מישהו שמע על הקומיקס MAUS?

Supermans girl

New member
מישהו שמע על הקומיקס MAUS?

המורה שלי לאנגלית באה אליי היום אחרי שהיא ראתה אותי מציירת משהו ביומן והתחילה להמליץ לי על קומיקסים שאלוהים יודע מאיפה היא שמעה עליהם. בכל אופן, לפני שאני באמת מחפשת אותם, מישהו שמע עליהם? זו סדרה בשם MAUS נוצרה בערך במלחמת העולם השנייה נראה לי, ממה שהצלחתי להבין ממנה. (היא דיברה באנגלית).

אכזבתני קלות...

ציפיתי שאחרי כל כך הרבה דיבורין על יצירת המופת הזו, את תכירי אותה כבר, לפחות בשם אם לא במראה. בכל מקרה, הנה סיכום של הנושא מהאתר של עולם הקומיקס. לכל ההולכים אחרי הלינק, שימו לב שיש להם בעיה ושצריך לקרוא את השורה השניה ואז את הראשונה כי העברית קפצה שם, זה כך לאורך כל הקטע. חוצמזה, אצלי במשפחה יש שלושה עותקים שונים (אחד אצל חמותי, אחד אצל גיסתי והשני אצל ההורים שלי), אמא שלי מורה להיסטוריה בתיכון ומשתמשת בספר כדי להעביר רקע, מסרים, חומר לימודי וכ"ו בכל מה שקשור לפרקי הלימוד על רפובליקת ווימאר, השואה, מלחמת העולם וההגירה לארה"ב ובכלל. חוצמזה, נקודה לזכותי במאבק לקידום ההוראה בישראל, שכנעתי את המורה לספרות להעזר בכל סדרת AGE OF BRONZE ללימודי המיטולוגיה היוונית וחלק מהנושאים שקשורים לטרגדיה היוונית (כמו למשל אנטיגונה של סופוקלס וכ"ו), מאז 1999 היא קנתה את כל הסדרה (תנו כבוד, 13 כרכים של 100+ ש"ח כל אחד).

Supermans girl

New member
תודה עופר.

אני אקח את זה בסיפריה, זה נשמע טוב, אמצעי נחמד ללמוד לבגרות בהיסטוריה.

ישנן טענות שלפחול החלק הראשון

יצא בעברית, אם כי אני לא יודע על זה ממראה עיניים. החלק השני כנראה לא. הספר כשלעצמו במקורו באנגלית ולדעתי חשוב מאוד לקרוא אותו באנגלית כי יש בו ניואנסים דקים של אנשים שחושבים בשפה אחת ומדברים באחרת (חושבים בםולנית ומדברים אנגלית) שבתרגום לעיברית יאבדו. לגבי אמצעי ללימוד, לא מומלץ לבד!!! למי שיש את הרקע הטוב מהשיעורים בבי"ס או מספרי הלימוד, וגם יכולת היקשים לוגיים סבירה, יש יכולת להוסיף מהספר ידע על אירועים ותהליכים מסויימים. הספר אינו ספר לימוד על התקופה, הוא אפילו לא מתיימר לכסות את כל ההבטים של הנושא והוא בטח ובטח לא תחליף ללימוד יסודי של החומר. מומלץ בכל מקרה לנסות ולהשיג אותו, וגם להראות למורה להיסטוריה, אולי עם קצת ראש פתוח היא תסכים להתבסס עליו בעבודה ספציפית ונקודתית. ולגבי ספריה, אולי בבית אריאלה בת"א או בסיפריה של האוניברסיטאות הגדולות הוא יהיה, בספריה עירונית סתם ככה, אני בספק אם בכלל שמעו עליו. לצערנו עוד פחות מאשר מודעות לקומיקס בחברה יש מודעות לקומיקס אצל ספרנים/ניות שאפילו נוטים לזלזל בו ולהתעלם ממנו במופגן.

Supermans girl

New member
אמרה לי שאפשר להשיג את זה...

בספריית בית הספר. היא אמרה שהיא קנתה את זה. ועכשיו שאתם אומרים שזה קצת נדיר ויקר יותר מתחשק לקרוא.

Dear Lois

Maus היא יצירת מופת של היוצר Art Spieglman. מדובר בסיפורו של ניצול שואה, כפי שהוא מספר את זה לבנו. הסיפורים הבודדים פורסמו בחוברת בשם Raw, שאכן מאד קשים להשגה. מדובר בספרים שיצאו בסוף שנות ה- 80, תחלית שנות ה- 90. עם זאת, ניתן להשיג את הספרים (מדובר בשני כרכים) בקלות ב- www.amazon.com ואולי אפילו בסטימצקי.

למעלה