מישהו שמע ?

M0RPHEUS

New member
מישהו שמע ?

שמעתי ממישהו על זה שקיים ספר שלם על למה אחד ועוד אחד שווה לשתיים(בשיא הרצינות) אני שואל אם מישהו שמע על זה ויסביר לי למה זה תיאוריה שלמה על דבר כזה בנאלי

על הספר...

אני כמעט בטוח שכוונתך לספר שנקרא "מה פתאום במתמטיקה" של אברהם אלון. הרעיון היה ענק : להסביר כל מיני דברים בסיסיים במתמטיקה, כמו למה מינוס כפול מינוס זה פלוס, או למה אסור לחלק באפס וכו´... אבל אוי... התוצאה, התוצאה...כל כך מאכזבת ! הספר הזה הוא לטעמי כישלון מוחלט, והוא גם כתוב בשפה שמוציאה את החשק לקרוא בו. אני מקווה שמישהו כאן שמע על משהו אחר, או שמישהו סוף סוף יוציא ספר טוב בנושא הזה...
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

גרי רשף

New member
אולי ספר של ברטראנד ראסל../images/Emo22.gif

נדמה לי שזה היה הפילוסוף האנגלי ברטראנד ראסל או אולי מישהו אחר שניסה לבסס את המתימטיקה על הלוגיקה, ולכן המוקש היה המעבר מהלוגיקה של כן/לא או 0/1 למספרים. מכאן שיצירתו של ה-2 בתור 1+1 הוא המוקש.. לא בגלל שזה כל כך מסובך אלא מפני שיש לבסס את זה על כלי עבודה בעייתיים. לאחר שמתגברי על בעיה זו, כבר לא מסובך ליצור את כל המספרים הטבעיים והרציונליים. לא קראתי את הספר ואינני יודע אם מדובר בספר או במאמר, אבל כמקובל- זה מה שאני זוכר ששמעתי באיזו הרצאה במבוא לפילוסופיה..

למעלה