מישהו שמע אתמול בלילה בומים ?

destar

New member
מישהו שמע אתמול בלילה בומים ?

אתמול שישנתי באזור נהריה שמעתי בומים בהתחלה חשבתי שזה קטיושות אבל לא שמעתי היום בבוקר על כך בחדשות אולי מישהו ראה\שמע ?

../images/Emo6.gif

אתה נשמע כמו נשיא של איזו מדינה......"אני אברר עם ה- FBI"

Gilliana

New member
אני רק לא מבינה...

... מה עושים עניין מבומים על קוליים.

destar

New member
אני לא שמעתי אף פעם בומים על קוליים

באזור הצפון , במיוחד באזור הקריות ... אני רגיל לשמוע בומים כשיש מטוסים באזור , אבל זה היה חדש , ובמיוחד שזה בא ברצף ... מוזר בכל אופן ...

Gilliana

New member
תמיד יש פעם ראשונה... ../images/Emo8.gif

ומי אמר לך שלא היו מטוסים באיזור? זה שלא ראית ולא שמעת כאלו עדיין לא אומר כלום. אתה מוזמן לקרוא את הכתבה שהתפרסמה השבוע במעריב בדיוק על הנושא הזה.

destar

New member
לא ראיתי אבל שמעתי

כבר קראתי את הכתבה הזו היא מעולה אגב , אבל זה היה מוזר , יכול להיות שזה מטוס אבל כפי שזה היה נשמע אני לא הייתי כל כך שמח אם הוא היה עובר לי מעל הראש ...

Gilliana

New member
תודה ../images/Emo13.gif

בכל אופן - אם מדובר במטוס מהמשפחה ההיא, וכנראה שבזה מדובר - לא היית חכול לא לראות אותו ולא ממש לשמוע אותו. שומעים אותם רק בשלבים מסויימים כשהם עדיין קרובים יחסית לקרקע וגם אז הצליל בכלל לא דומה לצליל של מטוס מכל סוג מוכר שהוא, זה מזכיר יותר נהמה עמומה של בעל חיים, מה גם שמדובר במטוסים שטסים בכזה גובה שבגל מקרה הסיכוי לשמוע משהו קלוש.

Majestic12

New member
מבירור עם סוכנינו באזור הצפון

הסוכן הראשי שלנו באזור מעלות, שמעון רוזנברג, מסר לי שהוא לא שמע אתמול שום בומים...

detached

New member
בומים, אורות וכל השאר

בד"כ זה נגרם ממעבר מטוסים בגבהים כאלה או אחרים מעליך. אתה תשמע את הבום אפילו אם המטוס יהיה גבוה מכדי לראות אותו. בנוסף, בתור אחד שגר בנהריה, קח בחשבון שהרבה קולות ואורות מגיעים מכיוון הים בגלל פעילות כזאת או אחרת של חיל הים. זה יכול להגיע למצבים של פצצות תאורה מוצנחות שיכולות להחזיק גם רבע שעה באויר, ובגלל שהן לא זזות כמו מטוסים, אלא מרחפות, אנשים מתחילים לפרש אותן בתור תופעות על טבעיות. מן הסתם הן לא. או שזה מה שהם רוצים שנחשוב ..

למעלה