מישהו שמע על KRIYA YOGA

gaiegos1

New member
קריה יוגה

הנה יוגה עשויה מטכניקות ותרגילים לטיהור הגוף מבפנים. התרכזות מיוחדת במערכת העיקול ובמערכת הנשימה. תזונה נכונה צומות והמנעות ממזהמים קשורים בה. בספר יוגה השלם של וישנו דבננדה מפורט על קריה יוגה ויש גם תרגילים מעשיים. מעניין ומומלץ.

kriya

יש שניים האחד, מה שנכתב כאן, שיטות לניקוי הגוף השני, יוגה אינטגרלית (שילוב של ראג'ה, ג'נאנה ובאקטי יוגה) עם טכניקות ספציפיות - נאמר שבאבאג'י מהמאה ה-19 החזיר את התורה האבודה של קרייה לעולם, ומאז יש שורת מורים ישירה שמעבירה את הידע. המשמעות המילולית של המילה היא "לעשות", ככה שזהו אוצר של פעולות בכל מיני רמות - גוף, נשימה, אנרגיה, מדיטציה, שירות הזולת כיום בעולם לפעמים הכוונה בקרייה היא רק לטכניקות האנרגטיות - שליטה בפראנה לא ידוע לי על מרכז בארץ, אבל יש אשראמים שפזורים בכל העולם, בחסות מורים שונים ברמות שונות האם רצית לשמוע על שיטות ניקוי הגוף או על היוגה הזאת?

yairRubin

New member
התכוונתי ליוגה האינגרלית

הייתי לא מזמן בהודו, שמעתי על היוגה הזאת אחרי שקראתי את הספר (באנגלית) שנקרא אוטוביוגרפיה של יוגי. אח"כ מצאתי גורו שעל פי השושלת הינו תלמיד של הנכד של יוגי ראג' (ראש השושלת, התלמיד של באבג'י). קיבלתי כמה תרגילים תוך שבועה לתרגל כל יום פעמיים, להשאיר בסוד את התרגילים (ובכלל זה לתרגל רק כשאני לבד). ככה שבעצם אין לי שום נקודת התייחסות / השוואה / הערכה (כמו שהראש המערבי נוטה לחפש). מכאן באה השאלה.

אז התרגול שלך

אני מנחש הוא רק הטכניקות האלה? ומה למדת בכלל מאותו גורו? איך ההתקדמות בדרך - הואצה?

זה לא אני שמתכוון ../images/Emo13.gif

רק העברתי תיאורים של אחרים לגבי מה זה קרייה יוגה גם משלבת קארמה יוגה - פעולות לא אנוכיות למען העולם ה"קרייה" (עשייה) היא שילוב של אסאנות, תרגילי נשימה ואנרגיה, מדיטציה שמובילה לידיעת האלוהות, וגם פעולות לתועלת העולם בעצם, כל יוגה בסופו של דבר תפגיש את כל הצדדים... הכל מתורגם מסנסקריט, אני מניח. במקרה שלנו, קיבלנו שתי מילים מקוריות שונות עם אותו תרגום מוגבל (פעולה, עשייה) במקרה של קארמה - זה גם בכיוון של סיבה ותוצאה אם אני לא טועה?

anatina

New member
אפשר לתאר את הקארמה בפשטנות היסטרית

כ"הכל חוזר עליך" כמו שאמרנו בגן... בגדול, כל מה שאתה עושה, לטוב ולרע, נדבק אליך ולא מרפה, ובסופו של דבר גורם לתוצאות בחייך (אולי בחיים הבאים). עשייה לא אנוכית היא דרך מצויינת למשוך אנרגיות חיוביות אל הקארמה שלך.

למעלה