. אבל בינתיים ה'חוסר שלמות' הזו נראית מלאכותית בצורה מוגזמת. אני לא אומר שהכותבים לא צריכים להביע דעה, אבל לא ברמת חינוכית 23. הסידרה באמת באמת מציגה לך מה הדרך המוסרית לעשות דברים, באופן הכי גלוי. בובי העתיק במבחן, אז באופן הכי לא אמין הוא ילך ויבקש לעשות אותו שוב. זה לא אמין, זה מלאכותי! בן אדם אמיתי היה שמח שיש לו A+, ואם זה מפריע לו הוא לא היה מעתיק במבחן הבא. ואל תגיד לי שזאת הדמות, כי ככה אולי התסריטאים כתבו אבל זה באמת באמת לא נראה אמין, בהקשר למציאות ואפילו בהקשר לדמות שהם בנו.

Thestral

New member
אני באיזשהו מקום../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

מצליח להזדהות עם הדמויות במידה מסוימת. זו סדרה שמציגה פן אחר של אמריקה. זו סדרה ממש איכותית.

buffgirl

New member
אני לא חושבת שכל אחת ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

מהדמויות הראשוית (להוציא את גרייס) היא מושלמת. אכן, הן נורא טיפוסיות ומקובועות, אך אם אתה זוכר כך גם היה בעונה הראשונה של באפי, אוהבתי הניצחית. ווילו היתה החנונית, באפי היתה ה-ניו קיד המוזרה, זאנדר החנון החביב שבראסמי הוא סתם לוּזר וקורדיליה הביצ'ית. לקח לנו עונה שלמה לגלות שלקורדיליה יש רגשות והיא לא הארט-לס כמו שהיא הוצגה בעונה הראשונה וג'יילס לא כזה stick-in-the-mudd כמו שהיה בעונה הראשונה או לפחות בהתחלה. ג'ק הוא בהחלט לא מושלם, הוא נישק את קורטני בזמן שהיה עם מיסי, הוא בעצם עם מיסי למרות שהוא לא אוהב אותה (וזה ברור שהוא אוהב את קורטני או לפחות מרגיש אליה משהו). בובי צדקן כזה, אבל הוא הבחלט לא מושלם ואפילו הייתי אומרת שלפעמים הוא די מעצבן. אלב לא יותר מג'ק. מיסי לא כזו שטחית כמו שחשבנו (היא שטחית, אבל לא כמו שחשבנו שהיא, אלא קצת פחות), וקורטני לא כזו צדקנית, להיפך. היא נישקה את ג'ק וברור שיש לה משהו אליו. אף אחד שם לא מושלם, ואני מקווה לעוד עונ שתוכ להראות לנו איך הדמויות מתפחתחות, בדיוק כמו שקרה עם באפי.

Thestral

New member
למעשה,../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

אף-אלת מהדמויות לא מושלמות, זה מה שמניע את הסדרה. זה מה שטוב בה.

למעלה