מישהו...?

• פותח הנושא Josie
  • פורסם בתאריך

Josie

New member
מישהו...?

הייתי באמצע מילוי טופס של בלוגר, ונתקעתי (מה עוד חדש...?!) מה זה FTP SERVER? הייתי צריכה למלא את זה, אבל לא ידעתי מה זה, אז לא יכולתי להתקדם בטופס... אז... מה לרשום? מצטערת על כל השאלות המרובות והמעצבנות... JOSIE

איה@

New member
הזעקתי עזרה ../images/Emo101.gif

את שומעת את הסירנות?
הם בדרך
איה.

naatz

New member
FTP

הוא פרוטוקול העברת קבצים. מה זה אומר בעצם? נניח שאת מעלה קבצים לאתר שלך. אחת מהדרכים הנפוצות ביותר לבצע את זה הוא FTP. פתרונות אחרים הם הרצת סקריפטים להעלאת קבצים בצד השרת או העתקה פיזית של הקבצים למחשב שמשמש כשרת. עד כאן על קצה המזלג. השאלה ששאלה התוכנה בעצם: איך את מעלה/מעדכנת את הקבצים שעל השרת. אם דרך חשבון FTP - תצטרכי למלא את הפרטים שלו (זה מספר IP פשוט). אם לא באמצעות חשבון - אז תחפשי שדה אחר שיתאים לך. בהצלחה! naatz

Josie

New member
אני מבועתת...

לא הבנתי כ-ל-ו-ם איך אני אמורה למצוא את חשבון ה-FTP שלי? אני בכלל לא יודעת אם יש לי כזה... מזתומרת שדה אחר שיתאים לי? תזכרו שאני טירונית בכל העניין הזה... נ.ב. תודה רבה על הכל!

איה@

New member
אהלן תמנונה ../images/Emo110.gif../images/Emo6.gif

אם אין לך שרת וכתובת IP דלגי על השלב הזה ובחרי באופציה המתאימה. בהצלחה! ותרגישי חופשי לשאול כל שאלה - זה לא נידנוד כל וכלל, כי כשאת תדעי איך אני בטוחה שתעזרי לבאים בתור - נכון? שבת שלום
איה.

halemo

New member
הסבר קצר על FTP SERVER

FTP הן ראשי תיבות של File Transfer Protocol, כלומר פרוטוקול תקשורת להעברת קבצים. Server זה מחשב שמשמש כשרת, בניגוד למחשב שלך בבית שנחשב כ Client כלומר כמחשב לקוח. מחשב שרת תמיד נשלט ע"י הלקוח והוא לא יוזם שום דבר בצורה עצמאית, אלא ממלא את בקשותיו של מחשב הלקוח - כלומר המחשב שלך בבית. בניגוד ל ftp, שיטת http (פרוטוקול להעברת דפי אינטרנט עם קישורים, שיטה שנקראת Hyper Text) היא יותר ידועה. המחשב שלך בבית באמצעות הדפדפן שלך, שולח בקשה למחשב HTTP Server שהוא מחשב ששומר דפי אינטרנט, ומביא לך בהתאם לבקשה שלך (את נותנת כתובת של אתר שמתחיל ב http) את הדף המבוקש. אבל, החסרון בשיטת העבודה עם http היא שכמעט ולא ניתן לנהל איתה קבצים וספריות במחשב השרת. כלומר, נניח ואת רוצה לבנות אתר. את בונה אותו באמצעות תוכנת עריכה כלשהי, יוצרת קצת גרפיקה ותמונות, בונה קישורים ויש לך מספר דפי אינטרנט לתפארת. כיצד את מעלה אותם לאינטרנט כדי שכל העולם יראה את היצירה שלך ? לשם כך קיים שירות העברת קבצים שנקרא FTP שבאמצעות תוכנה אחרת (אפשר גם דרך הדפדפן) את מעלה את כל הקבצים שיצרת למחשב אחר שנמצא ברשת האינטרנט וניתן לגשת לקבצים שלו מכל מחשב בעולם, ולמעשה ניגשים לאתר שלך שמורכב מן הדפים שיצרת. כשמבקשים ממך לתת שם של שרת FTP Server, מתכוונים שתתני כתובת של שרת כזה. כתובת כזו תזכיר כתובת של אתר (ללא הקידומת http), ולמעשה זו כתובת של מחשב. למשל, שמו של שרת הקבצים FTP של מיקרוסופט יראה כך: ftp.microsoft.com כדי להיכנס באמצעות תוכנת FTP (שניתן להוריד אותה מאתרי תוכנות), יש לספק גם שם וסיסמה. ישנם שני סוגים של עבודה מול שרתי FTP: שרת אנונימי, ששם המשתמש תמיד יהיה anonymous והסיסמה תהיה כתובת האימייל של המשתמש או כל סיסמה אחרת שלא תיבדק. צורת עבודה שנייה היא במתן שם שנבחר ושייך רק למשתמש יחיד, וכן סיסמת שלו ששייכת אך ורק לו. לאחר שנכנסים באמצעות תוכנת ה FTP לשרת, מקבלים רשימת של קבצים וספריות ששייכות רק לאותו משתמש, דבר שהוא אוטומטי, כי המשתמש נתן שם וסיסמה שלו. אביא דוגמה פשוטה: נניח ומשתמש רוצה לבנות אתר חינמי ב yahoo. המשתמש הוא בעל שם וסיסמה ויכול להעלות את הקבצים שלו באמצעות דף מיוחד (מנהל) שקייםפ ביאהו, שלעתי הוא לא נוח. אבל אם הוא משתמש מתקדם, הוא משתמש בתוכנת FTP. ולשם כך, הוא זקוק לכתובת שרת ה FTP של yahoo. זו הכתובת שלו: ftp.geocities.com ואת הכתובת הזו הוא מזים בשורה מיוחדת באותה תוכנת FTP. כך הוא יוצר קשר עם מחשב השרת ומעביר קבצים מהמחשב לכיוון מחשב השרת. כיצד עובדים ב FTP עם דפדפן רגיל ? כתובת של שרת FTP בדפדפן תראה כך: ftp://ftp.geocities.com כמו כתובת של אתר, אבל עם קידומת ftp במקום http. אבל זה לא סוף הסיפור. אם למשל, הכניסה לשרת הקבצים חייבת בשם משתמש וסיסמה אישית, הכתובת תיראה כך: נניח ששם המשתמש הוא halemo וסיסמתו היא 123456. על המשתמש halemo לכתוב את כתובת השרת כך: ftp://halemo:[email protected] כלומר, לאחר ftp:// יכתב שמו של המשתמש halemo, אחר כך נקודותיים, אחר כך סיסמתו שהיא 123456, סימן מפריד שטרודל @ ולחר מכן כתובת שרת ה FTP. מה שקורה הוא, שהדפדפן שלך (תעבדי עם אקספלורר של מיקרוסופט) מציג תיקיות (ספריות) וקבצים בדומה למחשב שלך שמציג אותו דבר עבור דיסק C שלך או דיסק אחר במחשב שלך. ניתן להעביר קבצים ותיקיות לשרת ע"י גרירת קובץ או תיקייה. פשוט כל כך. ניתן להוריד מן השרת קובץ או תיקיה באותה שיטה. לוחצים על אייקון של קובץ, גוררים אותו לחלון שמציג למשל את הקבצים שלך בדיסק C ומשחררים. פשוט ביותר. כך העברת קובץ ממחשב מרוחק למחשב שלך. עבור חלק מן הקבצים, זה ייקח קצת זמן, תלוי בגודלו של הקובץ. זה די פשוט וקל לעבוד עם FTP Server באינטרנט, אבל זה נושא די לא מוכר למשתמשים חדשים או ותיקים שלא הכירו את ההיסטוריה של האינטרנט. FTP היה שירות שהיה קיים עוד לפני ה HTTP, כלומר לפני שידעו לגלוש. זו עדיין השיטה הכי פשוטה להעביר קבצים ממחשב של לקוח למחשב שרת שנמצא ברשת.

TaMnOoN

New member
שו?!

הסבר קצר... בטח...! תודה רבה רבה רבה אבל... אני ממש אבלה בענינים האלה... מה שאני מנסה להגיד פה זה שלא הבנתי כלום (כרגיל... אתם מתעסקים פה עם רפוית שכל בענייני מחשבים...) מה לעזאזל אני אמורה לרשום אז?! אוףףףףףףף כל מה שרציתי זה בלוג קטן ומסכן...

0רחלי

New member
בואי נלך צעד צעד

לאיזה שלב בתהליך הרישום לבלוגספוט/בלוגר הגעת? צרי איתי קשר באימייל/איי.סי.קיו דרך האתר שלי ואני בטוחה שביחד נוכל לרשום אותך :)

למעלה