מישהו שמע על>?

paradan

New member
מישהו שמע על>?

לפני כשבוע היתה ידיעה ברדיו על איזה נהג או פאראמדיק במד"א שעשו איזה פעולה לא נכון ונתנו תרופות לא נכונות או משהו כזה והחולה מת. אם מישהו יודע ושמע על כך אני אשמח לקבל קצת פרטים או איזה קישור. בתודה מראש.

הכתבה שיבשה את הסיפור

החובש טוען שהרופאה שהיתה איתו ביקשה ממנו להכניס את הצינור, הוא סירב אבל היה קטע שהיא לא יכלה אז הוא היה קצת לחוץ ולמרות שמתוקף תפקידו אסור היה לו להכניס את הצינור- הוא הכניס זאת, בכל אופן הרופאה כמובן מכחישה שהיא אמרה לו להכניס את הצינור, בכל אופן יש בעיה קטנה אם החולה מת בכלל מכך שהצינור חדר לקיבה.

גלגולX

New member
אני שמעתי על משהו דומה

שמעתי שחובש בכיר ניסה לבצע אינטובציה לחולה, הוא לא הצליח ונהג של אמבולנס פרטי עבר במקום או היה במקום והוא התנדב בעבר במד"א, לאחר שקבעו מוות הוא פנה למשפחה ואמר להם שמה שנעשה הוא אסור ובעקרון הוא דפק את אותו נהג. כל זה בגדר שמועות אז זה לא וודאי.

Action force

New member
חבר קרוב של הנהג...

חבר קרוב של הנהג, דיבר איתי ביום שישי על הנושא. על פי דבריו, בכל משמרות הנט"ן היה מבצע אינטבציה בגלל שהוא וותיק במד"א, וכל הפראמדיקים מכירים אותו. כמו כן, הנהג, הנ"ל: ביצע איטובציה - לבד בשטח - ללא אישור - חדר לקיבה, החל להנשים, עשה עישויים, הזריק תרופות, והחולה הלך... בטח כולכם שואלים, מאיפה לנהג הזה, ציוד לאינטובציה ותרופות. בכל איזור יש את הנהג המשוגע עם האמבולנס הלבן + שיפורי אט"ן. ראו באיזור דן את האמבולנס של סטיבן. (אני חייב להדגיש: למרות שסיטבן ידידנו אינו חורג מסמכויותיו) אז...אם תשובה ממקור 3. מספקת אותכם אז הינה לכם!

Yev

New member
אם הוא כל כך מיומן... אז למה?

את האמת לא נעים לי ככה לדבר על חבר למקצוע. אבל אם הוא כל כך מיומן ויש לו ניסיון. למה הוא לא יכל לבצע פעולה כל כך פשוטה של האזנה לריאות. ולבדוק שהטובוס אכן בריאות ולא בקיבה??? כי זה בעצם סותר את זה שהוא מיומן.

בנוב

New member
תגידו השתגעתם

יפה מאד שפורום כזה של "צוותי חרום" מוצא לנכון לקום ולהגן על נהגים שבגלל שהם "ותיקים" מותר להם להכניס אינטובציה. איפה אתם חיים נדפקה לכם הקופסא - לתת תרופות,להחדיר אינטובציה, לעשות שיפורי אט"ן באמבולנס רגיל. עם כל הכבוד ובלי להעליב אני נמצא במסגרת מד"א לא פחות מ - 10 שנים, רוב הזמן אני נתקל בנהגים שרמת הידע שלהם נמוכה מקורס 60 שרוב מה שהם יודעים זה לפנות לבית החולים ולעיתים הם מרגישים מספיק בטוחים בעצמם גם " להחדיר אינטובציה", יצא לי לא פעם ולא פעמיים לשמוע על נהגים שבמשמרת לילה מסתובבים עם סטטוסקופ וכשהם מגיעים לבית של חולה הם מצליחים לשכנע אותו לא להיתפנות אחרי האזנה לריאות וללב ( יתכן שיש קשר לעובדה שהשעה 3 לפנות בוקר ואין להם חשק לפנות.....) כי לדעתם הכל בסדר אצלו. אני בעד שיפורים אני בעד רצון ללמוד, אבל לימודי רפואה/פראמדיקים אינם עוד מקצוע שניתן ללמוד אותו מהיסתכלות. ולא כל אחד יכול להחליט שהוא מספיק ותיק לבצע פרוצדורות אלו. אני מבקש מכם להסתכל טוב טוב פנימה ולחשוב האם הייתם רוצים שנהג כזה "ותיק" יבוא לטפל בבן משפחה שלכם. לדעתי אנשים אלו יש להקיא כמה שיותר מהר מהמערכת נ.ב בכל ספר שמכבד את עצמו כתוב בפרוש שבאדם ללא נזק למערכת הנשימה ( אדם שאין צורך בקוניוטומיה ) הנשמה באמבו אמנם פחות יעילה מהנשמה עם טובוס אך בפרוש מספקת ומצילת חיים.

כתבתי על זה, כנראה לא שמתם לב!

הרופאה אמרה לו להחדיר אינטובציה, הנהג סירב (נחשו למה) אבל היה שם מצב של לחץ ועקב הנסיבות ושלא כ"כ מרצונו החופשי הוא עשה זאת! אבל לא הבנתי- איטובציה יכולה להרוג אם היא חודרת לקיבה במקום לריאות? (או שפשוט לא הגיעה לריאות חמצן כי זה הוחדר לקיבה ולא לריאות).

Action force

New member
איפה הרופאה הייתה?

בבית שלה? בבית החולים? במקרה? בארה"ב? ומי זאת בכלל הרופאה הזו?

אוקיי אז הנה הסיפור המלא אני הייתי

שם וזה היה בזכרון יעקב - אדם התמוטט ואיבד הכרה באמצע הרחוב (ולא בביתו כפי שנכתב בכתבה) צוות "הצלה" שהגיע למקום החל בביצוע החייאה אמבולנס זכרון הגיע למקום, המשיך בביצוע החייאה, נט"ן לא היה פנוי והחולה מעוצמת הנפילה שבר את לסתו ולכן אינטובציה הייתה הכרחית וחיונית להמשך ההחיאה. הנהג חג´ג´ שבין תפקידיו הרבים במד"א הינו גם נהג נט"ן ומפקד מוקד ומפקד יחידת הכוננים. מקצוען בכל תחומי אחריותו ומנוסה מאד וברמת הידע שלו מקביל לפראמדיק הייתה לו הוראת רופא להחדיר את האינטובציה אבל... ההמשך ידוע. נכון שלפי נהלי מד"א היה אסור לו אבל יש מקרים יוצאים מהכלל בס"ה אפשר לומר שהנהג לא הרג את החולה אלא זירז את מותו מכיוון שנט"ן התפנה רק לאחר 45 דק´.

אה ודרך אגב

אמבולנס זכרון מתפקד מדי פעם כאט"ן ולכן הוא מצוייד כראוי בציוד אט"ן אשר כולל את כל הדברים האלה.

בנוב

New member
תגיד לי איפה אתה חי

אז מה שיהיה נהג נט"ן, מפקד מוקד, מפקד יחידת כוננים, ראש הממשלה, מפקד סיירת מטכ"ל וראש המוסד. הוא לא רופא או פראמדיק זה לא ברור לך. מה זה רמת ידע מקבילה לפראמדיק תסלח לי בחיים לא שמעתי הגדרה כזו - ואם יש לו דבר כזה הדבר הכי בסיסי שפראמדיק יודע זה לוודא מקום טובוס, ואם את זה הוא לא ידע איך ידע מינוניי תרופות תופעות לוואי אנטומיה, פיזיולוגיה פרמקוקינטיקה וכו´. סליחה אני לא מאמין שאיזה שהוא רופא יתן הוראה למישהו שלא מיומן להחדיר טובוס אז תסלח לי על חוסר האמונה. ותסלח לי שוב פה אין יוצאים מכלל, בארגון כזה יוצא מן הכלל הוא בתחום האחריות שלך כל מה שלא נמצא בתחום אחריותך ותחום הידע שלך אינו קיים. או שאולי כדאי שנאשר לכל מתנדב נוער להגיע לאירועי פח"ע, לכל חובש מלווה לבצע טרוקר כי צריך, לכל נהג אמבולנס להחדיר טובוס, לכל חובש בכיר לבצע נידל ולכל מפקד מוקד ומפקד יחידת כוננים שהוא גם נהג נט"נ לשגר טילים אטומיים. תסלח לי על הבוטות וסביר להניח שאותו נהג שאנו דנים עליו הוא אדם טוב אך פה הוא טעה ובמקצוע כמו שלנו טעויות הורגות, ומה לגבי שיגור של נט"נ ממקום אחר או פינוי מהיר או פינוי לקופת חולים בה יש יכולת להחדיר טובוס ע"י רופא או שאולי ננשים עם אמבו תוך קיבוע ראש וסת הטובים ביותר. שלא יהיה לך טעויות נהג כן הרג אותו על פי מה שאני הבנתי.

גלגולX

New member
השכל וההגיון הישר צריך לומר לנו...

שאסור ולא משנה כמה תרצה לעזור (ואני מאמין שהוא עשה הכל מתוך רצון לעזור) לחרוג מהנהלים. אני בטוח שהוא לא התכוון להרוג את הבנאדם אבל לא משנה מה הידע שלו משנה מהי הסמכות שהוא קיבל. עוד דבר שאני לא מבין - הרופאה שאמרה לו הייתה בטלפון או במקום? האם היא יכולה לתת לו הדרכה בטלפון? כי אם כן צריך לצייד את הארון תרופות בבית בערכת אינטובציה... אני חושב שהשכל וההגיון צריכים לומר לנו שדבר כזה פסול כמו שלום עם החיזבאללה! אני נדהם מהעובדה שיש כאלו שמצדיקים אותו... זה פשוט א ס ו ר!!!

תגובות

לא אמרתי שמותר אך חג´ג´ הוא אדם מנוסה ו.. זכרון זה שרון - נתניה ואני מתנדב בין היתר גם במד"א זכרון

למעלה