מישהו שמע על להקת Enslaved ?

soft light

New member
מישהו שמע על להקת Enslaved ?

ברשת היא מקוטלגת כ-בלאק מטאל סימפוני או בלאק מטאל מתקדם, אבל זו הגדרה כל כך שטחית ללהקה כל כך מגוונת. enslaved מנגת פרוג-מטאל, פרוג,רוק, דת' מטאל ובלאק מטאל בדגש חזק על מלודיות והרמוניות. שמות כמו פינק פלויד ואופת' יצצו ויעלו לא אחת בהאזנה לאלבומם. מדובר בלהקה נורווגית, שבתחילת דרכה ניגנה רק בלאק מטאל, אך רוב אלבומם מהעשור החולף הם חגיגת גיוון מוזיקלי מרתק ומעורר אימה כאחד. enslaved מצטיינת מעברי גיטרה מרתקים,ללא רגע אחד משעמם כאשר המאזין נשאר פעור פה בזמן שכל כמה שניות מופיע מוטיב מוסיקלי נוסף ועוד מעבר דינמי מהמם של ריף גיטרה. בימים האחרונים אני מאזין ל-ISA אלבומם המשובח מ-2004 ואני חייב לציין שהייתי מהופנט, אחוז בעתה ונרגש בעת ובעונה אחת. ואת זה יכולה לעשות רק להקה כל כך מגוונת שברמת הגיוון המוזיקלי אינה נופלת מענקים אחרים כמו אופת'. למעשה ISA הוא אחד מהאלבומים הכי מגוונים שיצא לי לשמוע לאחרונה. ההרמוניות הקוליות מהפנטות (השילוב של קול מחוספס וקול עדין עובד נפלא - למשל שיר הנושא), מעברי הגיטרה לא מפסיקים להפתיע, העוצמה המוזיקלית חסרת פשרות ויש אפילו מלוטרון אפל ומענג ברקע. האלבום לא מושלם והמיקס הסופי פוגם בתוצאה הכללית,סולואי הגיטרה מעטים מאוד ובמיקס הסופי נשמעים חלשים מידי אבל זה אלבום שאי-אפשר להתעלם ממנו ואני לא מבין איך שמעתי אותו רק לאחרונה. אני גם מאזין לאלבומם הבא אחריו - ruun וגם הוא מעניין מאוד. מי ששמע ומכיר ומעוניין לספר חוויות מוזמן להשתולל (או להקיא) על המקלדת.

למעלה