מישהו (elanc10) שטוען שגמגום הוא ב

dafnanor

New member
מישהו (elanc10) שטוען שגמגום הוא ב

קראתי בפורום מישהו (elanc10) שטוען שגמגום הוא בעצם תוצאה של עיסוק בנושא ופחד מלגמגם ובזמן שהדעה מוסחת מהגמגום לא מגמגמים (הוא מעיד על עצמו שכשהוא כועס הוא לא מגמגם כי אז יש משהו שתופס את דעתו חזק יותר). אני יכולה להעיד על עצמי שבמשך תקופה של כמה שנים פחדתי לגמגם ואפילו נהייתי מודעת לכך שהפחד מהגמגום הוא עצמו יגרום לי להתחיל לגמגם. אבל מעולם (אני בת 35++) לא גמגמתי לא אז ולא עכשו ולא בתור ילדה. יכולתי להרגיש את הלחץ מלדבר (נניח לפני קהל) אבל אף פעם זה לא התפתח לגמגום. מה דעתכם בנושא? ולך elanc10 כנראה שהתאוריה שלך לא ממש מבוססת! ותחשוב אפילו לא על הדוגמה שלי אלה על כך שגמגום בדכ' מופיע בילדות המוקדמת כשהילד בהרבה מקרים אפילו לא מודע לכך שהוא מגמגם!!

shuky63

New member
מה שכתבת לא סותר את דבריו של

elanc10. כמעט כולם מסכימים כאן שלגימגום יש שני גורמים:הגורם הגינטי ניאורולוגי שגורם לגימגום קל מאד,והגורם הפסיכולוגי שגורם ליתר התסמינים שבין גימגום קל מאד לקשה מאד. הגימגום של ילדים קטנים נובע מהגורם הראשון.רק כשהם נעשים מודעים לכך שהדיבור שלהם לא זורם מתחיל לשחק הגורם השני. לך יש פחד קהל אבל אין לך נטייה לגימגום,כי אם היה לך היית מגמגמת.יוסי שריד הדברן הבלתי נילאה בא פעם לאחד הכינוסים של אמ"בי וסיפר שבצעירותו סבל מפחד קהל חריף עד כדי כך שהתעלף פעם לפני שהיה צריך להרצות בפני קהל.לדבריו מאז מקרה ההתעלפות זה עבר לו ומאז כולנו יודעים שהוא לא סותם את הפה.

dafnanor

New member
טראומה וגמגום

יש לי חברה שסיפרה לי שלפני כמה זמן מנורה התפוצצה בבית שלה ובדיוק שני הילדים הקטנים שלה עמדו מתחתיה. היה בום נוראי והיא כל כך נבהלה מכך שקרה להם משהו שהיא טוענת שהיא התחילה לגמגם כל אותו אחר צהרים עד שהיא הלכה לישון. למחרת הכל עבר והיא חזרה לדבר כרגיל (האמת שיש לה פה ושם חזרות קלות בדיבור אך אני מודה שלא שמתי לב לזה לפני שידעתי את הסיפור במילים אחרות התחלתי לשים לב לזה רק אחרי ששמעתי את הסיפור הזה). מה דעתך בנושא? האם יש לה נטייה חבויה לגמגום שיצאה לפועל בגלל הבהלה או שכולנו מגמגמים בפוטנציה כלומר אם מישהו יעבור טראומה מספיק חזקה הוא יתחיל לגמגם?

yaronil2003

New member
לא קונה טראומה חד פעמית כסיבה

עיקרית לגמגום. אולי מחמיר, אולי זרז לתהליך קיים, לא גורם. אגב, אם נשים לב למגמות בהתיחסות לתופעות חורגות בהתנהגות, בשנים האחרונות, נשים לב לנטייה בולטת והולכת להצבעה לכיוונים אורגנים פיזיולוגיים כגורמים ולטיפול תרופתי ויש פיחות במעמד הפסיכולוגיה. אני לא מדבר דוקא על גימגום, מי חשב שהרטבה במיטה נובעת מסיבות פיזיולוגיות לפני 10 שנים ? ותופעות נוספות כגון: הפרעות קשב, אין אונות אצל גברים וכו'

shuky63

New member
בהחלט יתכן שיש לה נטיה לגימגום

אבל באדם מבוגר שמערכת הדיבור שלו יציבה ומגובשת צריך טראומה הרבה יותר גדולה כדי שהגימגום ישאר. יכול להיות שאם ילד בן 4 עם נטיה לגימגום היה עובר חוויה דומה היה ממשיך לגמגם. בספר גימגום-הבעיה של תאוריות רבות,מספר המחבר שגימגם קשה בילדותו וזה עבר לו בנעוריו.עם זאת הוא מזכיר כי פעמיים בבגרותו בעיתות לחץ הגימגום חזר בעוצמה אבל נעלם למחרת בבוקר.

למעלה