מישהי חוותה גירוי יתר לאחר ביוץ עם דקפפטיל והחזרה שנקלטה ?

צומבה1

New member
מישהי חוותה גירוי יתר לאחר ביוץ עם דקפפטיל והחזרה שנקלטה ?

הי לכולן. אני בת 43,בעברי גירוי יתר קשה עם הבת שלי כיום בת 6.5. מאז, בשנה האחרונה שאיבות ותמיד לא החזרנו באותו חודש כי פחדתי מגירוי יתר. כעת, בר חווה התעקש שלא יהיה גירוי , שאבו 18 ביציות והיה ביוץ עם 3 דקפפטיל. לקחתי מיום ההחזרה סינרל ואתמול , 6 ימים אחרי החזרת בלסטו בטא 30 ואיתה תחושות מפחידות של גירוי יתר. בטן נפוחה כמו חודש 7, כואב ורק מפחדת לאן זה יגיע עם התקדמות הבטא. אתמול היה פרוגסטרון כמעט 700 וe2 כמעט 9000.... עשיתי את בדיקות הדם לגמרי על דעת עצמי. האח הסינרל לא הגביר לי את הגירוי ? מישהי חוותה גירוי למרות דקפפטיל ? תודות

אמא2221

New member
גירוי יתר

הי, היה לי גירוי יתר אחרי שאיבה של 10 ביציות,עם אוביטרל + הריון שנקלט (מחוץ לרחם).
לאחרונה הייתי בייעוץ אצל דר דורון גולברג והוא אמר לי שכאשר יש נטייה לגירוי יתר זה קורה או כשלוקחים אוביטרל או כשיש הריון. אז אולי מה שקורה אצלך עכשיו זה בגלל הבטא החיובית..
מבינה אותך מאוד, שימי לב להיות בהשגחה ולשתות 3 ליטר ביום. אני הרגשתי מאוד לא טוב עם בחילות ומהמוקד נשלחתי למיון לכמה ימים בגלל כמות הנוזלים. גם בבדיקות דם ראו שהדם מאוד סמיך וצריך להשגיח, וקיבלתי גם זריקת קלקסן 1.
ממליצה לך לא לקחת סיכונים, זה הסיבוך הכי מסוכן בIVF, אם את לא מרגישה טוב- לכי להבדק.
תרגישי טוב ובשורות טובות!

צומבה1

New member
תודה לצערי מכירה טוב את הנושא...

עם הבת שלי היה לי גירוי יחמור והיתי מאושפזת פעמיים. קשיי נשימה וכאבים ובטן שלא יכולתי ללכת זקוף ... כעת ״ הבטיחו״ לי שבגלל שהיה רק שימוש בדקא אז לא יהיה גירוי , ואם יהיה כשהריון יקלט אז יהיה מינורי מאוד. בינתיים זה רק הבטן הנפוחה וכואבת ומקווה שכך ישאר. קלקסן אני לוקחת כל יום בגלל ההריון אז משרת פה גם כן את המטרה ... אני עוקבת אחרי רמות הורמונים ושתן וברור שאם תהיה החמרה אלך להבדק. פשוט אצל בר חווה ממשיכים לטעון שאני לא בגירוי יתר ... בדיחה ....

צומבה1

New member
תודה ... בינתיים אפילו לא מצליחה להתרגש

רק בודקת הכפלות בטא ומקווה לטוב ... בגילי המופלג (43) אני יודעת מה הסיכויים לילד למרות הבטא ...... מנסה לעבור יום אחרי יום.

a morph

New member
מוכר...

לי היה גירוי יתר אחרי שאיבת 28 ביציות+אוביטרל (בספירת הזקיקים האחרונה לפני השאיבה נספרו משום מה 12 זקיקים, אז נתנו לי אוביטרל... אם היה לי כוח הייתי דורשת בירור בנושא).
הגעתי למצב שלא יכולתי ללכת זקוף, המון נוזלים בבטן, שחלות בגודל 10-11 ס"מ, קשיי נשימה חמורים - בקושי הצלחתי להגיע מהחניון לבית החולים - אשפזו אותי לשלושה ימים להשגחה, ולכל אורך הדרך הגדירו את הגירוי כ"קל"...

הריון בהחלט יכול לגרום לגירוי יתר גם אחרי דקפפטיל, תשמרי על עצמך, תנוחי הרבה, תשתי הרבה ותעקבי אחרי הנוזלים... אם מופיעים קשיי נשימה תפני מיד למיון.
ובשעה טובה!

צומבה1

New member
אמרו לי שזה האוביטרל שגורם לגירוי החמור

בקיצר, היתי כמוך כאמור, קשיי נשימה ולא יכולה ללכת זקוף , לא יכולתי לשכב כמעט חודשיים כי עשה לי לחץ בחזה ... הבטיחו לי שדקפפטיל והריון שנקלט בעקבותיו לא יכולים לעשות תוצאה כזו. אני היתי מאושפזת במצב שהוגדר בינוני עד קשה. בגלל זה ככ חוששת ... גם אמרו שבת 43 לא תחווה גירוי יתר.. והם עדיין מתעקשים שאני לא בגירוי יתר. מבחינתי הכל בסדר כל עוד לא מופיעים הכאבים והלחץ בחזה. אלו היו ככ כואבים שבהתחלה חשבתי שיש לי התקף לב ואני תיכף מתה. לא יכולתי לנשום ולא יכולתי להסביר לבעלי ( כי לא הצלחתי לדבר) שאני לא יכולה לנשום. אחד הדברים המלחיצים שקרו לי.
בקיצור תודה. מקווה שלא אגיע לשם

למעלה