מישהי הושיבה 12 איש בשולחן מרובע?

מישהי הושיבה 12 איש בשולחן מרובע?

אנחנו נורא מתלבטים אם זה לא יהיה צפוף מדי בשולחן, ומצד שני סידורי הישיבה האלו כ"כ מייגעים שהפתרון הנוח הוא לדחוף את כולם בשולחן אחד במקום להתחיל לחשוב על שלום בית ומי חבר של מי... יש פתרון? אשמח לתשובה על השאלה שבכותרת. או-טו-טו וגם אני אהיה פה.

שמופית

New member
כן ../images/Emo45.gif

אצלנו היו שולחנות מרובעים של 8, 10 ו-12. השתדלנו לשים בשולחנות של ה 12, אנשים שהיו אצלנו בסימן שאלה (לא היינו בטוחים שיגיעו) אבל גם בשולחנות שהיו 12 איש, לא היה צפוף מדי לדעתי (אני יכולה לשאול את אחותי, היא ישבה בשולחן שכזה....).

Kula1

New member
גם אצלנו

היו משהו כמו 5 שולחנות כאלו, אלה שולחנות שמיועדים ל-12 איש (לפחות אלו שהיו אצלנו). הם מרווחים מאוד

אני סידרתי ככה שיש לי 20 שולחנות

של 12 איש... ואם אני שמה את הלא בטוחים בשלוחנות האלו, אני עדיין צריכה לשלם עליהם, אז איך אפשר בכ"ז ל"תחמן"? (שני הסיוטים הכי גדולים של החתונה - המחוך וסידור השולחנות !)

את יכולה לומר

שחלק מהמוזמנים הם ילדים (מתחת לגיל מסוים לא צריך לשלם עליהם). חוץ מזה, איפה שאני התחתנתי, נותנים רזרבה של 10% מהמספר... תנסו לבקש גם לפחות חלק. אגב, אני גם הושבתי 12 בשולחן מרובע אבל השתדלתי שזה יהיה עם ילדים או כאלו שלא בטוח מגיעים

אז זהו, שאצלנו אין דבר כזה

"מנות ילדים" , כבר שאלנו . וחוצמזה שיש לנו בסה"כ 4 ילדים קטנים... מקפיצה לרעיונות נוספים.

מאי26

New member
האם את יכולה למסור מספר מסוים

של אנשים לגן, ולשבץ בפועל מספר אחר בשולחנות? כי זה מה שהיה אצלנו: נתנו מספר - שכלל רזרבה של 5% לפחות - של מספר האנשים שיהיהו בחתונה. גם לנו היו שולחנות של 12, אז מה שעשינו - שיבצנו כ8-10 מקומות בטוחים, ועוד 2 שלגביהם היינו פחות בטוחים הושארו ברזרבה, וגם לא כללנו אותם בדיווח לקייטרינג, מתוך כוונה שאם הם יגיעו נשלם עליהם בדיעבד, הרי אם מגיעים יותר ממה שהזמנו, אז משלמים לפי מי שהגיע בפועל. כך אפשר לשבץ את כולם במקומות ישיבה ועדיין לשמר רזרבה כדי לא לשלם סתם על אנשים שיבריזו ברגע האחרון.

זה מה שנעשה בסופו של דבר א-ב-ל

וזה אבל גדול, בפועל יבואו 12 איש לשולחן שערוך רק ל 10 אנשים. ז"א שיהיה רגע של אי-נעימות שיהיה חסר כסא+סכו"ם+כוסות ואז יתחילו ריצות באולם להביא לכל הנ"ל את הכסאות שלהם. ומי בדיוק יעקוב אחרי פתיחת הרזרבה? אולי ישארו כסאות באולם של אנשים שהבריזו (ושילמנו עליהם מראש) אז אפשר להשתמש בהם? בקיצור, בלאגן. והאמהות מקטרות -" מה, לא יהיה להם כסא? הם יעמדו? לא טוב.. זה חברים קרובים..."

מאי26

New member
טלי, כדי למנוע את אותם רגעים

של אי נעימות אפשר לנקוט בשיטות הבאות: 1. לאנשים שהם ברזרבה - ומיועדים לשני המקומות הנוספים בשולחן של ה-10 - מסמנים איזה סימן קטן על פתק ההושבה שלהם. אנחנו למשל ציירנו פרח קטן. מי שמקבל את הפתק לא ממש יודע למה צויר שם פרח, ואילו הנציגה של הקייטרינג שמחלקת את פתקי ההושבה אמורה ליידע את מנהל האירוע כשהיא נותנת פתק כזה, שהאנשים ה"מתנדנדים" הגיעו, על מנת שהשולחן שלהם יערך בשלב קבלת הפנים. כיוון שאני מניחה שאנשים לא ישבו בשולחנות לפני סיום החופה, אז בשלב קבלת הפנים כבר יערך להם מקום, וחוסר הנעימות ימנע. 2. מאוד מאוד חשוב - שיהיה מישהו מטעמכם, בן משפחה, שמכיר הרבה מהאורחים וקיבל מראש סקיצה של המקום ורשימות של ההושבה, ושיהיה מתואם עם מנהל האירוע ושגם הוא יעזור לפקח על נושא הרזרבה וההושבה. גם זה עוזר למנוע חוסר נעימויות כאלה ומונע מכם להתעסק מכם בשלב האירוע.

הילית*

New member
כן אבל מסיבות אחרות.

היו שתי משפחות של 12 איש (הורים, ילדים ונכדים) ולא רצינו להפריד בינהם אז סידרנו להם שולחנות מרובעים של 12 והיה אחלה.

למעלה