מישהו

Justin Angel

New member
מישהו

מוכן להסביר לי את ההיגיון שיש בזה: עם עובד תירגמו את ספרים 1-3 בחולית, אז הם תירגמו את 5 ו-6. אולי הספירה שלי לא כל כך טובה אבל אני די בטוח שהמספר ארבע נעלם איפהשהו... אני אשאל את לוטם (המתרגם אם אני לא טועה) אחרי ההרצאה שלו דל דת בחולית באייקון...

Boojie

New member
עכשיו, שים לב לפרטים הבאים:

1. עם עובד. 2. דורית לנדס. 3. סדרת ספרים. זהו. מספיק אינפורמציה. נדמה לך שרק לחולית עשו את זה? עשו את זה לכל כך הרבה סדרות אחרות, שכבר נשבר מלהתלונן. במילון של פורום אורט אפילו יש לזה מושג רשמי - זה קרוי "מעשה לנדס" ("לעשות בסדרה מעשה לנדס" פירושו לתרגם את אותה סדרה כשחלק מהספרים חסרים, או להפסיק אותה באמצע, או להתחיל בתרגום מספר שאינו הספר הראשון בסדרה). הם עשו את זה למג´היפור, הם עשו את זה לספרים של פארמר, הם עשו את זה ל"כפת החתול" של ג´ואן וינג´, והיו עוד ספרים שאני לא זוכרת כרגע. זה פשוט סטנדרט אצלם. לגבי לוטם - ללוטם כרגע אין הכרעה, למיטב ידיעתי, בספרים שמתורגמים בעם עובד, מהסיבה הפשוטה שהוא עורך סדרת המד"ב של זמורה ביתן. אבל כשהוא נשאל בנושא בעבר הוא אמר בפשטות ששני הספרים החסרים בסדרה פשוט לא מעניינים. אני לא מסכימה אתו בנושא, אבל על טעם ועל ריח אין להתווכח. ואגב, עם עובד תרגמו את ספרים 1, 5, 6 ושני הפריקוולים הראשונים. ספר מס´ 2 (משיח חולית) תורגם על ידי מסדה, וממש לא זמין בימינו. הספרים החסרים הם 3 ו- 4 (ילדי חולית והקיסר האל של חולית), ונמסר לי (מפי השמועה, לא לסמוך על זה) שלנדס שוקלת להוציא אותם בכל זאת, ובנוסף, כנראה שעומדים להוציא את משיח חולית מחדש.

fin

New member
"כפת החתול" של ג´ואן וינג´

זאת סדרה של ספרים לא ספר בודד? זה הספר האהוב עלי.

fin

New member
אכן, כן

לאחר שיטוט קצר באמזון גיליתי את הדברים הבאים: 1. זו סדרה של שלושה ספרים, שמכילה את הספרים הבאים: Psion Catspaw Dreamfall 2. שלושת הספרים קיבלו ביקורות מעולות (5 כוכבים). הספר השני שתורגם נחשב כספר הטוב ביותר בסדרה 3. הספרים אינם מודפסים יותר

gilgalad

New member
"כפת החתול" זאת סדרה ?!?! יש!!!

אני אשיג את הספרים הללו.

fin

New member
אם אתה משיג את הספרים...

תודיע לי מאיפה.

ברנן

New member
תודיע לכולנו מאיפה

עכשיו בטח בוג´י תצחק שוב על כך שאני מאמין שישנם אנשים טובי לב שמוכנים להשאיל ספרים

כפת חתול הוא הספר השני מתוך שלושה

ספרים, שכולם מוצלחים מאוד. וקצת על ג´ואן וינג´ ועל הסדרה אפשר לקרוא כאן

רועי...

New member
חבל על הנייר....

משיח החולית הוא ממש זוועתי ולא מובן לחלוטין ולדעתי חבל לכרות אפילו עץ אחד כדי להוציא אותו מחדש.... אבל את זה אומר אדם שחושב שחולית הוא ספר טוב אבל לא יותר מזה(וממש לא ה (הא הידיעה) קלאסיקה של המד"ב לדורותיו- התואר הזה שייך לדעתי "לעריצה" או לשני הראשונים בסאגה של אנדר)

ygantman

New member
המוסג מתיחס גם לסדרות ש...

שלא נכתב להם המשך? כלומר הפסיקו לכתוב אתם באמצה של ספר? כמו MIF של ROBERT ASPARIN? או שכן קיים לו המשך? מישהוא יודע על מה אני מדברת?

preacher

New member
לא

"מעשה לנדס" זה רק התעללות של ההוצאה העברית (במקרה זה, דורית לנדס העורכת של סדרת המד"ב של עם-אובד) בסדרה המקורית. אם הסדרה המקורית לא הסתיימה מה ההוצאה העברית יכולה כבר לעשות?

ygantman

New member
או...אבל האים ביכלל קיים.....

המשך ל ספרים של ASPRIN? אים כבר העלנו את הנוסה.....

preacher

New member
אם את מתכוונת ל- MYTH

אז אני לא יודע מה כבר כן קראת מהסדרה וגם אם כן אני לא קראתי אותה. אבל תחפשי באתר הזה: http://www.sfsite.com/isfdb/ זה מסד נתונים של ספרי מד"ב ויש שם רשימות של כל הספרים שסופר מסוים הוציא.

למעלה