מישהו שם למעלה הישתגע ? ? ?

מישהו שם למעלה הישתגע ? ? ?

אני קורא ופשוט לא מאמין.....! בחוברת האחרונה של קול רענן היתפרסמה כתבה בעמוד 18 המספרת על כוונה להקים "מלונית" ברחוב קלאוזנר (מול ויצו). מ-ל-ו-נ-י-ת ! מה מסתתר מאחורי המונח מלונית , ניראה לי שכל הסבר מיותר ! כדייר ברחוב קלאוזנר ולאחר בירור לא קיבלו רוב התושבים הודעה על כך בתיבות הדואר למרות הכתוב בכתבה , מה שמצביע שוב על כוונה תחמנית של נותני האישורים בעירייה לגחמות מסוג זה על חשבון הדיירים כמובן. באיזה שהוא מקום נימאס כבר מהפיכת דיירי הרחוב לשעיר לעזאזל של העירייה. מי שנתן (בצורה תמוהה ביותר) רשיון עסק לארומה ללא מקומות חניה מסודרים בכוונתו כנראה לתת גם אישור ל-"מלונית" עם כל המשתמע מכך ! ניראה לי שהעירייה פשוט מיתנכרת ומתעללת בדיירי קלאוזנר בכל מה שקשור לחנייה ואיכות חיים , או שפשוט מחכים ליום של הבערת צמיגים וחסימת תנועה באחוזה על ידי הדיירים הממורמרים. למה העירייה ברוב חוכמתה לא דואגת למשל להפוך את כיוון התנועה בקטע שבין תחילת קלאוזנר לפינת הרצוג מה שהיה מקל בהרבה על החנייה באיזור לדיירים. התשובה כניראה חבויה בכך שלמישהו שם יותר חשוב שבאי בית הקפה ארומה ויצו ואולם הארועים יהפכו את קלאוזנר למגרש חניה מאשר הדאגה לרווחת הדיירים. נימאס - נימאס - נימאס ! ! !

ATAF151

New member
נראה לי שלא קראת את הכתבה

נאמר שם במפורש שהוגשה בקשה למלונית, ועוד נאמר שהעירייה מתנגדת, אז מה אתה רוצה?

נראה לי שיש לך בעיה בהבנת הניקרא

הכתבה מונחת לפני ! לא כתוב בשום מקום ש-"העירייה מתנגדת" ! נהפוך הוא, ואני מצטט : " הבקשה תובא לדיון בפני ועדת המשנה שתקבל החלטתה על סמך עמדות המתנגדים ככל שיהיו" , וזה עדיין רחוק מלקבוע ש"העירייה מתנגדת" מכירים כבר את סגנון הניסוחים וההתבטאויות האלו וידוע מה בדרך כלל יוצא מזה בסוף ! הלוואי שיצא שאני טועה !

ATAF151

New member
תתאמץ ותקרא גם את השורה הקודמת

נאמר שהבקשה הוגשה בניגוד להמלצת הצוות המקצועי של אגף ההנדסה. במילים אחרות העיריה מתנגדת לבקשה, אבל מחוייבת על פי חוק לדון בבקשה בצורה מסודרת בוועדה הרלוונטית.

תתאמץ להבין את נוהלי הרשויות

אגף ההנדסה אינו מייצג סופית את עמדת עיריית רעננה ! המלצת הצוות המקצועי הינו בגדר כסת"ח בלבד לעיניין זה , בבחינת, בדיעבד "אמרנו לכם". במילים אחרות עיריית רעננה והוועדה הרלוונטית עדיין לא הביעו דעתן ולא החליטו בנושא. כלומר...: עיריית רעננה עדיין <לא מתנגדת ולא תומכת> ! ומאחר ונציגי עירייה שונים די מעורבים בפורום זה ( על פי נוחיותם ) לא היה מזיק אילו בעל תפקיד מוסמך הבקי בנושא (מנכ"ל העירייה למשל) היה מעלה כאן הבהרות להרגעת הרוחות.

כדאי, בנושא הקרוב ללבך

לשאול (אשקרה לשאול: להתקשר ולשאול!!!) את הגורמים הרלוונטיים לגבי עמדתם. שוחחתי בעניין, מתוך אותה מוטיבציה, עם אותם גורמים והבנתי את הנושא והיכן הוא עומד, כפי שפרטתי כאן. (אגב - בתחילה, מול רעיון מופרך כל כך, המלצתי בחיוך לקחת מהיזם ארנונה משולשת ולהקדיש את ההפרשים לחינוך מיני לילדי רעננה....אבל לא היה צורך בהמלצתי זו, שכן הרעיון לא יתממש ממילא).

כתוב בסדר גמור

זה סדר העניינים במנהל תקין. אין לי הערכה גדולה מדי להתלהמות לא מבוססת כמו זו שאתה מציג כאן. היצמד בבקשה לדברים שנכתבו ולא לסרטים שרצים לך בראש בעניינם.

סליחה...? היתלהמות....?

בסך הכל היתנהלה כאן שיחה בנושא אקטואלי מסויים המתאים לפורום רעננה, שיחה ברמה תרבותית ונאותה ! אני מוצא בכך טעם לפגם ודרך לא נאותה שמנהלת הפורום המשמשת בדרך קבע שופר של העירייה מהלכת איימים על כל מי שמעז בדרך זו או אחרת להעביר ביקורת או להביע דעה נגד פעילות או דרך היתנהלות של העירייה. כמי שלחלוטין לא יכול/ה להישאר אוביקטיבי/ת בנושאים כאלו מוטב היה שלא להיתערב בכלל בשיחה (גם אם הוא מנהל/ת פורום) ובמיוחד לא להיתבטא נגד משתתפי הפורום בניסוחים בוטים כמו "סרטים שרצים לך בראש" . לעצם העניין , לא רצים לי סרטים בראש אלא תחושות כבדות מאחר שכך או אחרת הסיפור מיתקשר למצוקת החנייה. וברמה הנקודתית, מאחר ולך כדיירת רחוב קלאוזנר, עם חניה פרטית, כל נושא מצוקת החניה ברחוב כנראה לא נוגע ולא מפריע, אחרת לא ברורה לי חוסר הרגישות והאגרסיביות בתגובתך.

בוא נראה...

ציטוט נבחר לדוגמא: "מה שמצביע שוב על כוונה תחמנית של נותני האישורים בעירייה לגחמות מסוג זה על חשבון הדיירים כמובן. באיזה שהוא מקום נימאס כבר מהפיכת דיירי הרחוב לשעיר לעזאזל של העירייה".

נו באמת......

אין בציטוטים אלו לדעתי היתלהמות המכוונת נגד משתתף/ת כל שהוא בפורום ברמה האישית , לא קללות לא גסויות לא שפת רחוב לא עלבונות ולא חוסר כבוד ! ההיתבטאויות הם נגד העירייה , מרחשי הלב ונובעים מהמצוקה המתמשכת של דיירי הרחוב ( ושוב ללא היתחשבות מצד העירייה). אבל כאמור , ואני מצטער לחזור על כך, קשה לך כנראה להיתמודד עם כל ביקורת קלה ככבדה המכוונת לעירייה ולא משנה עם הביקורת מוצדקת או לא על כך אפשר לדון בניפרד ובאופן עיניני.

אז מה, נגד העיריה מותר?

אני מבקשת לגייס התבטאות עניינית. מטרת הפורום לפתור בעיות, לא לייצר סערות בכוס מים ומלחמות יהודים. אין "ביקורת" בדבריך, שכן ביקורת מתייחסת עניינית. אנא, הימנע מהתייחסות שכזו בעתיד. לגבי רחשי הלב - יש להם מקום, אולם ב"שפת האני": אני חש תסכול מ....

לא רק זה...

אין לעירייה שליטה על מי שמבקש מה. מבחינה זו, העירייה מגיבה. ב- pre-rulling שעשו לפני שהנושא עלה לוועדה, נאמר ליזם במפורש שהעירייה לא תאשר, היזם החליט בכ"ז להגיש בקשה. מה לעשות? שיבקש.

אני בעד מלונית ברעננה

סליחה אבל אני רואה את החצי הכוס המלאה. אני יודע מה רץ לכם בראש... "זיונים חטופים". ואני כעובד הייטק שמארח המון אנשים מחו"ל יודע שחסר מלונית ברעננה לשכן אותם, ו/או אורחים שמגיעים מחו"ל ו/או משפחות דתיות שרוצות להתארח ברעננה. מה רע בזה? למי זה בדיוק מפריע!? בכל הערים יש מלוניות במרכזי הערים. אני סופר בעד. ואשמח להציג את עמדתי באגף ההנדסה של העירייה כנציג ההייטק בעיר. וסליחה גם אין לי בעיה שישכירו את המקום ל"זיונים חטופים" למי זה מפריע בדיוק!?

אתה כנראה לא גר בסביבת קלאוזנר......

ברמה העקרונית גם לי אין כל דבר נגד מלונית או מוטל או צימר להיפך ניראה לי רעיון חיובי ולא ניכנס כאן למטרות , וספקולציות נצא מתוך הנחה שהמטרה חיובית. השאלה היא המיקום, לפיכך, ומאחר ומדובר בפינת קלאוזנר אחוזה אין לדעתי מיקום יותר גרוע מזה (למי שמכיר את הסבל המתמשך של דיירי האיזור), במידה ויחליטו להרים פרוייקט כזה באיזור ההיטק ברעננה למשל , אני אהיה הראשון שירים את היד בעד !

מצידי, אפילו מלון עם מרכז קונגרסים

אולי על השטח (המיותר בעיני) של כפר בתיה או באיזור התעשייה. לא day use בקלאוזנר.

אני בעד מלונית דווקא במרכז העיר

חשבו על זה.... משפחות דתיות שמתארחות ברעננה, אנשי עסקים שיורדים למטה לשתות קפה או לאכול במסעדה טובה ויש כבר מסעדות טובות במרכז העיר. משפחות ישראליות שגרות בחו"ל ומגיעים לבקר את משפחותיהם ברעננה... זה יחיה את מרכז העיר ונותן עוד שרות טוב לאורחינו. ושוב סליחה גדולה מכל הצדקנים. אני לא נגד DAY USE למי זה בדיוק מפריע אם בא לי להיות עם המאהבת שלי שעתיים מחוץ לבית. הקירות מספיק עבים לספוג את כל הנאתנו.

ויש גם חוקי מדינה

ולכן אם בתב"ע מאושר שימוש במבנה הנ"ל כמלונית / פומלית / אורחן או כל שם אחר לצורך הלנת אנשים, אף וועדה לא תוכל לעצור יזם שפועל במסגרת חוקי התכנון והבניה. אם הנושא הוא בקשה לשימוש חריג - אז לכל דייר ברחוב שחושב שיפגע יש זכות להגיש התנגדות לוועדה המקומית או המחוזית ואכן כבר לפני כמה שנים דנו בעיריה על נושא הקמת בית-מלון ברעננה בדיוק מהסיבות שהעלה איש ה" הייטק" . וראוי שיהיה בעיר בית-מלון כמו בכל עיר או עיירה מתוקנת בעולם.

זה מאוד לא מדוייק

יש קריטריונים נוספים חוץ מתב"ע, ואם העירייה לא רוצה לאשר על בסיס התנגדויות - לא יקום כלום. אין לזה קשר למלון שרוצים או לא רוצים להקים ברעננה.

גליתדו

New member
דירות להשכרה לתיירים ואנשי עסקים ברעננה

אתה מוזמן לבקר באתר שלנו: www.cityVacationApartments.co.il -דירות מרוהטות ומצויידות ברמה גבוהה מאד לתיירים ואנשי עסקים במרכז העיר. תודה, גלית

HayaBee

New member
אם כבר מדברים על מלונית ברעננה יש מקום מאוד מ

מאוד מאוד מתאים לדעתי וזה מבנה משרד החקלאות לשעבר ברחוב נילי על אחוזה, משהו כמו בין רבוצקי לאחד העם אבל ממול. עד כמה שידוע לי המקום לא מיושב, עבר ידים ויש בעיה עם אישורים לכל דבר שהוצא להקים בו. ידוע לי על יזמים שרצו להקים שם מלון אך נבצר מהם בעקבות כל מני אישורים וקשיים אדמניסטרטיביים. גם יש חניה וגם לא רחוק מדי בשביל דתיים ולהיפך, קרוב לבתי כנסת. מה דעתכם?

למעלה