מישהו שמע על קבלת קצבה מביטוח לאומי על בעיית קשב וריכוז ?

ohadohad10

New member
מישהו שמע על קבלת קצבה מביטוח לאומי על בעיית קשב וריכוז ?

שלום לכולם
יש לי לקות למידה , למדתי בקורס רגיל ואחר כך לבד ועכשיו אני שוקל מורה פרטי או קורס ללקות למידה כי אני חייב לשפר...
בפגישה עם מכון מסויים למועד דצמבר אמרו לי שאוכל לקבל קצבה חודשית - לא שמעתי על זה מעולם !!
הבעיה היא שהם גובים מחיר ממש מופקע על הקורס אבל טוענים שיש 90 אחוזים שאקבל קצבה חודשית של 2000 ש"ח בזכותם ...
מישהו שמע על זה או מקבל ?
תודה לעונים ...

יש לך לקות למידה או הפרעת קשב?

ביטוח לאומי מעניק קצבה רק לבעלי הפרעות קשב וריכוז, לא למי שיש לו לקות למידה בלבד.
&nbsp
בכל הנוגע לקצבה, עלייך להגיש בקשה לנכות כללית מביטוח לאומי, במידה ותהיה זכאי ל20% נכות תוכל להגיש בקשה לשיקום מקצועי אשר מעניק לך סיוע בלימודים, החזרי נסיעות ודברים נוספים.

ohadohad10

New member
הפרעת קשב וריכוז

תודה על המענה המהיר , כן יש לי בעיית קשב וריכוז ואבחון תקף...
רק השנה החלטתי לגשת לבחינה המותאמת ולבקש הקלות מהמרכז הארצי.
וואו לא ידעתי , את חושבת שזה שווה לי לשלם מחיר כפול לקורס + קבלת קצבה (12,000 ) או שאני יכול לעשות את זה עצמאית ?
האם את חושבת שבכלל עדיף לי בכלל מורה פרטי שיעבוד איתי פרטני ?

lily93

New member
צריך הפרעות מאוד רציניות כדי לקבל על זה אחוזי נכות

והמצב כבר לא ורוד כמו בעבר.

קצבה חודשית- לדעתי לא תקבל. מקבלים רק אם יש אובדן כושר עבודה ורק באחוזים גבוהים (60% +) ואני לא חושבת שהפרעות קשב וריכוז יכולים להגיע לאחוזים הללו אבל אולי אני טועה.

שיקום מקצועי- פה המצב היה בעבר יותר טוב אבל כבר לא. עד ממש לא ממזמן החוק היה אומר שמי שיש לו 20% נכות רפואית ומלאה זכאי לשיקום מקצועי- תשלום מלא על התואר, קצבה חודשית לזמן הלימודים (10 חודשים בשנה), מחשב, נסיעות, מימון דיור, מימון פסיכומטרי ועוד. אבל לאחרונה הייתה אינפלציה מאוד גדולה של אנשים עם אחוזי נכות נמוכים שניצלו את השיקום המקצועי מה שעולה הרבה כסף למשלם המיסים. בגלל זה שינו את החוק החל משנת 2015 ועכשיו רק מי שיש לו מעל ל65% נכות רפואית זכאי לכל הסל הזה כאשר אנשים מעל 40% נכות רפואית יכולים לערער על ההחלטה וכל מי שמתחת ל40% נכות רפואית מקבל עזרה חלקית בתואר בשנה השלישית בלבד.

ככה שגם אם תוכר בתור בעל אחוזי נכות (אפשרי בהחלט) ככל הנראה תקבל רק סיוע כספי בשנה השלישית בתואר.

*הידע פה בא מניסיון שלי עם שיקום מקצועי (ללא קשר להפרעות קשב וריכוז) + ניסיון של מישהו שאני מכירה שיש לו הפרעות קשב מאוד קשות וכבר יש לו שיקום מקצועי שנתיים

אני לא כל כך יכולה לענות לך על השאלה

&nbsp
אני חושבת שפגישה אחת עם עו"ד מתמחה או אפילו שיטוט באתר הביטוח הלאומי יכולים לעזור לך ולתת לך את המידע הנדרש - וזה יהיה זול יותר.
&nbsp
בנוגע לקורס או מורה פרטי - אתה מכיר את הצרכים שלך ואת היכולות שלך לכן אתה יכול לדעת מה מתאים לך יותר.
מה שחשוב הוא לשים לב שהמורה הוא בעל הכשרה מתאימה ללמד בעלי הפרעות קשב וריכוז או בעלי לקויות למידה.
&nbsp
ועוד טיפ בנוגע לקורס - בקש להגיע לשיעור ניסיון - מועד יולי בעיצומו ותוכל להתרשם מכיתות הלימוד, ספרי הלימוד והמדריכים וכך להחליט האם המסגרת הזו מתאימה לך.
בהצלחה!

ohadohad10

New member
שוב תודה על המענה

תודה וכן זה מה שעשיתי , קבעתי שיעור ניסיון בשבוע הבא עם מורה פרטי מהפורום ועם אחד על אחד ואז אוכל להחליט מה לעשות ...
לגבי הקצבה, נכון, ניכנסתי לאתר של ביטוח לאומי ובאמת אוכל לעשות זאת עצמאית אבל זה לוקח המון זמן , בכל מקרה המון תודה עזרת לי מאוד

למעלה