מישהי יודעת אולי מה החוק?

מישהי יודעת אולי מה החוק?

אני תמיד חשבתי שמי שעובד 8 שעות זכאי לשעה מתוכם לאכילה , האם זה נכון? האם זה כתוב איפושהו? השבוע פינקתי את הבעלולי שבא לבקר אותי ויחד הלכנו לאכול שלושת רבעי שעה ליד העבודה שלי. עכשיו הנה"ח מודיעה לי שהזמן יקוזז משעות העבודה. ידוע לכם משהו על החוק הזה? בהנה"ח טוענים שהבוס יכול להחליט אחרת לגבי הזמן שמוקצב לאכילה.

אוסנת123

New member
החוק שאני מכירה...

אומר שעל עבודה של יותר מ- 6 שעות ביום מגיעה חצי שעה הפסקה שמקוזזת מזמן העבודה. לא בטוחה ב- 100%... זה מה שאני זוכרת...

נופר30

New member
8 שעות עבודה

מחייבות חצי שעה מנוחה במהלך היום ( לאו דווקא לאוכל ) לבדיקה יותר מעמיקה את יכולה להתקשר למשרד העבודה מחלקת חוקים

איפה זה כתוב?

אני רוצה להראות להנה"ח שחור על גבי לבן, בעל פה גם אני יודעת לדקלם.

נופר30

New member
צר לי שבילבלנו אותך

התקשרתי למשרד העבודה למחלקת חוקים (02-6294975) והחוק מחייב הפסקה רק בעבודות כפיים כלומר אם את עובדת משרד הבוס שלך אינו מחוייב לתת לך הפסקה במהלך היום ( סורי )ולכן הם רשאים להוריד לך את הזמן הזה מהמשכורת

אמיקה

New member
לא מכירה - אבל זה לא אומר..

תנסי בחוק שעות עבודה ומנוחה - לא זכור לי שנתקלתי בחוק ממש, אבל אולי יש בהסדר הקיבוצי.. יש אתר מעולה של ההסתדרות החדשה - שם בטוח יענו לך פיקס. www.histadrut.org.il ויש גם עניין של להיות גם מעסיק, וגם בן-אדם, אבל אין חוק כזה...

תודה אמיקה,

וזו התשובה שמצאתי (והיא לא ממש החלטית או משמחת) הפסקות בעבודה נושא השאלה: שעות עבודה ומנוחה תאריך: 16/05/2002 תיאור השאלה: האם עובד שמועסק במשרה מלאה (9 שעות ביום) זכאי להפסקה בעבודה) ? עורך דין אלון לוין היועץ המשפטי להסתדרות [email protected] תשובה: חוק שעות עבודה ומנוחה קובע שביום עבודה של שש שעות ומעלה תופסק העבודה למנוחה וסעודה ¾ שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה לפחות חצי שעה. ביום שלפני המנוחה השבועית, ולפני חג ההפסקה תהיה חצי שעה. בזמן ההפסקה העובד רשאי לצאת ממקום העבודה, ובמקרה זה זמן ההפסקה אינו נחשב כזמן עבודה, אלא באם נוכחותו במקום העבודה הכרחית לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו. במקרה זה זמן ההפסקה נחשב כזמן עבודה. על אף האמור לפי היתר כללי שניתן ע"י שר העבודה והרווחה, עובד שמועסק 6 ימים בשבוע בעבודה שאינה עבודת כפיים, מותר להעסיקו בשמונה שעות רצופות ללא הפסקה, ועובד שמועסק 5 ימים בשבוע 9 שעות רצופות ללא הפסקה.

זה מה שאני יודעת חברים. בדיוק

כמו שכתוב בחוק אבל יותר מזה. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהמצב הכלכלי במשק הוא כזה שאפילו שיש תוספת יוקר לא חוששים במקומות עבודה לחתוך כ-30 אחוז משכר הנטו בטענה שהמצב קשה. מה שקובע בסופו של דבר בממקומות העבודה זה המצב בו המשק נתון.מותחים את החבל משני הכיוונים.

אמיקה

New member
בבקשה - ואני חייבת להסכים עם אתי

אני כל פעם נתקלת בשאלות "האם זה חוקי..." לא פעם התשובה היא לא. לא חוקי. אבל בעיקר בדיני עבודה, המון מעסיקים לא בדיוק מקפידים על החוק, והמון מועסקים "סופגים" את זה בלית ברירה. דוגמא: נניח תלכי להנה"ח. ותוכיחי להם שחור על גבי לבן שככה אומר החוק.. אז זה אומר שהם יגידו : "אה. יופי שהבהרהת את זה. הנה - קבלי החזר"..? לא. רוב המעסיקים מכירים את החוק. חלק מהם בוחרים שלא להקפיד עליו. האפשרות בידי העובד לקבל את זה (מי יותר מי פחות - עם או בלי להוכיח "שחור על גבי לבן") או להתפטר. המצב במשק הוא כזה שרוב העובדים יבחרו שלא להתפטר. אבל מה? רוב הסיכויים הם שיום בהיר אחד יפטרו את העובד. או שהוא יתפטר. ואז מגיע יום הדין : מגישים תביעה לביה"ד לעבודה, ומקבלים החזר על כל מה ש"ספגנו" כל השנים... בית הדין מכיר בזה שעובד לא יגיש תביעה תוך כדי תקופת עבודתו, אבל בפירוש יעמוד לצידו ביום שהוא יגיד : "עד כאן". תחשבו על זה..

POOH*

New member
עד כמה שאני יודעת....

על יום עבודה של 8 שעות יכולים להוריד לך שעה על אוכל... כלומר אם את עובדת 9 שעות עם הפסקה אחת של שעה או שתי הפסקות של חצי שעה זה נחשב יום עבודה מלא של 8 שעות. ובשיא החוצפה בקיבוץ מורידים שעה על אוכל גם אם את לא הולכת לאכול.... מסתבר שגם זה מותר להוריד באופן אוטומטי חצי שעה על כל ארוחה בלי לבדוק אם באמת אכלת או לא... POOH

למעלה